PSG sa proti Realu Sociedad najskôr trápil, nakoniec si do odvety vezie sľubný náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
PSG sa proti Realu Sociedad najskôr trápil, nakoniec si do odvety vezie sľubný náskok
Mbappé a Barcola zariadili víťazstvo PSG.
Mbappé a Barcola zariadili víťazstvo PSG.Profimedia
Futbalisti PSG vyhrali v stredajšom úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov na domácej pôde nad Realom Sociedad 2:1 a pred odvetou si vypracovali sľubný náskok. Tá je na programe 5. marca v Baskicku.

PSG - Real Sociedad 2:0

Slovenský obranca Milan Škriniar pre zdravotné problémy naďalej chýba v zostave PSG. Svoj prvý zápas v Lige majstrov absolvoval brazílsky obranca Lucas Beraldo, ktorý v januári prišiel zo Sao Paula. V prvom polčase však bol aktívnejší Real Sociedad, ktorý mal zaujímavé možnosti a Merino dokonca trafil aj brvno.

Španielsky tím neinkasoval počas úvodných 45 minút ani raz v tomto ročníku milionárskej súťaže. Pred týmto duelom udržal najviac čistých kont (4), inkasoval najmenej gólov (2) a čelil najnižšiemu počtu striel na bránu zo všetkých 32 účastníkov LM (12). Francúzsky tím každopádne nehral v úvodnom polčase ideálne. 

Kylian Mbappé proti Realu Sociedad.
Kylian Mbappé proti Realu Sociedad.Statsperform/Profimedia

Skompletizoval iba 65 percent prihrávok na útočnej polovici, čo je najmenej pod trénerom Enriquem. Po zmene strán sa výkon zlepšil. Kylian Mbappé skóroval v ostatných piatich zápasov LM proti španielskym súperom, presadil sa aj tentoraz, takže svojú úspešnú sériu natiahol na šesť. Celkovo ich zaznamenal osem.

Hviezda PSG sa stala prvým futbalistom s gólom v desiatich domácich stretnutiach Ligy majstrov po sebe. Celkovo má na konte 44 zásahov v tejto súťaži, čím vyrovnal Salaha a Drogbu. Pred ním je už iba trinásť hráčov. Situáciu pre favorita vylepšil svojím prvým gólom v LM mladý krídelník Bradley Barcola.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform