Po zisku trofeje nútená pauza. Škriniarovi hrozí, že si v tejto sezóne už nezahrá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po zisku trofeje nútená pauza. Škriniarovi hrozí, že si v tejto sezóne už nezahrá

Aktualizované
Slovenský futbalista získal svoju prvú trofej vo Francúzsku, radosť však vystriedal smútok po zranení.
Slovenský futbalista získal svoju prvú trofej vo Francúzsku, radosť však vystriedal smútok po zranení.Profimedia
Futbalisti Paríža Saint-Germain triumfovali vo francúzskom Superpohári desiaty raz za uplynulých 11 sezón. Na strane víťazov nedohral duel proti Toulouse (2:0) slovenský reprezentačný kapitán Milan Škriniar (28), ktorého zranenie je údajne z kategórie vážnych.

Debut v drese Paríža absolvoval iba tri dni po prestupe zo São Paula 20-ročný brazílsky obranca Lucas Beraldo, ktorý v 71. minúte vystriedal zraneného Škriniara. "Nie je to ľahké zranenie, takže počkáme, čo ukážu testy. Som si však istý, že v najbližších zápasoch bude mimo hry," povedal Enrique o slovenskom obrancovi.

V nasledujúcich hodinách však médiá začali zverejňovať nepriaznivé informácie o zdravotnom stave reprezentanta spod Tatier. Podľa portálov Les Parisiens a RMC Sport ide o zranenie ľavého členka, ktoré Škriniara vyradí z akcie až do konca aktuálnej sezóny v prípade, že bude potrebný operačný zákrok. Išlo by tak o veľkú ranu pre slovenskú reprezentáciu, ktorú v júni čakajú majstrovstvá Európy.

Až viac ako mesiac môžu chýbať PSG juhokórejský stredopoliar Lee Kang-in, ako aj marocký pravý obranca Achraf Hakimi. Oboch čakajú reprezentačné povinnosti, keďže sú na programe Ázijský pohár a Africký pohár národov, navyše ich tímy budú patriť do úzkeho okruhu favoritov na celkový triumf.

Finále afrického kontinentálneho šampionátu sa uskutoční 11. februára, Ázijský pohár v Katare vyvrcholí o deň neskôr. Už 14. februára pritom čaká francúzskeho šampióna úvodný zápas osemfinále Ligy majstrov so španielskym Realom Sociedad. Parížania majú opäť najvyššie ciele v najprestížnejšej klubovej súťaži. Získať "ušatú trofej" sa im však v histórii klubu zatiaľ nikdy nepodarilo.