Nastal čas na Superpohár. Enrique a Škriniar môžu získať premiérovú trofej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nastal čas na Superpohár. Enrique a Škriniar môžu získať premiérovú trofej

Aktualizované
Pre Škriniara je to prvá sezóna v drese PSG.
Pre Škriniara je to prvá sezóna v drese PSG.Profimedia
Španielsky tréner Luis Enrique (53) môže v stredu získať prvú trofej na lavičke PSG. Jeho zverenci narazia v stretnutí francúzskeho Superpohára na Toulouse. Ak favorit uspeje, premiérový úspech vo Francúzsku zažije aj slovenský futbalista Milan Škriniar (28).

Bývalý tréner španielskej reprezentácie sa snaží zaviesť rovnaký štýl, ako keď viedol Barcelonu a národný tím: "Nekonečné riešenia v útoku, tím, ktorý dominuje, aby sa súper prispôsobil nám a nie naopak," načrtol v novembri svojú hernú stratégiu a dodal, že Parížania sú ešte len na začiatku celého procestu.

Enrique následne prisľúbil, že jeho mužstvo bude "lepšie" vo februári, keď vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov nastúpi proti Realu Sociedad. Európska trofej zostáva veľkým objektom túžby parížskeho klubu.

"Čoraz viac rozumieme jeho filozofii, čoraz lepšie poznáme trénera. Budeme sa snažiť vydať zo seba to najlepšie," prezradil o mesiac neskôr obranca Marquinhos, ktorý je v klube kapitánom.

Ďalšou charakteristickou črtou filozofie Luisa Enriqueho je jeho oddanosť mládeži, čo veľmi dobre zapadá do zmeny politiky, ktorá sa v posledných rokoch zameriavala na veľké hviezdy svetového futbalu.

Škriniar si v zostave PSG našiel miesto okamžite.
Škriniar si v zostave PSG našiel miesto okamžite.Flashscore

"Je to človek, ktorý najlepšie stelesňuje projekt. Je tu skutočná legitimita, vie, ako veci robiť, uvedomuje si, čo chce. Prišiel v správnom čase," - uviedol v septembri pre agentúru AFP zdroj blízky klubu.

Futbalový kolotoč je však naháňačkou o tituly. Obzvlášť v bohatom PSG, a tak sa od Enriqueho očakáva zisk prvej významnej trofeje od svojho júlového príchodu na horúcu lavičku. "Zisk prvého titulu je veľkou motiváciou, ak chceme vyhrávať čo najčastejšie," nechal sa počuť v utorok.

Motivácia nebude chýbať ani Milanovi Škriniarovi, ktorý do PSG prestúpil v lete z milánskeho Interu. Práve v Taliansku získal niekoľko významných trofejí - ligový titul, dvakrát Taliansky pohár a dva Superpoháre.

Enrique vždy uprednostňoval tím pred jednotlivcami a hviezdny Kylian Mbappé s tým údajne mal problém, keď mu tréner po tom, čo strelil hetrik pri výhre nad Reims, povedal, že by mal "viac pomáhať mužstvu". Situácia Mbappého, ktorého kontrakt s klubom vyprší v júni 2024 a ktorý môže od 1. januára podpísať predzmluvu inde, má určite vplyv na výkonnosť útočníka a následne aj jeho spoluhráčov.

"Ako sa s tým vyrovnám? Tak, ako som to robil vždy doteraz. Nie je to aspekt, ktorý by závisel na mne, nie som správna osoba na zodpovedanie tejto otázky," dodal na utorkovej tlačovej konferencii kouč francúzskeho majstra.