Zranený Škriniar oslavuje prvú trofej vo Francúzsku, PSG získalo Superpohár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranený Škriniar oslavuje prvú trofej vo Francúzsku, PSG získalo Superpohár

Škriniarova radosť po boku spoluhráčov.
Škriniarova radosť po boku spoluhráčov.Profimedia
Futbalisti Paríža St. Germain zdolali v súboji o francúzsky Superpohár Toulouse 2:0. Slovenský futbalista Milan Škriniar (28) sa tak teší zo zisku premiérovej trofeje od svojho letného prestupu z milánskeho Interu, zápas však nedohral pre zranenie.

PSG - Toulouse 2:0

Stretnutie sa malo pôvodne hrať v termíne pred začiatkom sezóny, dokonca aj na inom mieste. Keďže však v Bangkoku rezignoval usporiadateľ, duel sa presunul na obdobie zimnej prestávky. Vzhľadom k tomu, že sa nepodarilo vybaviť meranie síl v Saudskej Arábii či Katare, urobila francúzska asociácia radosť PSG a ukázala prstom na Park princov. Parížania tak mali jedinečnú šancu pred vlastnými fanúšikmi získať desiaty titul za posledných 11 rokov. O Superpohár sa vo Francúzsku hralo len po druhýkrát od roku 2008.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Toulouse sa zúčastnilo tohto súboja iba po druhýkrát v histórii a v úvode im neskúsenosť zjavne zväzovala nohy, pretože už v 3. minúte otvoril skóre najrýchlejším gólom súťaže od roku 2005 Kang-In-Lee. Domáci boli aj naďalej výrazne aktívnejší, čo potvrdili krátko pred pauzou, keď zlomil odpor súpera Kylian Mbappé. PSG tak ovládlo Trophée des Champions už dvanásťkrát, naopak "Les Violets" si budú musieť na premiérový triumf počkať.

Škriniar hral do 71. minúty, následne si vyžiadal ošetrenie a z ihriska odišiel pre zdravotné problémy. Rozsah zranenia v tejto chvíli známy nie je. Vystriedal ho Brazílčan Lucas Beraldo, nová akvizícia zo Sao Paula.