Ľudsky sklamal Lipsko, teraz smeruje do Bayernu. Eberl sa stane športovým riaditeľom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ľudsky sklamal Lipsko, teraz smeruje do Bayernu. Eberl sa stane športovým riaditeľom

Max Eberl bude mať v lete náročnú úlohu - nájsť vhodného trénera pre mníchovský Bayern.
Max Eberl bude mať v lete náročnú úlohu - nájsť vhodného trénera pre mníchovský Bayern.Profimedia
Max Eberl sa od 1. marca stane novým športovým riaditeľom nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov. Bundesligový šampión s ním podpísal zmluvu do leta 2027.

Päťdesiatročný funkcionár pôsobil dlhé roky v Borussii Mönchengladbach a naposledy v RB Lipsko, ktorý ho však v septembri prepustil a kritizoval jeho oddanosť. V médiách sa objavili špekulácie, že Eberl už vtedy rokoval s Bayernom. Športový riaditeľ bude mať silné slovo pri výbere nového trénera bavorského tímu, ktorý po sezóne opustí súčasný kouč Thomas Tuchel.

Bayern vlani v lete prepustil šéfa exekutívy Olivera Kahna i športového riaditeľa Hasana Salihamidžiča pre ich úlohu pri predčasnom konci trénera Juliana Nagelsmanna. Nahradil ho práve Tuchel, no jeho zverencom sa nedarí a v bundesligovej tabuľke strácajú z druhého miesta už osem bodov na vedúci Bayer Leverkusen. Informovala agentúra DPA.

"Celé svoje detstvo a mladosť som strávil s Bayernom a v Mníchove, takže je pre mňa niečo výnimočné vrátiť sa do klubu, kde sa to všetko začalo, v novej funkcii," povedal Eberl. "Úloha športového riaditeľa je veľkou výzvou, ku ktorej budem pristupovať s veľkým rešpektom a pokorou, ale s ešte väčším očakávaním," doplnil budúci nový šéf športového úseku.