Dvojgólový hrdina Kane verí sile Bayernu: Nikdy sa nevzdáme, na Leverkusen musíme zatlačiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojgólový hrdina Kane verí sile Bayernu: Nikdy sa nevzdáme, na Leverkusen musíme zatlačiť

Kane bol opäť strojcom troch bodov.
Kane bol opäť strojcom troch bodov.AFP
Harry Kane (30) je presvedčený o tom, že Bayern Mníchov sa nikdy nevzdá a nezastaví. Anglický útočník sa tak vyjadril po stretnutí s Lipskom, ktoré rozhodol víťazným gólom v nadstavenom čase a pomohol tak prerušiť trojzápasovú sériu prehier.

Jedenásť duelov pred koncom ročníka Bundesligy strácajú Bavori po výhre nad Lipskom na vedúci Leverkusen osem bodov. Zverenci Xabiho Alonsa v piatok večer zdolali Mainz. Po zisku 11 ligových titulov v rade Bayernu reálne hrozí prvá sezóna bez ligovej trofeje od roku 2012.

Nemecký gigant v stredu oznámil, že tréner Thomas Tuchel odíde z klubu. Stalo sa tak po tom, čo mužstvo prvýkrát od roku 2015 prehralo tri zápasy po sebe. Kane v sobotnom súboji okrem rozhodujúcej rany zaknihoval aj úvodný gól tímu. Obávaný kanonier má teraz na konte 27 gólov v 23 ligových zápasoch vo farbách Mníchovčanov. 

Kane sa nechcene preslávil tým, že počas viac ako desaťročia na najvyššej úrovni nezískal žiadnu tímovú trofej, aj keď má viacero individuálnych ocenení. Novinárom povedal, že ho čaká ešte veľa futbalu. "Na Leverkusen musíme zatlačiť a pokračovať v tom, čo robíme. Nikdy sa nevzdáme a nezastavíme. Je dobré, že sme vyhrali, potrebujeme ísť na doraz až do konca ročníka," uviedol.

"Robí to už 14 rokov. Každú sezónu strieľa množstvo gólov, to sa nezmení. Je to ako matematikaDnes mal dobrú kombináciu sústredenia a uvoľnenosti. O Harryho sa nemusíme báť," vravel Tuchel, ktorý po zápase priznal, že chce v Bayerne zostať aj po lete. Kapitán mužstva Manuel Neuer, ktorý predviedol niekoľko dôležitých zákrokov, povedal, že ohlásený odchod trénera postavil hráčov do zlého svetla a poznamenal, že každý z nich by mal mať výčitky svedomia.