Leverkusen prepísal históriu nemeckého futbalu, pochváliť sa môže najdlhšou sériou bez prehry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen prepísal históriu nemeckého futbalu, pochváliť sa môže najdlhšou sériou bez prehry

Eufória domácich neutícha.
Eufória domácich neutícha.Profimedia
23. kolo nemeckej Bundesligy otvoril piatkový súboj Leverkusenu s Mainzom, ktorý dopadol v prospech lídra tabuľky. Farmaceuti majú pred druhým Bayernom náskok jedenástich bodov, úradujúci majster však má zápas k dobru.

Leverkusen - Mainz 2:1

Sen o majstrovskom titule naberá v Leverkusene čoraz reálnejšie kontúry. Domácich poslal do vedenia v úvode stretnutia Granit Xhaka. Skúsený švajčiarsky futbalista zaznamenal premiérový gól v drese svojho tímu a vôbec prvý v Nemecku od septembra 2015. Hoci Mainz rýchlo vyrovnal, tri body predsa ostali na domácej pôde. Rozhodol o tom zásah Roberta Andricha v druhom polčase.

Florian Wirtz nastúpil na svoj 100. zápas v Bundeslige vo veku 20 rokov a 296 dní - po Kaiovi Havertzovi, Timovi Wernerovi a Julianovi Draxlerovi je štvrtým najmladším hráčom v histórii súťaže, ktorý dosiahol tento míľnik.

Zverencov Xabiho Alonsa môže okrem náskoku na čele tabuľky tešiť aj fakt, že prepísali dejiny - stali sa mužstvom s najdlhšou sériou bez porážky naprieč všetkými súťažami v histórii nemeckého futbalu. Prehru neokúsili už v 33 stretnutiach.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform