Špekulácie? Alonso sa sústredí na Leverkusen: Cieľom je byť úspešný v tomto tíme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Špekulácie? Alonso sa sústredí na Leverkusen: Cieľom je byť úspešný v tomto tíme

Alonso je v centre pozornosti trénerského sveta.
Alonso je v centre pozornosti trénerského sveta.Reuters
Tréner Bayeru Leverkusen Xabi Alonso (42) sa nechcel vyjadrovať k správam, ktoré ho spájajú s možným odchodom do Premier League alebo k bundesligovému rivalovi Bayernu Mníchov. Španiel uviedol, že k tejto téme momentálne nemá čo povedať.

Alonso má s Leverkusenom zmluvu platnú do roku 2026 a jeho tím je momentálne na čele Bundesligy s náskokom ôsmich bodov pred majstrovským Bayernom, ktorý v stredu oznámil, že sa na konci sezóny rozlúči s trénerom Thomasom Tuchelom.

Líder nemeckej súťaže je v tejto sezóne neporazený vo všetkých súťažiach a usiluje o svoj historicky prvý titul, ktorý by ukončil 11 rokov neprerušenej nadvlády Bayernu. Tuchelov odchod podnietil okamžité špekulácie o jeho možnom nástupcovi.

"Možno máte otázky ohľadom mojej budúcnosti, ale k tomu nemám čo nové povedať. Chcel som to oznámiť vopred," povedal Alonso v úvode tlačovej konferencie. Spájaný bol aj s možným odchodom do Liverpoolu, odkiaľ odíde súčasný lodivod Jürgen Klopp. Alonso za The Reds úspešne pôsobil v rokoch 2004 až 2009.

"Pre mňa nie sú špekulácie problémom. Viem, že mojím cieľom je byť úspešný v tomto tíme. To je moja práca. Momentálne sme v dobrej pozícii a chceme v nej ostať. Je normálne mať otázky o budúcnosti, pre mňa to naozaj nie je problém," dodal španielsky kouč, ktorý predpokladá, že aj v budúcej sezóne bude trénerom Leverkusenu.