Hromada po vyše siedmich rokoch opúšťa Česko, hosťovať bude v Rapide Bukurešť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hromada po vyše siedmich rokoch opúšťa Česko, hosťovať bude v Rapide Bukurešť
Jakub Hromada bude minimálne do leta hráčom Rapidu.
Jakub Hromada bude minimálne do leta hráčom Rapidu.Profimedia
Slovenský stredopoliar Jakub Hromada (27) pred jarnou časťou sezóny opúšťa českú Slaviu Praha. Člen širšieho kádra reprezentácie bude do leta hosťovať v rumunskom Rapide Bukurešť, ktorý má opciu na prestup. Oba kluby to oznámili na svojich internetových stránkach.

Hromada prišiel do Edenu v roku 2017 zo Sampdorie Janov, rok predtým hosťoval v Plzni. So Slaviou získal tri ligové tituly a štyrikrát vyhral Český pohár. Na jeseň nastúpil v siedmich ligových zápasoch. Z českej najvyššej súťaže, v ktorej hral aj za Liberec, pôsobil tam sedem a pol roka v rade, odchádza s bilanciou 117 stretnutí a päť gólov.

"Mám radosť, že som tu. Dúfam, že mužstvu pomôžem čo najviac. Urobíme maximum pre to, aby sme získali titul," povedal Hromada pre klubový web Rapidu. Ten je v rumunskej lige tretí, osem bodov za prvým FCSB, ktorý má ešte zápas k dobru.

"Myslím si, že Hromada je dobrý hráč, skúsený, hral v európskych pohároch, získal trofeje so Slaviou. Slovenskí hráči trénujú veľmi dobre, dávajú do toho všetko. Máme široký káder a teraz je na mne, aby som urobil najlepší výber," uviedol Cristiano Bergodi, tréner Rapidu Bukurešť.