Na poslednú chvíľu odmietol Barcelonu, vybral si Tottenham. Kto je Lucas Bergvall?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na poslednú chvíľu odmietol Barcelonu, vybral si Tottenham. Kto je Lucas Bergvall?
Lucas Bergvall v poslednej chvíli zmenil stanovisko a vybral si Tottenham.
Lucas Bergvall v poslednej chvíli zmenil stanovisko a vybral si Tottenham.Profimedia
Švédsky stredopoliar Lucas Bergvall (18) sa dostal do hľadáčika viacerých veľkoklubov na čele s Barcelonou a zároveň je hodnotený ako jeden z najväčších talentov súčasného futbalu. Na začiatku februára si však namiesto katalánskeho giganta vybral ako svoju ďalšiu destináciu londýnsky Tottenham.

Už niekoľko mesiacov sa hovorilo o záujme Barcelony, čo potvrdil aj renomovaný novinár Fabrizio Romano. Ten informoval, že by mal prestúpiť za desať miliónov eur, z čoho tri mali byť v podobe bonusov.

Vravelo sa aj o tom, že futbalista na konci januára priletel do Katalánska a absolvoval obed s Decom, športovým manažérom "Blaugranas". Rokovania mali byť podľa Romana v pokročilej fáze. Aj tak prišiel zvrat.

Do situácie sa vrhol Tottenham a tesne po konci zimného prestupového obdobia hráča získal. Podmienky prestupu do Anglicka by mali byť podobné ako v prípade Barcelony.

Štatistiky Bergvalla.
Štatistiky Bergvalla.Flashscore

Záujem javili aj Manchester City či Inter, no postupne z neho upustili. Bergvall pred rokom posilnil švédsky Djurgårdens a rýchlo sa stal oporou. V tamojšej najvyššej súťaži odohral 25 stretnutí a strelil dva góly. Predtým nastupoval v druhej najvyššej súťaži za mužstvo Brommapojkarna

V seniorskom futbale debutoval už ako pätnásťročný. Len v piatok dovŕšil plnoletosť, v januári tohto roka debutoval za seniorskú reprezentáciu Švédska, keď nastúpil na záverečnú polhodinu prípravného stretnutia proti Estónsku. Už v 14 rokoch sa dostal na skúšku v Manchestri United i Feyenoordu, ale vrátil sa do rodnej krajiny.

Bergvall je moderným typom stredopoliara. Ide o výborne technicky vybaveného hráča so skvelým prehľadom a perfektnými prihrávkami. Dokáže sa uvoľniť na malom priestore, vytvoriť finálne pasy a príležitosti pre spoluhráčov. Vzhľadom na vek nie je prekvapením, že ešte potrebuje pridať na fyzickej stránke, ale to je otázka času. Napriek tomu je veľmi dobre psychicky pripravený a zvláda hrať pod tlakom.