Zostava kola Premier League: Schär, Bradley a Adebayo zažiarili uprostred týždňa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zostava kola Premier League: Schär, Bradley a Adebayo zažiarili uprostred týždňa
Conor Bradley potešil fanúšikov "The Reds".
Conor Bradley potešil fanúšikov "The Reds".Flashscore/AFP
V strede týždňa sme v Premier League videli množstvo gólov v zápasoch, ktoré fanúšikom priniesli potešenie pred uzávierkou prestupov. Flashscore Správy už tradične vyberajú jedenásť najlepších z uplynulého 22. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže.
Ideálna zostava 22. kola PL zložená podľa špecializovaného hodnotenia Flashscore.
Ideálna zostava 22. kola PL zložená podľa špecializovaného hodnotenia Flashscore.Flashscore

Brankár

Jordan Pickford (Everton) 8,1

Jordan Pickford vychytal čisté konto, keď Everton získal bod za remízu 0:0 na pôde Fulhamu. Celkovo si pripísal päť zákrokov, vďaka ktorým zaznamenal ôsmy čistý štít v tejto sezóne a dostal sa do vedenia v ankete o Zlatú rukavicu Premier League.

Obrancovia

Conor Bradley (Liverpool) 9,4

Dvadsaťročný Conor Bradley zažil nezabudnuteľný večer na Anfielde, kde Liverpool zničil Chelsea 4:1. Mladý pravý obranca si pripísal dve asistencie - pri druhej skvele našiel Dominika Szoboszlaia - a dočkal sa aj svojho premiérového gólu za "The Reds". V zakončení nešetril dôrazom.

Ani raz nevyzeral, že by bol mimo diania. Stačilo mu to na to, aby si vyslúžil známku 9,4 a dal trénerovi Kloppovi priestor na premýšľanie o budúcej porcii minút, aj po uzdravení Trenta Alexandra-Arnolda.

Bradley a jeho kľúčové štatistiky proti Chelsea.
Bradley a jeho kľúčové štatistiky proti Chelsea.Opta by StatsPerform / Profimedia

Rodri (Manchester City) 8,4

Ako vždy konzistentný. Rodri bol vynikajúci pri víťazstve Manchestru City nad Burnley Vincenta Kompanyho 3:1. Španiel rozdal celkovo 98 prihrávok a presným zásahom z hranice pokutového územia sa zapísal aj do streleckej listiny.

Fabian Schär (Newcastle) 9,0

Nestáva sa často, aby stredný obranca skóroval dvakrát v zápase, ale presne to sa podarilo Fabianovi Schärovi, keď Newcastle ukončil domácu neporaziteľnosť Aston Villy víťazstvom 3:1.

Švajčiar najprv šikovne zakončil po rohovom kope a už o štyri minúty neskôr skóroval opäť, keď loptu usmernil do prázdnej brány po tom, čo sa odrazila od brvna. Schär bol však proti húževnatej Ville silný aj v defenzíve, keď počas trinástich akcií súpera sedem z nich zvládol s bravúrou.

Stredopoliari

Michael Olise (Crystal Palace) 9,2 

Olise si určite zaslúžil svoje miesto po tom, čo sa podieľal na každom góle Palace v Selhurst Parku, keď sa Orlom podarilo poraziť Sheffield United 3:2.

Ross Barkley (Luton) 8,7 

Barkley naďalej žiari v drese Lutonu, keď bol veľmi dôležitý pri prekvapujúcom triumfe 4:0 nad Brightonom. Tridsaťročný hráč vytvoril pre svojich spoluhráčov päť šancí. Zdá sa, že jeho forma nevykazuje žiadne známky spomalenia - možný kandidát na zaradenie do anglickej nominácie pre EURO 2024?

Bruno Fernandes (Manchester United) 8,3

Bláznivý sedemgólový triler sa vo štvrtok večer podaril Brunovi Fernandesovi a Manchestru United, keď nakoniec dotiahli súboj s Wolves na Molineux k trom bodom po výsledku 4:3. Fernandes odohral rušný duel, v ktorom vytvoril štyri šance a asistoval Scottovi McTominayovi pri presnom zásahu.

Matheus Nunes (Manchester City) 8,4

Pre Nunesa to nie je najľahšia sezóna, ale v strete proti Burnley ukázal, prečo zaňho City utratilo peniaze. Dvadsaťdvaročný Portugalčan si vytvoril štyri príležitosti, z ktorých jednu spálil Julian Álvarez.

Eberechi Eze (Crystal Palace) 8,6

Podobne ako jeho spoluhráč Olise, aj Eze sa prezentoval v najlepšom svetle, keď dvakrát skóroval pri víťazstve Palace. 

Útočníci

Elijah Adebayo (Luton) 8,9 

Od pôsobenia v League Two len pred tromi rokmi až po strelenie hetriku v Premier League. Pokojne môžeme napísať, že Elijah Adebayo si najviac užil svoj podiel na výhre Lutonu nad Brightonom. "The Hatters" od začiatku udávali tón a Adebayo skóroval už po 20 sekundách, čo bol len začiatok nezabudnuteľného večera.

Dvadsaťšesťročný futbalista strelil tretí zásah Lutonu pred polčasovou prestávkou a následne zavŕšil hetrik hlavičkou po rohovom kope.

Luis Díaz (Liverpool) 8,3

Gól a asistencia Díaza spôsobili Chelsea veľa škody, keď ju Liverpool doslova rozobral na súčiastky. Kolumbijčan bol počas celého stretnutia obrovskou hrozbou. Najprv pripravil gól Bradleymu a potom pridal štvrtý sám.