Højlund prekonal Ronalda, Fernandes ho vyrovnal. V šialenom závere rozhodol Mainoo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Højlund prekonal Ronalda, Fernandes ho vyrovnal. V šialenom závere rozhodol Mainoo
Manchester United vyhral na pôde Wolverhamptonu.
Manchester United vyhral na pôde Wolverhamptonu.Profimedia
Futbalisti Manchestru United vyhrali vo štvrtkovom zápase 22. kola anglickej Premier League na pôde Wolverhamptonu 4:3. West Ham doma remizoval s Bournemouthom.

West Ham - Bournemouth 1:1

Kalvin Phillips debutoval v drese West Hamu, v základe bol prvý raz od mája 2023, ale už po troch minútach spravil veľký omyl a hostia sa dostali do vedenia. Angličan pritom chybu vedúcu priamo k inkasovanému gólu urobil len raz počas celého svojho pôsobenia s Leedsom v Premier League, čo bolo 65 zápasov.

Využil ju Dominick Solanke, pre ktorého to bol už trinásty gól v tejto sezóne. Viac ich majú na konte iba Haaland a Salah (po 14). Do siete "Hammers" sa presadil aj v úvodnom stretnutí tohto ročníka. West Ham inkasoval najskorší gól v PL od roku 2010, keď sa Essien z Chelsea presadil už po 97 sekundách.

V druhom polčase vyrovnal z penalty James Ward-Prowse a stanovil konečný výsledok. Presadil sa druhýkrát v rade a celkovo to bol jeho piaty zásah v tejto sezóne PL. Bournemouth po remíze v tabuľke poskočil na dvanáste miesto, domáci neprehrali šesťkrát po sebe, sú na šiestej priečke. Na súpiske už nebol Fornals, ktorý odchádza do Betisu.

Wolverhampton - Manchester United 3:4

Marcus Rashford bol napriek kontroverziám z posledných dní v základnej zostave a otvoril skóre. Na góle sa podieľal v každom z posledných piatich stretnutí. Tri strelil a na dva prihrával. Veľmi dobrý duel zažil aj Rasmus Højlund, ktorý raz sám skóroval a takisto asistoval. 

Bilanciu 1+1 zaznamenal druhýkrát po sebe, to v aktuálnom ročníku PL dokázal iba Mbeumo z Brentfordu. Dánovi sa takýto kúsok podaril vo veku 20 rokov a 362 dní, čo je skôr ako to dokázal vtedy 21-ročný Cristiano Ronaldo (2007).

Højlund má navyše z ostatných piatich zápasov ešte lepšiu štatistku ako Rashford, pretože trikrát skóroval a rovnako tri razy asistoval. Manchester United vyhral vonku v Premier League prvý raz od záveru novembra, inkasoval však už 52 gólov. Horšie je na tom iba Sheffield United (59).

Do zostavy "Red Devils" sa vrátil brankár André Onana, ktorý vynechal len jeden duel a to v rámci FA Cupu na pôde Newportu, keď chytal Turek Bayindir. Po znížení Sarabiu sa trafil svojím šiestym ligovým gólom v tomto ročníku Scott McTominay.

Na poltucet zásahov potreboval iba 19 stretnutí, pričom rovnaký počet dosiahol v 86 predošlých zápasoch. Bruno Fernandes vyrovnal Ronalda v počte asistencií v PL (37), z portugalských hráčov ich má viac iba Nani (43).

Nasledoval šialený záver. Hostia prišli o vedenie 2:0 aj 3:1, pretože v závere sa presadili Kilman a v nadstavení Pedro Neto, ale v siedmej minúte pridaného času prvý raz v Premier League udrel mladý záložník Kobbie Mainoo, bol to jeho druhý zásah v seniorskej kariére, nakoľko nedávno skóroval do siete Newportu.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore