Guardiola nešetril chválou na adresu Kompanyho: Skôr či neskôr bude trénerom City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola nešetril chválou na adresu Kompanyho: Skôr či neskôr bude trénerom City

Duel priniesol stretnutie starých známych.
Duel priniesol stretnutie starých známych.Reuters
Pep Guardiola (53) po víťazstve Manchestru City nad Burnley nešetril chválou na adresu svojho bývalého zverenca a teraz už trénerského oponenta Vincenta Kompanyho (37). Španiel naznačil, že tento belgický kouč bude jedného dňa viesť mužstvo z Etihad Stadium.

Dva góly Álvareza a jeden presný zásah Rodriho zabezpečili favoritovi víťazstvo. Do základnej zostavy sa vrátil Kevin De Bruyne, ktorého v druhom polčase vystriedal navrátilec Erling Haaland. Nórsky kanonier pre zranenie vynechal posledných 10 zápasov.

"Citizens" sú v tabuľke Premier League na druhom mieste, päť bodov za Liverpoolom, pričom majú zápas k dobru. Pred zápasom sa manažér Burnley Kompany dočkal príjemného privítania a uznania, ktoré bolo smerované k jeho 11-ročnému pôsobeniu v klube úradujúceho majstra, v jeho farbách si pripísal 360 štartov.

"Vinny sem skôr či neskôr príde. Je to už veľký manažér, čo dokázal v minulej sezóne s Burnley. Vidíte, aké má nápady, ako sa snaží brániť. Páči sa mi, čo robí," chválil Guardiola bývalého obrancu. 

"Nebol to tesný duel. Zápasy s takýmto skóre môžu budiť podobný pocit, no tento nebol. Burnley nie je jednoduchým súperom, nikdy sa nevzdáva. Vyhrali sme vďaka kvalite hráčov, ktorých máme, nie preto, že by sme všetko kontrolovali alebo boli vo všetkých aspektoch lepší," zhodnotil španielsky kormidelník.

Guardiola privítal návrat De Bruyneho do základnej zostavy. Ten sa v nej naposledy predstavil počas úvodného dňa celej sezóny, paradoxne tiež proti Burnley. "Je to dlhý čas, päť mesiacov nehral. Vracia sa s energiou. Hral naozaj dobre. Kevin a Erling nám v tejto časti sezóny pomôžu," povedal manažér.

Kompany si z výkonu svojho kádra odniesol pozitíva. "Musíme sa pozrieť na góly, ktoré sme inkasovali, ale aj na šance, ktoré sme si vytvorili. Myslím si, že sme dobre kontrolovali loptu. Vždy, keď sme ju mali, vyzerali sme nebezpečne. Brániť však musíme lepšie," priblížil.