Everton uspel s odvolaním, namiesto desiatich bodov stratí šesť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Everton uspel s odvolaním, namiesto desiatich bodov stratí šesť

Štyri vrátené body Evertonu výrazne pomôžu v boji o záchranu.
Štyri vrátené body Evertonu výrazne pomôžu v boji o záchranu.AFP
Desaťbodový odpočet Evertonu v rámci aktuálnej sezóny Premier League sa mení na odpočet iba šiestich bodov. Stalo sa tak po tom, čo liverpoolsky klub čiastočne uspel s odvolaním voči trestu za porušenie pravidiel o ziskovosti a udržateľnosti v rámci Premier League.

Toffees sa odvolali proti novembrovému rozhodnutiu o uložení sankcie v trojročnom období do sezóny 2021/22. Klubu sa teraz pripočítajú štyri body, čo bude znamenať posun na 25 bodov, skok zo 17. miesta na 15. priečku a päť bodov nad zónu zostupu.

"Hoci sa klub naďalej vyrovnáva s rozhodnutím odvolacej komisie, sme spokojní, že naše odvolanie viedlo k zníženiu bodovej sankcie," uvádza sa vo vyhlásení Evertonu.

"Chápeme, že odvolacia komisia považovala pôvodne uložený 10-bodový odpočet za neprimeraný, keď ho posudzovala na základe dostupných kritérií, o ktorých klub informoval komisiu, vrátane pozície podľa príslušných predpisov EFL a 9-bodového odpočtu, ktorý sa ukladá podľa vlastných pravidiel Premier League v prípade platobnej neschopnosti."

"Klub tiež mimoriadne teší rozhodnutie odvolacej komisie zrušiť pôvodné zistenie Komisie, že klub nekonal v najlepšej viere. Toto rozhodnutie spolu so znížením odpočtu bodov bolo pre klub v odvolacom konaní neuveriteľne dôležitým principiálnym bodom. Klub sa preto cíti byť ospravedlnený, keď pokračuje vo svojom odvolaní."