Klub bude vždy viac ako hráč. Addo si vydupal prestup, Žilina je z prístupu sklamaná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klub bude vždy viac ako hráč. Addo si vydupal prestup, Žilina je z prístupu sklamaná

Addo mal podľa MŠK ešte čas na posun do zahraničia.
Addo mal podľa MŠK ešte čas na posun do zahraničia.TASR
V nadchádzajúcom období svojej futbalovej kariéry bude dvadsaťročný ghanský útočník Henry Addo hrať za izraelský Maccabi Tel Aviv. Po dvojročnom pôsobení v MŠK Žilina, kde sa africký talent stretával s viacerými zdravotnými problémami, sa rozhodol pre zmenu prostredia.

Addo, ktorý sa cez projekt "B+U19" vypracoval do prvého tímu Žiliny, zažil v žltozelených farbách úspešné obdobie, keď za A-mužstvo odohral 28 súťažných stretnutí s bilanciou sedem gólov a štyri asistencie. Jeho požiadavka na prestup, ktorú dôrazne podporoval aj jeho agent, nakoniec presvedčila klub, aby talentovaného útočníka uvoľnil, napriek pôvodnému nesúhlasu s transferom.

"Išlo o nepríjemný nátlak hráča a jeho agenta, čo vyznelo veľmi neprofesionálne voči nášmu klubu. Vždy hľadíme na dobro a možný progres hráča, pravidelne sme s Henrym komunikovali o jeho prínose a pozícii v družstve. Nemali sme ešte ten pocit, že je pripravený na veľký prestup, keďže toho u nás veľa neodohral," prezradil pre klubový web mskzilina.sk športový manažér Karol Belaník.

Henry Addo si od svojho príchodu do MŠK z Ghany na jeseň 2021 vyslúžil pozornosť vďaka obrovskému potenciálu, ktorý demonštroval v mládežníckej Lige majstrov a domácej Niké lige. Jeho progres brzdili časté zranenia, ktoré mu nedovolili plne rozvinúť svoj talent.

Jeho posledné dni v klube však poznačila neústupčivá túžba po prestupe, ktorej klub nemohol dlhodobo odolávať. Po intenzívnych rokovaniach došlo k dohode o prestupe do Maccabi Tel Aviv.

"Na druhú stranu, týmto vôbec nechceme znevažovať izraelský klub, s ktorým prebehli rokovania veľmi korektne a na vysokej profesionálnej úrovni. Klub bude vždy viac ako hráč, sme teda sklamaní z prístupu Henryho Adda a nie sme stotožnení s týmto transferom. Mať tu však hráča, ktorý nebude koncentrovaný, keď mu neumožníte odísť, je kontraproduktívne, preto sme napokon súhlasili s prestupom. Henrymu prajeme všetko dobré v ďalšej kariére," dodal Belaník na margo celej veci.