Žiline odchádza najlepší strelec, Dávid Ďuriš má namierené do Talianska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žiline odchádza najlepší strelec, Dávid Ďuriš má namierené do Talianska
Ďuriš si premiérovo vyskúša zahraničné pôsobenie.
Ďuriš si premiérovo vyskúša zahraničné pôsobenie.MŠK Žilina
Najlepší žilinský kanonier jesennej časti Niké ligy opúšťa káder spod Dubňa. Dávid Ďuriš (24) sa na konci prestupového obdobia dohodol s klubom Ascoli Calcio 1898, do ktorého mieri na hosťovanie s možnosťou opcie na trvalý prestup.

Autor deviatich tohtosezónnych ligových zásahov mieri do klubu zo 16. miesta talianskej Serie B. Žilina a Ascoli sa dohodli na hosťovaní do konca aktuálneho ročníka. Za MŠK zasiahol Ďuriš do 166 stretnutí, v ktorých sa 48-krát gólovo presadil a pridal aj 16 asistencií. Na svojom konte má už aj deväť štartov za seniorskú reprezentáciu Slovenska.

"Už v novembri sme mu dali prísľub, že ak príde ponuka, ktorá ho zaujme, budeme sa mu snažiť vyhovieť. Teraz to prišlo. V priebehu januára boli šumy, Dávid odmietol nejaké ponuky, no a táto prišla v posledný deň transferového okna v Taliansku. Povedal, že to chce skúsiť, že Serie B by mohla byť odrazovým mostíkom ďalej," uviedol pre klubový web športový manažér Karol Belaník.

"Nie je to pre nás optimálne načasovanie. Chcel tam však ísť a na základe našich predošlých dialógov či dohôd sme mu nevedeli povedať nie. Bude mať 25 rokov a bude to jeho prvý zahraničný angažmán. Chceli by sme mu zaželať veľa šťastia, zdaru a pohody. Nech sa prezentuje dobrými výkonmi a klub si na neho uplatní opciu, resp. zaujme ďalšie tímy," dodal Belaník.

Ďuriš počas aktuálnej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže zažil tri dvojgólové vystúpenia. Talianskemu mužstvu bude chcieť pomôcť vyhnúť sa boju o záchranu.

"Vidím v tom príležitosť byť viac na očiach špičkových družstiev z Talianska. Jedným z mojich snov bolo hrať futbal práve tam. Preto keď prišla táto ponuka, nemal som síce veľa času na rozmýšľanie, no zvíťazila túžba skúsiť niečo nové. Spravím všetko, aby som bol v novom klube úspešný," vyjadril sa útočník.

Ďalšie prestupy a špekulácie