Posledný deň prestupov LIVE: Klenot Neapolu rokuje o úprave zmluvy, ďalší Slovák v Taliansku?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posledný deň prestupov LIVE: Klenot Neapolu rokuje o úprave zmluvy, ďalší Slovák v Taliansku?

Aktualizované
Kvaracchelija sa snaží dospieť k dohode s Neapolom.
Kvaracchelija sa snaží dospieť k dohode s Neapolom.Profimedia / Flashscore
Zimné prestupové okno sa chýli ku koncu. Špekulácie, informácie o nových zmluvách i zrealizovaných transferoch či hosťovaniach sledujte v aktualizovanom prestupovom špeciáli Flashscore Správ.

1. FEBRUÁR

UKONČENIE ZMLUVY - Cádiz opúšťa Álvaro Negredo, ktorý príliš nehrával. Skúsený útočník sa dohodol na ukončení zmluvy.

PRESTUP - Bertrand Traoré natrvalo opúšťa Aston Villu a sťahuje sa na Pyrenejský polostrov. Dvadsaťosemročný krídelník prestúpil do Villarrealu, kde sa dohodol na zmluve do konca sezóny.

KONIEC ŠPEKULÁCIÍ - Boženík v zime dres nezmení, prestup do Sevilly na poslednú chvíľu nevyšiel.

HOSŤOVANIE - Lyon je v posledných hodinách prestupového okna mimoriadne aktívny. Klub skompletizoval príchod Orela Mangalu, ktorý prišiel na polročné hosťovanie s opciou z Nottinghamu Forest. Francúzsky tím zaňho zaplatí 11,7 milióna eur a prípadné uplatnenie opcie ho vyjde na 17,5 mil., pričom v hre sú aj ďalšie bonusy vo výške 3,5 milióna. Kmeňový zamestnávateľ 25-ročného hráča dostane aj 10 % z prípadného ďalšieho predaja.

HOSŤOVANIE - Olympique Lyon sa dohodol s West Hamom United na príchode Saïda Benrahmu, ktorý prichádza na šesťmesačné hosťovanie s opciou. Francúzsky klub zaplatí 5 miliónov eur a ďalších 12 miliónov eur doplatí pri trvalom prestupe.

ŠPEKULÁCIA - Prestup Róberta Boženíka do FC Sevilla sa komplikuje. Španielsky tím údajne najskôr dotiahnuť odchod útočníka Rafu Mira, do konca prestupového obdobia však už veľa času neostáva.

PRESTUP - Taliansky futbalový klub AS Rím angažoval za 10 miliónov eur dvadsaťročného obrancu Tommasa Baldanziho z Empoli. Mládežnícky reprezentant bol súčasťou národného tímu na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov, na ktorom vlani obsadila "squadra azzurra" druhé miesto.

HOSŤOVANIE - Mladý talentovaný obranca Lino Sousa prestúpil z Arsenalu do Aston Villy, ktorá ho obratom poslala na hosťovanie do Plymouthu.

HOSŤOVANIE - Mladý francúzsky útočník Hugo Ekitike odchádza z PSG na hosťovanie do nemeckého Frankfurtu. Súčasťou kontraktu je aj možnosť kúpy za 30 miliónov eur. O hráča mali záujem aj Wolfsburg či Wolves.

HOSŤOVANIE - Mladý útočník Armando Broja odchádza z Chelsea na hosťovanie do konca sezóny do Fulhamu, ktorý môže za pôžičku hráča vzhľadom na výkony zaplatiť až štyri milióny eur. Veľký záujem o albánskeho kanoniera mal takisto Wolverhampton, ale ten nakoniec z jeho angažovania upustil.

PRESTUP - Anglický Crystal Palace oznámil, že do jeho tímu prichádza z Blackburnu mladý záložník Adam Wharton. Cenovka by sa mala pohybovať na úrovni 20 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Turecký útočník Enes Ünal odchádza z Getafe na hosťovanie do anglického Bournemouthu. V zmluve je takisto možnosť kúpy za 16,5 milióna eur.

PRESTUP - Tottenham informoval o podpise zmluvy s posilou z Chorvátska. Luka Vuskovič, 16-ročný odchovanec Hajduku Split, sa pripojí k londýnskemu gigantovi v lete. Zvyšok sezóny strávi na hosťovaní v poľskej najvyššej súťaži, jeho príchod oznámil Radomiak Radom. Najväčším doterajším úspechom mladého stopéra je účasť vo finále mládežníckej Ligy majstrov, v ktorom napokon v drese chorvátskeho tímu podľahol Alkmaaru.

ŠPEKULÁCIA - Peter Kováčik z Podbrezovej je údajne blízko k prestupu na Apeninský polostrov. Posilniť by mal druholigové Como.

ŠPEKULÁCIA - Stredopoliar Pablo Fornals je blízko k prestupu do Realu Betis, rokovania medzi španielskym klubom a West Hamom sa blížia do záverečnej fázy.

KONIEC ZMLUVY - Islandský brankár Rúnar Alex Rúnarsson strávil jesennú časť sezóny na hosťovaní v Cardiffe City, jeho výpožička však bola ukončená. Zamestnávateľom gólmana je Arsenal, ktorý v posledný prestupový deň oznámil, že sa s hráčom dohodol na rozviazaní kontraktu. "Všetci v klube ďakujú Alexovi za jeho prínos a prajeme mu veľa šťastia do budúcnosti,” píše sa vo vyhlásení. Nový angažmán zatiaľ Rúnarsson nenašiel.

ŠPEKULÁCIA – Fulham sa usiluje o posilnenie útoku a pre svoje potreby si vyhliadol v Stuttgarte útočníka Silasa. Reprezentant z DR Kongo by mohol do Premier League zamieriť formou hosťovania, v celom transfere by každopádne podľa informácií novinára Floriana Plettenberga zo stanice Sky Germany mala byť zahrnutá aj povinná opcia na prestup vo výške 15 miliónov eur. Sám hráč by sa údajne presunu z Bundesligy nebránil.

HOSŤOVANIE – Posledných šesť mesiacov strávil na hosťovaní v domovskom Häckene, teraz však mieri o poznanie južnejšie. Obranca pražskej Slavie Aiham Ousou odchádza na hosťovanie s opciou na prestup do španielskeho Cádizu a vyskúša si La Ligu. "Zošívaní" tak regulujú počet stredných obrancov, ktorý sa v stredu rozrástol o Davida Zimu.

HOSŤOVANIE - Albánsky obranca Marash Kumbulla tento rok v drese AS Rím nenastúpil ani do jedného ligového súťažného zápasu, a to predovšetkým vinou dlhodobejšieho zranenia. Proti prestupu inam teda nenamietal. Jeho príchod oznámilo Sassuolo, ktoré ho získalo formou hosťovania do konca sezóny. Ďalšie podrobnosti o transakcii každopádne uvedené neboli.

ŠPEKULÁCIA – Predstavenie Magnusa Mattssona ako nového útočníka FC Kodaň je už len otázkou času. Podľa Fabrizia Romana zašle dánsky veľkoklub za kľúčového hráča do Nijmegenu s bonusmi až štyri milióny eur. Webu bt.dk uviedol, že dánsky útočník už má za sebou aj zdravotnú prehliadku.

HOSŤOVANIE - Taliansky futbalista Andrea Belotti zamieril z AS Rím do konkurenčnej Fiorentiny. Kluby Serie A sa dohodli na jeho hosťovaní do konca sezóny. Tridsaťročný útočník prišiel do AS Rím v lete 2022 z FC Turín, no nedokázal si vybojovať stabilné miesto v zostave. Za "vlkov" strelil dokopy desať gólov. Belotti reprezentoval svoju krajinu na ME 2020, kde získal so "squadrou azzurra" titul. Na konte má 44 štartov a dvanásť gólov v reprezentácii. 

ŠPEKULÁCIA - Dosiahne Fiorentina ešte jeden vytúžený príchod? "Fialky" sa usilujú získať Alberta Gudmundssona, ale Janov v stredu odmietol ponuku vo výške 22 miliónov eur. Klub sa však podľa najnovších informácií nevzdáva.

PRESTUP - Morgan Rogers prestúpil z  Middlesbrough do Aston Villy. Dvadsaťjedenročný útočník podpísal vo svojom novom klube zmluvu na päť a pol roka. "Villans" za nového útočníka zaplatili sedem miliónov libier. V prípade splnenia podmienok zmluvy môžu zaplatiť ďalších osem.

PODPIS ZMLUVY - Bývalý tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý povedie národný tím Ománu. S tamojším zväzom podpísal dvojročnú zmluvu. Šesťdesiatdvaročný kouč si berie na nové pôsobisko aj štyroch doterajších spolupracovníkov, pomáhať mu budú asistenti Jiří Chytrý, Milan Veselý, kondičný tréner Pavel Čvančara a analytik František Ševínský.

HOSŤOVANIE - Záložník Brightonu Mahmoud Dahoud dohrá sezónu na hosťovaní v bundesligovom Stuttgarte. Ak by chcel potom nový klub získať 28-ročného reprezentanta Nemecka nastálo, musel by zaplatiť okolo desať miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Chviča Kvaracchelija rokuje s Neapolom o prvej úprave zmluvy od svojho príchodu z Dinama Batumi, zatiaľ ale zhodu s klubom ani zďaleka nenašiel. Zatiaľ čo vedenie talianskeho celku mu ponúka čistý ročný plat vo výške štyroch miliónov eur, teda trojnásobok súčasnej hodnoty, gruzínsky krídelník požaduje sedem miliónov.

ŠPEKULÁCIA – Anglický Bournemouth začal sondovať situáciu okolo útočníka Getafe Enesa Ünala. Účastník Premier League sa mal informovať o prípadných osobných podmienkach 26-ročného tureckého útočníka.

ŠPEKULÁCIA - Armando Broja stále nemá jasno vo svojej budúcnosti. Chelsea, ktorá albánskeho útočníka v posledných dvoch zápasoch takmer vôbec nevyužila, sa má rozhodnúť v najbližších hodinách. Záujem o služby mladého útočníka má Fulham, ktorý si dokáže predstaviť hosťovanie s budúcou opciou na prestup. Do hry sa však znova chce vložiť aj Wolverhampton.

PRESTUP - Bryan Zaragoza sa nakoniec pripojí k Bayernu už v zime. Vedenie mníchovského klubu tak reaguje na zranenie Kingsleyho Comana a do Granady poputujú 3 milióny eur navyše. O ďalších 4,5 milióna eur sa navyše rozrastie aj "bonusový balíček".

HOSŤOVANIE - Je to oficiálne. Giovanni Reyna zamieril z Borussie Dortmund na hosťovanie do konca sezóny do anglického Nottinghamu Forest. S bundesligovým klubom ešte predtým predĺžil zmluvu do leta 2026.

"Je to hráč, ktorý má obrovské schopnosti a v ktorom stále vidíme veľký potenciál. Splnili sme mu teraz jeho želanie a prajeme mu maximálne športové úspechy v druhej polovici sezóny v Anglicku," uviedol vo vyhlásení športový riaditeľ Dortmundu Sebastian Kehl.

ŠPEKULÁCIA - Miguel Almirón bol celé prestupové obdobie spájaný s odchodom z Newcastlu najmä smerom do Saudskej Arábie, pravdepodobne však nakoniec zostane v drese "Magpies". Presvedčený je o tom aj manažér klubu Eddie Howe.

PRESTUP - Najdrahší prestup do českej ligy. Rekordnou posilou Slavie sa stal navrátilec Zima.

HOSŤOVANIE - Na vytúžené hosťovanie odíde z londýnskej Chelsea talentovaný stredopoliar Andrey Santos. Brazílsky mladík, ktorý sa pripojil k "Blues" len nedávno, by sa mal na čas stať hráčom francúzskeho Štrasburgu.

ŠPEKULÁCIA - Počas posledného dňa prestupov sa anglický Nottingham Forrest podľa informácií renomovaného novinára Fabrizia Romana pokúsi posilniť post brankára.

31. JANUÁR

HOSŤOVANIE - Juventus získal na hosťovanie do konca sezóny Carlosa Alcaraza. Argentínsky stredopoliar prichádza zo Southamptonu a súčasťou dohody je aj opcia na jeho kúpu zo strany turínskeho klubu. Informovala agentúra DPA.

HOSŤOVANIE - Obranca Tomáš Nemčík mení farby žilinského MŠK za nórsky Rosenborg. Súčasťou hosťovania v novom pôsobisku do 31. decembra 2024 je aj opcia. 22-ročný futbalista odohral za Žilinu 76 zápasov s bilanciou 3 góly a 4 asistencie. Ešte pred samotným odchodom predĺžil zmluvu so "žltozelenými" do 31. decembra 2025.

"Po odchode Tomáša máme štyri alternatívy na tri pozície stopéra, takže to máme poriešené. Zároveň máme v zálohe aj iné alternatívy. Z tohto pohľadu by to nemal byť vážny zásah do zostavy. Navyše, ďalší mladí hráči čakajú na svoju šancu," prezradil manažér tímu Karol Belaník.

PRESTUP - Debutoval proti Juventusu. DAC posilnil ghanský krídelník Oddei.

PRESTUP - Spolupráca Slovákov bude pokračovať. Verona si uplatnila opciu na prestup Suslova.

HOSŤOVANIE - Po dlhotrvajúcom zranení a značnom období bez zápasovej praxe mení pôsobisko Martin Šviderský. Slovenský mládežnícky reprezentant mieri od účastníka La Ligy z Almeríe do treťoligového Realu Murcia. Všetky strany sa dohodli na hosťovaní do konca aktuálnej sezóny.

HOSŤOVANIE - Žiline odchádza najlepší strelec, Dávid Ďuriš má namierené do Talianska.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Andrea Belotti odcestuje do Florencie, kde sa vo štvrtok ráno podrobí zdravotnej prehliadke. Taliansky útočník sa do Fiorentiny presunie z AS Rím, kluby sú dohodnuté na hosťovaní bez opcie.

ROKOVANIE - Sústredenie ostravského Baníka v Turecku opustil útočník Ladislav Almási. Klub naňho dostal ponuku a slovenskému reprezentantovi dal možnosť rokovať s nemenovaným záujemcom. Podľa zákulisných informácii má ísť o chorvátsky NK Osijek. Almási prišiel do Ostravy v lete 2021 z Ružomberka, za mužstvo odohral 68 ligových zápasov, v ktorých zaznamenal 23 gólov a dve asistencie. Na jeseň sa v najvyššej českej súťaži trafil len raz.

ŠPEKULÁCIA – Stuttgart verí, že pred koncom prestupového okna dotiahne hosťovanie Mahmouda Dahouda z Brightonu. Nemecký stredopoliar, ktorý sa po presune z Dortmundu v Premier League nepresadil, by bol pre VfB zaujímavou posilou v boji o európske poháre.

PODPIS ZMLUVYJérôme Boateng pricestoval do Talianska a má pred sebou zdravotnú prehliadku v Salernitane. Skúsený nemecký obranca so skúsenosťami z Herthy, Hamburgu, Manchestru City a Bayernu Mníchov je voľným hráčom, po minulej sezóne opustil Lyon.

PODPIS ZMLUVY - Gabriel Paulista už nie je hráčom Valencie, španielsky klub nemal v pláne predĺžiť mu končiacu sa zmluvu a kontrakt bol nakoniec ukončený už teraz. Brazílsky obranca bez práce dlho nezostal, čoskoro vyrazil do Madridu na zdravotnú prehliadku v Atléticu.

HOSŤOVANIE - Vitinha je už v Janove, kde ho čaká zdravotná prehliadka. Taliansky klub si útočníka požičia z Marseille, rokovať sa bude o hosťovaní s opciou na trvalý prestup.

PRESTUP - Carlos Alcaraz si po angažmáne v rodnej Argentíne a anglickom Southamptone prvýkrát vyskúša aj Seriu A. Deň pred uzávierkou prestupov v TOP 5 európskych súťažiach to ohlásil taliansky žurnalista Fabrizio Romano. Dvadsaťjedenročný stredopoliar absolvuje podľa dohody lekársku prehliadku v Anglicku, do 24 hodín následne odcestuje do Turína za predpokladu, že dostane potrebné víza.

HOSŤOVANIE - Aktuálne pätnásty celok La Ligy z Malorky uvítal pri stredajšom dopoludní novú posilu pre krídelný priestor. Už v decembri sa objavili špekulácie, že srbský ofenzívny hráč Nemanja Radonjič nie je spokojný so súčasným herným vyťažením v Turíne a žiada odchod inam, novú motiváciu bude hľadať v Španielsku. Hosťovať bude do konca sezóny, podľa informácií zo španielskeho športového denníka Marca je súčasťou dohody aj opcia na trvalý nákup.

HOSŤOVANIE - Giovanni Reyna sa v posledných januárových dňoch dostal do prestupových špekulácií v spojení s Nottinghamom a Marseille. Taliansky novinár Fabrizio Romano uvádza, že Američan sa bude sťahovať na Ostrovy. Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar bude u účastníka Premier League pôsobiť formou hosťovania z Dortmundu do konca sezóny, dolaďujú sa už iba posledné detaily medzi všetkými zúčastnenými stranami.

ŠPEKULÁCIA - Kosovský reprezentant Edon Zhegrova patrí v Lille k stabilným členom zostavy a jeho výkony si podľa televíznej stanice Sky Germany všimli v Lipsku. Správa dodáva, že prestup by sa v prípade realizovania konal až počas leta a nie v posledných dňoch aktuálneho transferového obdobia. Saský výber sa už opýtal vo Francúzsku na obstarávaciu cenu a bolo mu odkázané, že odísť môže hráč za čiastku vo výške 17 až 20 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Naozaj veľmi blízko je podľa serveru inFotbal.cz návrat Davida Zimu do pražskej Slavie. Reprezentačný stopér, ktorý práve z Edenu zamieril do Turína v lete 2021 za 7,5 milióna eur, by mal počas stredy podstúpiť v hlavnom meste Česka zdravotnú prehliadku. Odchovanec Olomouca vyjde českého vicemajstra zhruba na 4,5 milióna eur.

PRESTUP - Bryan Zaragoza žiari v drese Granady a vo vrecku už má prestup do Bayernu Mníchov, otázkou zostáva, kedy sa do Nemecka presťahuje. Bavorský klub počas jesene dohodol prestup platný od 1. júla, teraz ale zvažuje, že krídelníka privedie už v januári. Dôvodom je Kingsley Coman, francúzsky reprezentant si poranil koleno, čaká ho dlhšia pauza a Bayern potrebuje náhradu.

HOSŤOVANIE S OPCIOU – Obranca Angeliňo v posledných rokoch často strieda kluby a pokračuje v tom aj teraz. Španiel si prvýkrát zahrá taliansku najvyššiu súťaž, na hosťovanie z Lipska si ho vypožičalo rímske AS. Dvadsaťsedemročný futbalista prešiel zdravotnou prehliadkou a podpísal kontrakt, ktorého súčasťou je opcia na prestup za päť miliónov eur. V hlavnom meste Talianska bude nastupovať v drese s číslom 69 a je druhou zimnou akvizíciou do zadnej formácie, už pred ním dorazil Dean Huijsen.

PRESUN K "B" TÍMU - Kontroverzná posila pražskej Slavie Mohamed Ihattaren sa po skončení portugalského sústredenia tímu pripojil k "béčku", hlavným cieľom pre holandského hráča bude dohnať kondíciu.

30. JANUÁR

PRESTUP - Ivan Rakitič o mesiac a pol oslávi 36. narodeniny, ale v tej dobe si už bude užívať mimoeurópsky angažmán. Skúsený chorvátsky stredopoliar v utorok poobede rozviazal kontrakt so Sevillou, jeho novým tímom je saudskoarabský Al Shabab.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Stredopoliar trnavského Spartaka Erik Daniel (31) sa dohodol s klubom na predĺžení zmluvy o ďalšie dva roky do júna 2026. Informoval o tom oficiálny web Spartaka. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Real Madrid ponúkne Danimu Carvajalovi nový kontrakt. Pôvodný mu vyprší v júni 2025, vedenie "bieleho baletu" však má záujem predĺžiť s ním spoluprácu o ďalší rok. Informoval o tom portál Marca. Tridsaťdvaročný pravý obranca patrí medzi opory Realu, do ktorého prišiel v roku 2013 z Bayeru Leverkusen. V tejto sezóne odohral za madridský tím 16 ligových zápasov a strelil tri góly. Spomedzi viacerých trofejí sa pričinil aj o päť triumfov v Lige majstrov a tri tituly Španielska.

ŠPEKULÁCIA - Bayer Leverkusen prejavil záujem o Marca Asensia. Dvadsaťosemročný španielsky krídelník je však zmluvne viazaný s Parížom St. Germain a líder nemeckej Bundesligy má čas dohodnúť sa s hráčom i klubom len do štvrtkovej uzávierky prestupov. Informovala DPA. Asensio prišiel do PSG vlani v lete z Realu Madrid. V Parku princov sa však zatiaľ nedokázal výraznejšie presadiť. V Ligue 1 odohral iba sedem zápasov, v ktorých zaznamenal tri presné zásahy.

PRESTUP - Luiz Henrique pricestuje v najbližších hodinách do Brazílie a stane sa najdrahším nákupom v histórii Botafoga, ktoré sa dohodlo na prestupe za 20 miliónov eur. Brazílsky krídelník príde z Betisu a vo svojej vlasti nemusí zostať dlho, pričom nie je vylúčené, že ho o päť mesiacov kúpi Lyon.

29. JANUÁR

PRESTUPY - Zlaté Moravce oficiálne predstavili trio nových gruzínskych posíl, ktoré majú klubu pomôcť udržať sa v Niké lige. S mužstvom sa pripravujú prakticky od úvodu zimnej prípravy, čakalo sa na administratívne potvrdenie. Do mužstva prichádzajú Iuri Tabatadze, Jemali-Giorgi Jinjolava a Levan Nonikašvili. Všetci sú bývalými mládežníckymi reprezentantmi Gruzínska. Čítajte viac.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Ofenzívny stredopoliar Kristóf Domonkos sa dohodol s MFK Ružomberok na novej zmluve do 31. decembra 2025. V najvyššej slovenskej súťaži nastúpil v 38 zápasoch.

"Som veľmi rád, že napriek predchádzajúcemu výpadku, klub chce pokračovať v spolupráci aj naďalej. Netajím, vzhľadom na svoj výpadok, som mal aj trochu obavy, čo bude so mnou ďalej. V prvom rade chcem byť zdravý a dostať sa do formy spred zranenia," uviedol Domonkos, ktorý už naplno s mužstvom trénuje. Bol aj na sústredení v Turecku a vrátil sa zatiaľ v rámci prípravy tiež do zápasového režimu.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar, ktorý do Liptova prestúpil na začiatku januára 2022, má za sebou nevydarenú jeseň. V prvých troch kolách v každom zápase skóroval, lenže postupne sa ho začali prenasledovať zdravotné problémy. Naposledy hral 10. októbra proti Zlatým Moravciam. Napokon bola nevyhnutná operácia slabinového pruhu, ktorú podstúpil 20. novembra 2023.

Štatistiky Domonkosa v ostatných sezónach.
Štatistiky Domonkosa v ostatných sezónach.Flashscore

PRESTUP - Klub Niké ligy MFK Zemplín Michalovce posilnil ukrajinský obranca Vladyslav Veremiejev. So "žlto-modrými" podpísal zmluvu do konca aktuálnej sezóny. Dvadsaťpäťročný hráč naposledy hrával za lotyšský FK Jelgava, kde ho trénoval niekdajší kormidelník MFK Zemplín Jozef Škrlík. Veremiejev je piatou zimnou posilou Michaloviec, za ktoré nastúpil vo všetkých troch doterajších prípravných zápasoch.

PRESTUP - Služobne najstarší hráč, ktorý v "belasom" drese pôsobil od jesene 2016, sa oficiálne v pondelok rozlúčil s fanúšikmi. Aleksandar Čavrič odchádza do japonskej Kašimy Antlers. Ako uvádza skslovan.com, kluby sa dohodli na platenom hosťovaní s následnou opciou na prestup.

ŠPEKULÁCIA - Jaroslav Šilhavý podľa denníka Sport mieri do Ománu. Bývalý tréner českej futbalovej reprezentácie by tam mal prevziať národný tím. Reprezentácia krajiny z Arabského polostrova na prebiehajúcom ázijskom šampionáte dvakrát remizovala a nepostúpila zo skupiny.

ŠPEKULÁCIA - Jerry St. Juste možno po roku a pol opustí Sporting a vráti sa do Holandska. PSV Eindhoven chce 27-ročného obrancu získať na polročné hosťovanie s opciou.

ŠPEKULÁCIA - Karviná si vybrala 20-ročného kamerunského obrancu Jamesa Ndjeungoueho zo Žiliny. V sliezskom klube by mal stráviť polročné hosťovanie. Perspektívny mladík zatiaľ nie je v Žiline kľúčovým hráčom. Z osemnástich možných ligových štartov má na konte deväť vystúpení a celkovo odohral 720 minút, pričom ďalších 360 minút odohral v druhej najvyššej slovenskej súťaži.

Ndjeungoue pendluje medzi prvým a rezervným tímom Žilinčanov.
Ndjeungoue pendluje medzi prvým a rezervným tímom Žilinčanov.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Florian Neuhaus síce v lete predĺžil zmluvu s Borussiou Mönchengladbach, no jeho odchod je napriek tomu v hre. Podľa nemeckých médií je 26-ročný stredopoliar v hľadáčiku Stuttgartu, kam by mohol zamieriť na hosťovanie s opciou.

28. JANUÁR

HOSŤOVANIE - Slovenský reprezentant do 21 rokov Sebastian Nebyla absolvuje jarnú časť sezóny v českom prvoligovom klube FK Jablonec. Do tímu prišiel na hosťovanie s opciou z chorvátskeho NK Istra.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar je odchovanec trnavského Spartaka a v mládežníckom veku pôsobil v akadémii West Hamu United. Neskôr si tri sezóny obliekal dres Dunajskej Stredy a vlani v lete zamieril ako voľný hráč do Chorvátska.

"Veľmi sa teším na túto výzvu. Viem, že česká liga je kvalitná a som rád, že Jablonec prejavil záujem. Dúfam, že svoju šancu využijem, pomôžem tímu, ale aj sebe," uviedol Nebyla pre klubový web Jablonca.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský útočník Róbert Boženík by sa čoskoro mal stať hráčom španielskeho klubu FC Sevilla, ktorý si ale potrebuje spraviť priestor jedným odchodom. Viac sa dočítate v článku.

PRESTUP - Slovan hlási zimnú posilu. Majster získal stredného obrancu z Dunajskej Stredy.

HOSŤOVANIE – Už nejaký čas sa hovorí o tom, že Moise Kean by dočasne mohol zamieriť z Juventusu na inú adresu, pričom spájaný bol predovšetkým s odchodom do madridského Atlética. Novinár Fabrizio Romano to berie ako hotovú záležitosť. Taliansky útočník zamieri do La Ligy formou hosťovania do konca sezóny, španielska strana zaplatí za výpožičku 500-tisíc eur. Do metropoly by sa mal rodák z Vercelli vydať počas nasledujúcich 24 až 48 hodín, aby tam dokončil lekársku prehliadku.

HOSŤOVANIE - Bayer Leverkusen len pár minút po bezgólovej remíze s Mönchengladbachom oznámil zisk novej posily do útoku. Je ňou 31-ročný Španiel Borja Iglesias, ktorý do Bay Areny dorazil na hosťovanie do konca aktuálneho ročníka z Realu Betis. "Svojím futbalovým profilom môže zaplniť medzeru pri absencii Victora Bonifacea," povedal športový riaditeľ Bayeru 04 Simon Rolfes.

ŠPEKULÁCIA Miralem Pjanič by sa mohol vrátiť do Európy a znovu okúsiť francúzsku ligu, o jeho príchode uvažuje klub Metz. Bosniansky stredopoliar v minulosti obliekal dresy Lyonu, AS Rím alebo Juventusu, aktuálne ho zamestnáva Al Sharjah zo Spojených arabských emirátov.

ŠPEKULÁCIA Divock Origi ukončí nepodarené hosťovanie v Nottinghame a na skok sa vráti do AC Miláno. Belgický útočník sa v talianskom klube dlho nezdrží, za päť miliónov eur by mal prestúpiť do Los Angeles FC.

PRESTUP - Ivan Rakitič informoval Sevillu o svojom odchode. Chorvátsky stredopoliar má namierené do Saudskej Arábie, kde sa pripojí k tímu Al Shabab.

27. JANUÁR

UKONČENIE ZMLUVY - Xavi po sezóne skončí ako tréner Barcelony, oznámil to na tlačovke.

PRESTUP - Srbský reprezentant Nemanja Matič prestúpil z Rennes do Lyonu. Oba kluby transfer potvrdili, Olympique získal skúseného stredopoliara za 2,6 milióna eur. Víťaz Premier League s Chelsea a bývalý hráč Manchestru United podpísal s trápiacim sa tímom zmluvu na dva a pol roka.

ŠPEKULÁCIA - Alžírska futbalová federácia (FAF) má v úmysle predložiť novú ponuku Zinedinovi Zidanovi, a to aj napriek tomu, že 51-ročný Francúz už predtým odmietol viesť tamojšiu reprezentáciu. Podľa zdroja FAF vďaka pomoci od sponzorov výrazne zlepší svoju ponuku. Zidanov tím si údajne tento návrh dôkladne preštudoval.

ŠPEKULÁCIA - Po informáciách o záujme viacerých klubov prichádza Fabrizio Romano s novinkou. Počet Slovákov vo Verone by mohol stúpnuť na číslo tri. Tamojší Hellas rokuje s Boavistou o príchode Róberta Boženíka. Ten by mal nahradiť Milana Djuriča, ktorý odchádza do Monzy. V tíme by sa tak 24-ročný slovenský útočník pripojil ku krajanom Ondrejovi Dudovi a Tomášovi Suslovovi.

ŠPEKULÁCIA - David Zima nie je spokojný so svojím vyťažením v turínskom FC a rád by si našiel angažmán, kde by pravidelne nastupoval. O českého reprezentanta prejavil záujem druholigový nemecký Hamburg, lenže kluby zatiaľ nenašli spoločnú reč a čas majú len do štvrtkovej polnoci, keď sa uzavrie prestupové okno. Nemecká strana preferuje polročné hosťovanie s opciou.

26. JANUÁR

PRESTUP - Španielsky futbalový klub Atlético Madrid oznámil podpis zmluvy s 18-ročným belgickým reprezentantom Arthurom Vermeerenom. "Los Colchoneros" zaplatili podľa agentúry AFP Royalu Antverpy 25 miliónov eur. Belgický reprezentant podpísal zmluvu do roku 2030.

PRESTUP - Maďarský futbalový brankár Dániel Veszelinov po tri a pol roku opúšťa FC DAC 1904 Dunajská Streda. Podľa klubového webu prestúpil do tretieho tímu maďarskej ligy Fehérvár FC.

Dvadsaťdvaročný Veszelinov prišiel na Žitný ostrov v auguste 2020, keď podpísal zmluvu na dva roky. Neskôr ju predĺžil do júna 2024. V najvyššej slovenskej súťaži nastúpil 16-krát, šesť štartov pridal v Európskej konferenčnej lige a tri v Slovnaft Cupe. "Na tri a pol roka v Dunajskej Strede budem vždy rád spomínať, pôsobenie tu mi dalo veľmi veľa. V prvom rade ďakujem DAC-u za príležitosť, práve tu som sa dostal do profesionálneho futbalu, na čo nikdy nezabudnem. Teším sa na novú výzvu, záujem Fehérváru ma potešil a chcem sa tam presadiť," povedal Veszelinov pre web DAC-u.

HOSŤOVANIE Mohammed Diomande opustil dánsky Nordsjaelland a minimálne niekoľko mesiacov strávi v Škótsku. Záložníka z Pobrežia Slonoviny si na hosťovanie požičali glasgowskí Rangers, súčasťou dohody je aj opcia na trvalý prestup.

PRESTUP - Kabínu Atlética v piatok oficiálne opustil Ivo Grbič, ktorý prestúpil do Sheffieldu United. Chorvátsky gólman predtým pôsobil v Hajduku Split či Lille a Atlético za neho v lete 2020 zaplatilo sedem miliónov eur. Cez jasnú jednotku Oblaka sa však do brány poriadne nedostal, odchytal len 14 súťažných zápasov a v prebiehajúcej sezóne dokonca ani jeden. V Sheffielde podpísal zmluvu na tri a pol roka a stal sa konkurenciou pre Wesa Foderinghama, ktorý tento rok v Premier League nevynechal ani minútu.

PODPIS ZMLUVYNicolas Anelka, ktorý počas kariéry hrával aj za Fenerbahce, sa vracia do Turecka. Niekdajší francúzsky útočník bude pracovať pre Ümraniyespor, druholigový klub ho najal ako výkonného riaditeľa.

ODCHOD Z KLUBU - Blesk z jasného neba, Klopp sa rozhodol odísť z Liverpoolu. Som bez energie, priznal.

HOSŤOVANIE - Souček s novým konkurentom v strede poľa. West Ham dotiahol príchod Phillipsa.

PODPIS ZMLUVY - Argentínčan Ricardo Gareca sa stal novým trénerom čilskej futbalovej reprezentácie. Na poste nahradí svojho krajana Eduarda Berizza, ktorý skončil na lavičke tímu v novembri. Šesťdesiatpäťročný kouč má doviesť Čile k dobrým výsledkom na tohtoročnom podujatí Copa América aj v juhoamerickej kvalifikácii na MS 2026.

"Povedali sme veľakrát, že potrebujeme čas na nájdenie najlepšieho trénera pre čilský národný tím a myslím si, že sme to splnili. Ricardo je kouč, ktorý dokáže tím dostať na miesto, ktoré si zaslúži," uviedol prezident Čilskej futbalovej federácie Pablo Milad.

ŠPEKULÁCIA – Bayernu nevyšla snaha o zisk skúseného obrancu Kierrana Trippiera, bavorský celok tak nasmeroval svoju pozornosť do Turecka. Podľa informácií renomovaného novinára Fabrizia Romana je blízko piatkového odletu do Mníchova francúzsky zadák Sacha Boey. Rokovania medzi oboma klubmi však ešte nemajú finálnu podobu.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Manchester United predĺžil kontrakt s brankárom Radkom Vítkom do leta 2027. Na jar bude hosťovať v Accringtone zo štvrtej anglickej futbalovej ligy. 

25. JANUÁR

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Futbalový klub Spartak Trnava a hlavný tréner Michal Gašparík (42) sa dohodli na predĺžení kontraktu o dva roky s platnosťou do konca sezóny 2025/2026. Ako pripomína oficiálny web Spartaka, už teraz je najdlhšie kontinuálne slúžiaci kouč klubu v ére samostatnosti a ak vydrží do konca kontraktu, tak po päť a pol rokoch by bol najdlhšie fungujúci hlavný tréner v Spartaku v jeho histórii. Prekonal by tým aj legendárneho Antona Malatinského z rokov 1971 – 1976. Čítajte viac.

PRESTUP - Julián Álvarez strieľa góly za Manchester City a vedenie priviedlo jedného z jeho argentínskych krajanov. Anglického majstra posilní žiadaný Claudio Echeverri. Manchester za talentovaného mladíka zaplatil zhruba 14 miliónov eur a podpísal s ním zmluvu na štyri a pol roka, na najbližších jedenásť mesiacov sa Argentínčan vráti na hosťovanie do River Plate.

ŠPEKULÁCIA - Dvadsaťdeväťročný španielsky obranca Jonny Otto je hráčom Wolverhamptonu od roku 2018 a hoci nikdy nebol pevnou súčasťou základnej zostavy, minimálne šesť sezón dokázal, že je platným náhradníkom. V aktuálnej sezóne, jeho siedmej v rade, aj tak úplne vypadol z plánov, a tak sa rozhodol pre novú motiváciu. Podľa novinára Fabrizia Romana by mal prestúpiť do PAOK Solún na trvalý prestup. V piatok absolvuje lekársku prehliadku a následne podpíše zmluvu do roku 2025 s opciou na predĺženie o ďalší rok.

PRESTUP - Bývalý útočník Manchestru United Javier Hernández sa rozhodol vrátiť do svojho materského klubu Chivas Guadalajara. Hráč, ktorý je vo svete známy ako "Chicharito", strávil posledné tri roky v MLS, kde hájil farby LA Galaxy.

HOSŤOVANIE - V minulom ročníku nastúpil 19-ročný stredný obranca Ayoub Amraoui v siedmich zápasoch za Nice v Ligue 1, no v tomto ročníku sa v rovnakom počte zápasov objavil len na lavičke náhradníkov a nenastúpil ani na jednu minútu, preto ho klub poslal zbierať skúsenosti do tretej najvyššej francúzskej súťaže. Jeho príchod na hosťovanie do konca sezóny oznámilo v stredu Nancy, ktoré dodalo, že nemá možnosť hráča vykúpiť na základe opcie.

PRESTUP - Florent Muslija si opäť zahrá v nemeckej najvyššej súťaži, keď prestúpil z Paderbornu do Freiburgu. Druholigový klub dostane odstupné vo výške milióna eur, ale ako zvyčajne bádenský klub nezverejnil detaily zmluvy.

24. JANUÁR

ŠPEKULÁCIA - Podľa Floriana Plettenberga by Bayern Mníchov mohol odstúpiť od rokovaní s Newcastlom o Kieranovi Trippierovi (33), pretože nie je ochotný zaplatiť cenu, ktorú považuje za "neprimeranú".

PRESTUP - Jan Oblak hrá za Atlético Madrid desiatu sezónu v rade. Minimálne v deviatich z nich bol brankárskou jednotkou španielskeho tímu. Teraz má však konkurenciu z Rumunska. Horatiu Moldovan (26), rumunský reprezentačný brankár, prvýkrát v kariére okúsi zahraničné pôsobisko. Do La Ligy sa sťahuje z bukureštského Rapidu.

ŠPEKULÁCIA - Líder Bundesligy Leverkusen je blízko k získaniu posily do ofenzívy. Hoci vedenie Bayeru pôvodne avizovalo, že sa nechystá narýchlo posilňovať káder, keď kanonier Victor Boniface bude mimo hry až do apríla. Realita však vyzerá inak. Nemecký klub je blízko k dohode o príchode Borju Iglesiasa na hosťovanie zo španielskeho Betisu.

ŠPEKULÁCIA - Ofenzívne ladený stredopoliar Giovanni Reyna je na odchode z Dortmundu, črtá sa príchod amerického reprezentanta do Anglicka. V pokročilom štádiu sú rokovania o hosťovaní do Nottinghamu, ktorý chce aj opciu na trvalý prestup.

ŠPEKULÁCIA - Vedeniu West Hamu údajne dotiahlo príchod Kalvina Phillipsa z Manchestru City. Defenzívny stredopoliar, ktorý prišiel k úradujúcemu majstrovi v roku 2022 z Leedsu za 45 miliónov libier, odohral za Citizens len 31 zápasov. Teraz bude u "kladivárov" hosťovať do konca aktuálnej sezóny, londýnsky klub má možnosť uplatniť si opciu na prestup. V stredu sa má všetko skompletizovať po zdravotnej prehliadke, informuje Fabrizio Romano.

23. JANUÁR

PRESTUP - Kuzma mení dres v rámci Niké ligy, z Podbrezovej odchádza do Zlatých Moraviec.

PRESTUP - Aston Villa skompletizovala podpis zmluvy so srbským obrancom Kostom Nedeljkovičom. Osemnásťročný hráč sa však pripojí ku klubu Premier League až po skončení tejto sezóny, v tomto ročníku ešte zostane na hosťovaní v CZ Belehrad. Odohral celkom 17 duelov, keď nastúpil štyrikrát aj v Lige majstrov. Jeho tím v skupine G s obhajcom titulu Manchestrom City, Young Boys Bern a Lipskom obsadil posledné 4. miesto.

ŠPEKULÁCIA – Podľa informácií serveru sofoot.com sa o stredného obrancu pražskej Slavie Igoha Ogbua zaujíma francúzske Rennes. Tradičný účastník Ligue 1, ktorý v aktuálnej sezóne úspešne pôsobí aj v Európskej lige, zatiaľ len mapuje situáciu okolo 23-ročného Nigérijčana. "Zošívaní" sú na prípadný odchod kľúčového zadáka pripravení, počas zimnej prestávky sa totiž dohodli na príchode Štefana Chaloupka z Teplíc.

ŠPEKULÁCIA – West Ham je stále bližšie a bližšie k novej posile do stredu zálohy. Vedľa Tomáša Součka by v stredovej formácii "Hammers" mohol čoskoro nastupovať aj Kalvin Phillips, ktorý sa nepresadil do kádra Manchestru City a hľadá si nový angažmán. Rokovania medzi anglickým reprezentantom a londýnskym klubom sú stále intenzívnejšie, aktuálne sa tak rieši na úrovni klubov podoba dohody.

ŠPEKULÁCIA - West Ham sa chystá rekordne utrácať. Vysnenú posilu do útoku si vyhliadol v Leverkusene.

22. JANUÁR

PRESTUP - Juventus zrealizoval prestup Portugalčana Tiaga Djala z francúzskeho LOSC Lille. Podľa portálu Sportsmole zaplatila "stará dáma" za 23-ročného obrancu 3,6 milióna eur, pričom účastník Ligue 1 môže získať ďalších 2,6 mil. v bonusoch. Djalo podpísal s Turínčanmi zmluvu na dva a pol roka s možnou opciou na predĺženie do leta 2028.

NÁVRAT Z HOSŤOVANIA - Mládežnícky futbalový reprezentant Andy Masaryk sa pred jarnou časťou Niké ligy vrátil z hosťovania v Pohroní do FK Železiarne Podbrezová. Informoval o tom web účastníka Niké ligy.

"V prípade Andyho sme zvažovali viacero možností, či ho ešte nechať v Pohroní, aby aj naďalej hrával druhú ligu. Keďže si myslíme, že mu jeseň, keď pravidelne hrával, prospela, rozhodli sme sa ho angažovať. Verím, že naše rozhodnutie je správne a svojimi výkonmi v tréningoch a prípravných zápasoch si vypýta miesto aj v lige. Som veľmi rád, že ho môžem opäť privítať medzi nami a prajem mu hlavne veľa zdravia, aby mohol svojimi výkonmi trénera zaujať," povedal generálny manažér Miroslav Poliaček.

Masaryk je stabilnou súčasťou reprezentačného výberu do 19 rokov. Počas pôsobenia v Pohroní odohral šesť medzištátnych zápasov a gólom prispel k výhram nad Švédskom a Chorvátskom. Vo svojom mladom veku už má skúsenosti aj s najvyššou súťažou, v ktorej debutoval ako 17-ročný. Celkovo odohral šesť zápasov a dal jeden gól.

PRESTUP - Dunajská Streda oznámila príchod Ivana Dolčeka z Hajduku Split. Dvadsaťtriročný ofenzívny hráč sa slovenskému klubu upísal do roku 2027. 

"Ako sme avizovali, jednou z priorít tohto prestupového okna je priviesť kvalitných hráčov na krídelné pozície. Ivan patrí medzi futbalistov, ktorých sledujeme už dlhšiu dobu, prináša so sebou množstvo skúseností. Sme radi, že náš káder posilnil krídelník s takouto typológiou, ktorý je rýchly a má dobré fyzické parametre. Prajeme mu veľa šťastia v žlto-modrom," privítal hráča na Žitnom ostrove výkonný riaditeľ Jan Van Daele.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Pablo Maffeo spojil svoju budúcnosť s Malorkou. Dvadsaťšesťročný obranca predĺžil s ostrovným klubom zmluvu do roku 2027.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Vedenie futbalového klubu MŠK Žilina sa dohodlo na predĺžení zmluvy s brankárskou jednotkou Ľubomírom Belkom do júna 2026. Viac v článku.

HOSŤOVANIE - David Jurásek už po polroku mení pôsobisko. Reprezentačný obranca Česka zamieril z Benficy, kde nenaplnil vysoké očakávania, na hosťovanie do Hoffenheimu. Bundesligový celok získal niekdajšieho hráča Slavie na hosťovanie do konca sezóny. Súčasťou transferu by mala byť podľa skorších informácií servera inFotbal.cz aj opcia na trvalý prestup vo výške 12 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Mourinho blízko Lobotku. Portugalčan chce pokračovať v Serii A, záujem prejavil Neapol.

ŠPEKULÁCIA - Almería má počas pondelka uvítať novú posilu pre ofenzívnu zložku hry. Taliansky novinár Fabrizio Romano uvádza, že devätnásťročný argentínsky krídelník Luka Romero by mal podstúpiť v dopoludňajších hodinách lekársku prehliadku. K aktuálne poslednému celku tabuľky La Ligy dorazí formou hosťovania do konca sezóny, v dohode medzi hráčovým terajším zamestnávateľom AC Miláno a španielskym klubom nie je možnosť trvalého prestupu na základe opcie.

21. JANUÁR

ŠPEKULÁCIA - José Mourinho bol po konci v AS Rím spájaný so saudskoarabským Al Shabaab, ale podľa najnovších správ by radšej pokračoval na Apeninskom polostrove, konkrétne by mohol byť v hre Neapol. Šesťdesiatročný tréner sa má na budúci týždeň stretnúť s prezidentom úradujúceho talianskeho majstra Aureliom De Laurentiisom.

ŠPEKULÁCIA - Mario Balotelli by mohol opäť zmeniť adresu a vrátiť sa do rodnej krajiny. O služby kontroverzného hráča má údajne záujem Salernitana, posledný tím Serie A. Taliansky búrlivák momentálne patrí tureckému klubu Adana Demirspor, kde pôsobí od leta a podpísal tam zmluvu do konca sezóny s opciou.

PRESTUP - Ďalším januárovým prírastkom Olympiakosu Pireus je portugalský stredopoliar Chiquinho, ktorý prišiel zadarmo z Benficy Lisabon.

20. JANUÁR

ŠPEKULÁCIA - Podľa denníka Sport Bild sa o zázračného mladíka Bayeru Leverkusen Floriana Wirtza (20) zaujímajú Real Madrid, Manchester City a Bayern Mníchov, ale za jeho podpis by museli zaplatiť viac ako 100 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Tottenham myslí aj na budúcnosť a tou by mohol byť Antonio Nusa. Len 18-ročný krídelník patrí Club Bruggy a londýnsky klub začal rokovať o podmienkach prestupu. Cena by sa mohla pohybovať okolo 25 miliónov libier.

PRESTUP - Neapol skompletizoval príchod Cyrila Ngongeho z Hellasu Verona, ktorý zinkasuje 18 miliónov eur bez bonusov. Dvadsaťtriročný krídelník podpísal pod Vezuvom dlhodobý kontrakt.

NÁVRAT Z HOSŤOVANIA - Chelsea predčasne ukončila hosťovanie Cesareho Casadeia v Leicestri City. Londýnsky klub sťahuje 21-ročného futbalistu v reakcii na početné zranenia v strede poľa.

19. JANUÁR

PRESTUP - Slovenský futbalový brankár Ivan Krajčírik prestúpil z MFK Ružomberok do poľského klubu Widzew Lodž. S účastníkom Ekstraklasy podpísal kontrakt do júna 2026. Čítajte viac.

PRESTUP - Američan Zyen Jones sa stal druhou zimnou posilou FC Košice. Ofenzívny krídelník podpísal so žlto-modrými zmluvu do 30. júna 2025. Na Slovensku už pôsobil, pred vyše dvomi rokmi obliekal dres trnavského Spartaka. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - V piatok ráno sme informovali o špekulácii, poobede to už bola realita. Hajduk Split oznámil obrovskú posilu, vedeniu klubu sa podarilo získať na hosťovanie Ivana Perišiča z Tottenhamu. Chorvátsky reprezentant sa do Hajduku vracia po 17 rokoch.

ŠPEKULÁCIA - Goncalo Guedes bude novou posilou Villarrealu, dohoda je uzavretá a portugalský krídelník by mal počas víkendu absolvovať lekársku prehliadku. Guedes je kmeňovým hráčom Wolverhamptonu a v tejto sezóne neúspešne hosťoval v Benfice, Villarreal si ho teraz tiež požičia.

ŠPEKULÁCIA - Salzburg začal prípravu na druhú polovicu sezóny a od tímu by sa čoskoro mohol opojiť Oumar Solet. O obrancu má záujem Neapol, talianska strana sa dohodla s vedením rakúskeho majstra na podmienkach, teraz hľadá spoločnú reč s hráčom.

PRESTUP - Shavy Babicka potvrdil svoj prestup z Arisu Limassol do Toulouse podpisom zmluvy na tri a pol roka. Cyperský celok dostane odstupné vo výške 2,75 milióna eur.

ŠPEKULÁCIA - Ivan Perišič je čoraz bližšie k návratu do Hajduku Split, v ktorom začal kariéru a z ktorého odišiel v roku 2006 do francúzskeho Sochaux. Podľa Fabrizia Romana je Tottenham pripravený akceptovať ponuku na hosťovanie.

18. JANUÁR

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Al-Ettifaq si predbežne predĺžil služby trénera Stevena Gerrarda. Saudskoarabský klub predĺžil zmluvu s bývalým anglickým reprezentantom a stredopoliarom do roku 2027.

PRESTUP - Srbský obranca Alex Markovič sa stal novou posilou FK Železiarne Podbrezová. Zmluvu podpísal do konca sezóny, jej súčasťou je aj dvojročná opcia. Dvadsaťjedenročný futbalista primárne nastupuje na pozícii stopéra. Vyrastal v mládežníckych kategóriách Partizanu Belehrad, odkiaľ prešiel do Talianska. Nastupoval za dorastenecké výbery Crotone a Ascoli. V roku 2022 posilnil maďarský tím MTK Budapešť. Od februára 2023 hrával za estónske mužstvo JK Trans Narva, s ktorým si zahral aj predkolá Konferenčnej ligy.

PRESTUP - Anglický futbalista Jordan Henderson sa stal novou posilou Ajaxu Amsterdam. Stredopoliar podpísal s holandským klubom zmluvu do júna 2026. Henderson prichádza zo Saudskej Arábie, kde si od leta obliekal dres tímu Al-Ettifaq a jeho trénerom bol Steven Gerrard. Tridsaťtriročný futbalista podpísal s klubom po príchode z Liverpoolu trojročnú zmluvu, no už v zime sa rozhodol vrátiť do Európy. S Ajaxom sa dohodol po úspešnom absolvovaní lekárskej prehliadky.

ŠPEKULÁCIA - Záujem Liverpoolu stúpa. Hancko do Anglicka? Sme v kontakte aj s inými klubmi, tvrdí agent.

PRESTUP - Španielsky futbalový klub Real Sociedad získal útočníka Sheralda Beckera z Unionu Berlín. Za prestup 28-ročného hráča zaplatil podľa agentúry AFP tri milióny eur. Surinamský reprezentant, ktorý sa narodil v Holandsku, podpísal s tímom kontrakt do konca sezóny 2025/2026. V uplynulej sezóne strelil za Union 11 gólov a klubu z hlavného mesta pomohol prebojovať sa prvýkrát v histórii do Ligy majstrov.

HOSŤOVANIE - Patrik Blahút odchádza z FK Železiarne Podbrezová do českého klubu 1. FC Slovácko. Obe strany sa dohodli na polročnom hosťovaní s následnou opciou. "Patrikovi to prajem. Veľmi nám pomohol a trúfam si povedať, že aj my sme pomohli jemu. Má za sebou takú výbornú polsezónu, že odolať záujmu z českej ligy, v jeho fáze kariéry, to by sme mu nemohli urobiť. Prajem mu, aby sa tam presadil, pretože je pripravený," uviedol pre oficiálnu stránku Podbrezovej jej tréner Roman Skuhravý.

PRESTUP - Po skončení v Slovane bude ďalším pôsobiskom Lucasa Lovata čečenský Achmat Groznyj, ktorý v ruskej najvyššej lige firuguje na barážovej 13. priečke. S klubom sa dohodol na kontrakte do konca sezóny 2026/27. Podľa portálu Transfermarkt je prestupová čiastka na úrovni 350-tisíc eur.

HOSŤOVANIE - Brentford definitívne získal na hosťovanie do konca sezóny obrancu Tottenhamu Sergia Reguilóna. Španiel zaplní miesto ľavého obrancu Rica Henryho, ktorý má zranené koleno. "Sergio sa do nášho tímu perfektne hodí. Je to osvedčený hráč Premier League v každom aspekte. Spĺňa to, čo chceme. Je veľmi ofenzívny, má dobrý center a kvalitnú ľavú nohu," uviedol tréner Thomas Frank.

HOSŤOVANIE – Bournemouth po roku opúšťa stredopoliar z Pobrežia Slonoviny Hamed Junior Traoré, ktorý bude znovu pôsobiť na Apeninskom polostrove. Bývalý hráč Sassuola posilnil formou hosťovania s opciou Neapol.

17. JANUÁR

UKONČENIE ZMLUVY - Brazílsky futbalista Lucas Lovat ukončil spoluprácu so Slovanom Bratislava. Klub o tom informoval na sociálnej sieti Facebook. Dvadsaťsedemročný ľavý obranca pôsobil v tíme úradujúceho slovenského majstra od začiatku roku 2020. V minulej sezóne bol pevnou súčasťou zostavy a podieľal sa na zisku štyroch majstrovských titulov, jedného Slovenského pohára a historického postupu do vyraďovacej fázy Európskej konferenčnej ligy (EKL). V tíme odohral celkovo 88 zápasov a zaznamenal tri góly a 15 asistencií.

"Lucasovi ďakujeme za pekné štvorročné obdobie v belasom drese, za nezabudnuteľné momenty, dôležité góly i za všetko, čo pre Slovan odviedol," uviedol Slovan na sociálnej sieti.

ŠPEKULÁCIA - Zahraničné zdroje uvádzajú možnosť zaujímavého presunu. Trenčiansky obranca Matúš Kmeť sa mal dostať do hľadáčika Schalke 04. Zadák spod Hradu Matúša Čáka stihol počas ligovej jesene zaknihovať jeden presný zásah a päť asistencií. Klub z Gelsenkirchenu momentálne pôsobí v 2. Bundeslige.

HOSŤOVANIE - Máté Szolgai odchádza z DAC Dunajská Streda na polročné hosťovanie do maďarskej najvyššej súťaže. Na jar si bude obliekať dres klubu Mezőkövesd Zsóry, desiateho tímu tabuľky NBI. Dvadsaťročný hráč počas uplynulej jesene zasiahol v drese Šamorína do 15 druholigových stretnutí.

"Máté potrebuje pre svoj rozvoj pravidelne hrať prvú ligu. Počas minulého ročníka trénoval s naším A-tímom a hral za Šamorín. Z rozhovorov s trénerom Muňozom bolo jasné, že v tejto sezóne bude ťažké zaručiť mu potrebnú minutáž. Preto odišiel na skúšku do Mezőkövesdu, kde presvedčil koučov a klub okamžite prejavil záujem o hosťovanie bez opcie," uviedol pre klubový web výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

HOSŤOVANIE S OPCIOU – Krátko po polnoci Benfica oznámila, že podpísala zmluvu so Španielom Álvarom Fernándezom Carrerasom, ktorý za ňu bude nastupovať s číslom 3. Dvadsaťročný mladík prichádza na hosťovanie z Manchestru United s opciou na kúpu za šesť miliónov eur. Tá sa môže stať povinnou, pokiaľ ľavý obranca odohrá aspoň polovicu zo všetkých jarných zápasov prvého tímu.

ŠPEKULÁCIA - Jakub Uhrinčať podľa insidera Jozefa Kopča vymení Banskú Bystricu za pražskú Spartu, kde by mal zatiaľ nastupovať za rezervu v druhej lige. Chystaný príchod 22-ročného stopéra do letenského klubu potvrdzuje aj server infotbal.cz.

KONIEC ZMLUVY - Jordan Henderson sa dohodol so saudskoarabským klubom Al-Ettifaq na ukončení trojročnej zmluvy, ktorú podpísal počas minulého leta. Tridsaťtriročný stredopoliar už opustil tréningový kemp tímu v Abú Zabí a podľa britského portálu The Athletic je blízko k prestupu do Ajaxu Amsterdam.

HOSŤOVANIE - Norbert Urblík sa z DAC Dunajská Streda vracia do Győru. Odchovanec maďarského druholigového klubu prišiel do tímu Niké ligy v lete minulého roka, no pribrzdilo ho vážne zranenie kolena. Teraz sa presunie naspäť do Győru na hosťovanie do konca sezóny.

"Žiaľ, uplynulý polrok nedopadol podľa mojich predstáv, utrpel som počas neho až tri zranenia. Očakával som niečo iné, ale teraz som už v poriadku a záujem Győru o môj návrat ma potešil. Mojou prioritou pre najbližšiu jar bude návrat do formy. Spravím všetko pre to, aby som sa prebojoval do základnej zostavy ETO a v lete so mnou mohli počítať aj v DAC," uviedol 19-ročný obranca.

ŠPEKULÁCIA - Caglar Söyüncü si svoje pôsobenie v Atléticu predstavoval asi inak. Turecký obranca by sa zo Španielska mohol sťahovať už po prvom polroku. Záujem už mali prejaviť viaceré kluby, ku ktorým sa údajne pripojila aj Borussia Dortmund.

ŠPEKULÁCIA Giovanni Reyna má ďalšieho nápadníka a o jeho služby sa zaujíma Marseille. Ofenzívny americký stredopoliar je spájaný s odchodom z Dortmundu, situáciu okolo neho monitoruje aj Real Sociedad.

16. JANUÁR

HOSŤOVANIE - Mladý obranca Rhys Williams odchádza z Liverpoolu na hosťovanie do konca sezóny do klubu Port Vale. Luke Chambers mieri na rovnako dlhý čas do Wiganu.

ŠPEKULÁCIA - Facundo Pellistri by mal odísť na hosťovanie. Záujem o krídelníka "Red Devils" majú PSV Eindhoven, Los Angeles Galaxy a po novom už aj Granada.

ŠPEKULÁCIA - Podľa HITC uvažuje Chelsea nad ziskom Roberta Firmina, ktorý podľa informácií nie je spokojný v Saudskej Arábii a chcel by sa vrátiť do Európy. Londýnsky klub sa mal informovať aj o situácii Jhona Durána z Aston Villy.

ŠPEKULÁCIA - Brazílsky obranca Renan Lodi momentálne nastupujúci za Marseille čoskoro prestúpil do Al-Hilalu, kluby už doťahujú len detaily.

ŠPEKULÁCIA - Mladý španielsky obranca Manchestru United Álvaro Fernández, momentálne hosťujúci v Granade, sa dostal do hľadáčika viacerých klubov. Získať ho chce Benfica aj Brentford, samotný hráč údajne preferuje portugalský klub.

ŠPEKULÁCIA - Brentford hľadá posilu do krídelného priestoru, pričom záujem má v postupnom poradí o trio Jonathan Rowe (Norwich), Antonio Nusa (Bruggy) a Max Beier (Hoffenheim).

ŠPEKULÁCIA - Obranca Tom Holmes podľa Sky Sports čoskoro prestúpil z Readingu do Lutonu a stane sa prvou januárovou posilou nováčika Premier League.

ŠPEKULÁCIA - Krídelník Hamed Traore z Bournemouth dnes priletel do Talianska, aby absolvoval lekársku prehliadku v Neapole. Kluby sú už dohodnuté na prestupovej sume v hodnote viac ako 22 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United si vyhliadol posilu do ofenzívy, ktorou by sa mal stať dvadsaťdvaročný útočník Joshua Zirkzee hrajúci za taliansku Bolognu. Bývalý futbalista Bayernu však prestúpi najskôr v lete. Informoval o tom Sky Sports.

ŠPEKULÁCIA - Podľa informácií od Sky Sports súhlasila Aston Villa s cenou deviatich miliónov eur za osemnásťročného obrancu Kostu Nedeljkoviča zo srbského klubu Crvena Zvezda Belehrad.

VÝMENA TRÉNERA - Tréner José Mourinho s okamžitou platnosťou skončil vo futbalovom AS Rím. O niekoľko hodín vedenie oznámilo aj nástupcu - stala sa ním klubová legenda Daniele De Rossi. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Juventus je otvorený odchodu Moisea Keana v rôznej forme. Taliansky útočník, ktorý sa v tejto sezóne v Serie A ešte nepresadil, bude tento týždeň zvažovať svoje možnosti.

Kean neprežíva ideálnu sezónu.
Kean neprežíva ideálnu sezónu.Flashscore

15. JANUÁR

HOSŤOVANIE - Hannibal Mejbri podľa očakávania zamieril z Manchestru United na polročné hosťovanie do Sevilly. Súčasťou dohody je aj opcia, ktorá vrátane bonusov predstavuje 20 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Mladý ekvádorský stredopoliar Óscar Zambrano hrajúci za domáci tím LDU Quito zaujal Bournemouth a Luton, čoskoro by sa tak mohol sťahovať do Premier League. Sleduje ho aj Manchester United.

ŠPEKULÁCIA - Prekvapivá posila by mohla prísť do Brentfordu, ktorý skúša presadiť hosťovanie Sergia Reguilona z Tottenhamu. Ten nedávno ukončil hosťovanie v Manchestri United.

ŠPEKULÁCIA - West Ham sa zameral na posilu do ofenzívy, rád by získal portugalského útočníka či krídelníka Jotu, ktorý sa nepresadil v saudskoarabskom Al-Ittihade.

ŠPEKULÁCIA - Všetko nasvedčuje tomu, že Kalvin Phillips v januári opustí Manchester City. Najviac sa hovorí o tom, že ho získa Newcastle, ale nevzdávajú sa ani Crystal Palace, Everton, West Ham a Juventus.

ŠPEKULÁCIA - Stredopoliar Orel Mangala z Nottinghamu vzbudil záujem talianskych klubov, radi by ho získali Juventus a Neapol.

ŠPEKULÁCIA - Bayeru Leverkusen sa zranil Victor Boniface, klub by tak mohol byť aktívny na prestupovom trhu. Podľa najnovších správ sa zaujíma o iba 18-ročného útočníka Jovana Mijatoviča z Crvenej Zvezdy Belehrad.

ŠPEKULÁCIA - O Jordana Hendersona, ktorý v súčasnosti pôsobí v saudskoarabskom klube Al Ettifaq, prejavili záujem Juventus a Ajax. Anglický reprezentant údajne dostal ponuku od Talianov na 18-mesačné hosťovanie v hodnote 1,5 milióna eur za sezónu. Do svojich radov ho chce dostať aj kouč holandského majstra. John van't Schip záujem potvrdil, ale dodal, že Al Ettifaq sa zdráha zrealizovať obchod.

ŠPEKULÁCIA - Moise Kean a Samuel Iling-Junior nemajú v Juventuse potrebné herné vyťaženie, preto je možné, že v januári zmenia prostredie. Podľa talianskych médií chce Monza spomínanú dvojicu na hosťovanie, no minimálne prvý menovaný má viacero nápadníkov.

PODPIS ZMLUVY - Slovenský futbalista Martin Mišovič podpísal 3,5 ročný kontrakt so Slovanom Bratislava. Pre devätnásťročného odchovanca bratislavského klubu je to prvá profesionálna zmluva v kariére. 

Mišovič prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami Slovana. V roku 2022 bol členom domáceho tímu na ME do 19 rokov. "Slovan je môj najobľúbenejší slovenský klub, veľmi dlho som chcel nosiť belasý dres. Viem, že k tomu, čo túžim dosiahnuť, vedie ešte dlhá cesta. Verím však, že toto je prvý krok a jej začiatok. Podpísať zmluvu so Slovanom je úžasný pocit. Budem na sebe ďalej tvrdo pracovať a zlepšovať sa. Je predo mnou ešte veľa práce, no teším sa na ňu a prvú zmluvu beriem ako tú najlepšiu motiváciu," vyhlásil Mišovič.

HOSŤOVANIE - Davide Faraoni odchádza z Hellasu Verona do Fiorentiny. Tá si obrancu požičala a zároveň si zabezpečila opciu na prestup.

ŠPEKULÁCIA - Ondřej Lingr neprežíva vo Feyenoorde úspešné obdobie, preto sa špekulovalo o jeho možnom návrate do Slavie, kde je stále kmeňovým hráčom. Podľa servera infotbal.cz sa vršovický klub na ofenzívneho stredopoliara skutočne pýtal. Problémom návratu by však bola opcia na prestup v jeho zmluve, ktorá sa aktivuje v prípade, že sa Feyenoord zachráni v Eredivisie. Ak by sa teda 25-ročný český reprezentant v zime vrátil do Edenu, opcia a dohodnutý prestup by zanikli.

ŠPEKULÁCIA - Shavy Babicka sa presťahuje z Cypru do Francúzska. Dvadsaťtriročný krídelník vymení Aris Limassol za Toulouse, ktoré zaplatí 2,75 milióna eur.

ŠPEKULÁCIA - Tiago Djaló by mal v utorok alebo v stredu pricestovať do Turína a absolvovať lekársku prehliadku v Juventuse. "Stará dáma" kupuje portugalského obrancu z Lille. Vo francúzskom klube končí futbalistovi zmluva a jeho podpis predstavuje riskantné rozhodnutie, keďže Djaló si v apríli minulého roka zranil koleno a odvtedy nehral.

ŠPEKULÁCIA/HOSŤOVANIE - Hannibal Mejbri pristál v noci v Seville, aby v pondelok dokončil svoje hosťovanie z Manchestru United. Španielsky klub môže 20-ročného Tunisana odkúpiť za opciu 20 miliónov eur.

14. JANUÁR

ŠPEKULÁCIA - Obranca Renan Lodi pravdepodobne opustí Marseille šesť mesiacov po svojom prestupe z Atlética Madrid a odíde do saudskoarabského Al-Hilalu. Aspoň to tvrdí taliansky novinár Fabrizio Romano, keďže rokovania medzi všetkými zúčastnenými stranami sa dostali do záverečnej fázy. Dohoda by mohla byť dokončená v najbližších dňoch, pričom prestupová čiastka by sa mala pohybovať okolo 20 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Belgický stopér Arthur Theate má v Rennes zmluvu do roku 2027, ale ako informoval neapolský denník Il Mattino, v zime by mohol prestúpiť do tímu úradujúceho majstra Serie A. Ten stále hľadá posily do stredu obrany po tom, čo sa mu nepodarilo podpísať Radu Dragusina z Janova, ktorý nakoniec odišiel do Tottenhamu. 

PRESTUP - Portugalský stopér Tiago Djaló sa pripojí k Juventusu. Dvadsaťtriročný obranca by mal podpísať zmluvu do roku 2028, hráčov súčasný zamestnávateľ z Lille dostane finančnú kompenzáciu vo výške 3,5 milióna eur a tiež ďalších 10 percent z budúcej prestupovej sumy, ak Djaló niekedy opustí Turín. Lekárska prehliadka je naplánovaná na stredu.

ŠPEKULÁCIA - Španielsky obranca Sergio Reguilón sa z hosťovania v Manchestri United vrátil do Tottenhamu, čoskoro ale pravdepodobne znovu odíde. Na zapožičaní španielskeho reprezentanta pracuje Brentford.

ŠPEKULÁCIA - Benfica nepočíta s Davidom Juráskom, českého krajného obrancu pošle na hosťovanie. Aktuálne druhý celok portugalskej najvyššej súťaže si ale najprv chce zaobstarať náhradu. Tou by mal byť Álvaro Fernández z Manchestru United, ktorý tento rok hosťuje v Granade. Transfer by mohol byť dotiahnutý v priebehu niekoľkých dní. Jurásek prišiel do Lisabonu za 14 miliónov eur zo Slavie Praha a jeho meno je spájané s odchodom do Francúzska, záujem má RC Lens a posilu na ľavý okraj obrany hľadá aj Marseille.

13. JANUÁR

HOSŤOVANIE - Bosniansky futbalista Rade Krunič zamieril z AC Miláno na hosťovanie do Fenerbahce Istanbul. Taliansky klub to v sobotu potvrdil v oficiálnom vyhlásení, zmluva zahŕňa aj výkupnú klauzulu.

Tridsaťročný defenzívny stredopoliar prišiel do Milána v roku 2019. Za "Rossoneri" odvtedy odohral 139 zápasov, v prebiehajúcej sezóne však štartoval len štrnásťkrát. "Klub by chcel Rademu zaželať len to najlepšie v tomto novom dobrodružstve," citovala z vyhlásenia AC agentúra DPA.

HOSŤOVANIE - Útočník David Datro Fofana z Chelsea strávi jarnú časť sezóny na hosťovaní v Burnley. Dvadsaťjedenročný reprezentant Pobrežia Slonoviny absolvoval prvú polovicu ročníka v bundesligovom Unione Berlín, za ktorý dal dva góly v 17 stretnutiach. Do Chelsea prišiel v vlani v januári z nórskeho Molde. 

HOSŤOVANIE - Krídelník Ola Solbakken si počas jedného roka zahrá za tretí klub. Nórsky reprezentant patrí klubu AS Rím, na jeseň sa nepresadil na hosťovaní v Olympiakose a teraz si ho požičal japonský celok Urawa Red Diamonds.

ŠPEKULÁCIA - Tréner Leicesteru Enzo Maresca potvrdil, že hlavným prestupovým cieľom klubu je Stefano Sensi. Záložník Interu Miláno je presunu na ostrovy naklonený, anglický celok by ho rád získal natrvalo.

HOSŤOVANIE - Davide Faraoni opustí Hellas Verona a zamieri na hosťovanie do Fiorentiny. "Viola" je dohodnutá ako s klubom, tak aj s 32-ročným stredopoliarom.

ŠPEKULÁCIA - Piotr Zieliński sa podľa niektorých správ dohodol na angažmáne s milánskym Interom. Poľský stredopoliar patrí do základnej zostavy Neapolu, pod Vezuvom mu však beží zmluva, ktorá je platná len do konca júna 2023.

12. JANUÁR

ŠPEKULÁCIA Ángel Correa je pravdepodobne na odchode z Atlética Madrid. Podľa informácií denníka Marca má 28-ročný argentínsky krídelník lukratívnu ponuku zo Saudskej Arábie, konkrétne z klubu Al-Ittihad. "Los Colchoneros" by v takomto prípade riešili príchod Thiaga Almadu z Atlanty.

PRESTUP Valentín Barco sa môže tešiť na prvý európsky angažmán. Devätnásťročný stredopoliar Bocy Juniors prestúpi do Brightonu, kde má pripravený dlhoročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Lucas Digne má s Aston Villou zmluvu do roku 2026, ale je možné, že zmení pôsobisko. O 30-ročného obrancu má záujem saudskoarabský Al-Hilal.

ŠPEKULÁCIA - Nemanja Matič pravdepodobne nebude pokračovať v Rennes, ale to neznamená, že 35-ročný Srb nemá dostatok ponúk. Už vo štvrtok francúzske médiá informovali, že veľký záujem o jeho služby má Lyon, zatiaľ čo taliansky novinár Gianluca di Marzio z televíznej stanice Sky Sport aktualizoval, že hráča by vo svojich radoch rád privítal aj Fulham.

ŠPEKULÁCIA -  Antonín Barák by mohol v januári odísť z Fiorentiny do Neapola. Podľa správ médií úradujúci taliansky majster rokuje o prestupe 29-ročného českého stredopoliara. Denník Corriere dello Sport na svojej internetovej stránke informoval, že Fiorentina požaduje za Baráka šesť miliónov eur v rámci okamžitého prestupu alebo hosťovania s povinnou opciou. Neapol však údajne chce len zmluvu o výpožičke bez povinnosti kúpy.

HOSŤOVANIE - Krátko pred štartom Bundesligy privítal Dortmund svoju druhú zimnú posilu. Vo štvrtok sa k účastníkom najvyššej nemeckej súťaže pripojil Jadon Sancho a v piatok zapózoval s podobizňou dresu Ian Maatsen. Dvadsaťjedenročný holandský obranca prichádza do klubu z Chelsea na polročné hosťovanie bez opcie. Dortmund momentálne tlačí na poste ľavého obrancu topánka, keďže Ramy Bensebaini štartuje na Africkom pohári národov a Julian Ryerson je zranený.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Davida Ornsteina sa Burnley blíži k dohode s Chelsea. Cieľom "Clarets" je 21-ročný útočník David Datro Fofana, ktorý jesennú časť strávil v nemeckej Bundeslige vo farbách Unionu Berlín.

11. JANUÁR

PODPIS - Taliansky futbalista Leonardo Bonucci vo štvrtok posilnil Fenerbahce Istanbul. S lídrom tureckej ligy sa dohodol na zmluve do konca sezóny. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Anglický futbalový obranca Eric Dier poslnil Bayern Mníchov. V bundesligovom tíme bude hosťovať do konca sezóny z Tottenhamu a opäť sa stretne s Harrym Kaneom. Čítajte viac.

PODPIS - Navrátilec medzi elitu hlási posilu medzi tri žrde. Skúsený 33-ročný Cristiano Figueiredo podpísal zmluvu na 1,5 roka. Prestup na východ Slovenska konzultoval aj s bratom, bývalým hráčom Nottinghamu Forest a Hull City. Na pôsobenie v žlto-modrých farbách sa teší a verí, že tímu pomôže k vyšším métam. Informuje klubový web fckosice.sk.

Cristiano Figueiredo sa dohodol s Košicami.
Cristiano Figueiredo sa dohodol s Košicami.fckosice.sk

PODPIS - Prvou zimnou posilou Michaloviec sa stal Enzo Arévalo z Banskej Bystrice. Dvadsaťšesťročný ofenzívny futbalista sa dohodol na spolupráci do konca sezóny. Informáciu priniesol oficiálny web mfkzemplin.sk

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Na Zemplíne zostaneme. Jesenná akvizícia brankár Žiga Frelih sa v Michalovciach osvedčil. Vedenie klubu so Slovincom podpísalo nový kontrakt do konca prebiehajúceho ročníka.

Frelih pri podpise novej zmluvy.
Frelih pri podpise novej zmluvy.mfkzemplin.sk

HOSŤOVANIE - Stredopoliar Jozef Špyrka odchádza na polročné hosťovanie do materského klubu 1. FC Tatran Prešov. Po sezóne 2023/24 sa vráti do FK Železiarne Podbrezová. Dvadsaťštyriročný futbalista prišiel do Podbrezovej v roku 2019 a odvtedy odohral 97 ligových stretnutí v najvyššej súťaži a druhej lige, ďalšie pridal v Slovnaft Cupe. Strelil pätnásť gólov. Predtým pôsobil krátko v Pohroní a takisto hral za spomínaný Prešov, v ktorého drese debutoval medzi seniormi a absolvoval jedenásť duelov Niké ligy. Informoval klubový web zpfutbal.sk.

HOSŤOVANIE - Útočník Manchestru United Jadon Sancho sa vracia do bývalého klubu Borussie Dortmund na hosťovanie do konca sezóny. Dvadsaťtriročný hráč strávil v bundesligovom tíme od roku 2017 štyri sezóny, počas ktorých zaznamenal 50 gólov a 64 asistencií. V lete 2021 skompletizoval prestup na Old Trafford.

ŠPEKULÁCIA - Eric Dier (29) do Bayernu Mníchov je podľa Floriana Plettenberga hotovou vecou. Ten informuje, že medzi klubmi došlo k dohode a hráč Spurs je už v Mníchove, kde absolvuje lekársku prehliadku.

ŠPEKULÁCIA - Podľa denníka L'Equipe sa o útočníka PSG Huga Ekitikeho (21) zaujímajú bundesligové celky Wolfsburg a Frankfurt.

ŠPEKULÁCIA - Fenerbahce je blízko k príchodu Radeho Kruniča z AC Miláno. Turecký klub poslal na Apeninský polostrov vylepšenú ponuku vo výške 4,5 milióna eur.

PRESTUP - Kevina čaká prvý európsky angažmán, Palmeiras vymení za Šachtar Doneck. Brazílsky klub za 21-ročného krídelníka dostane odstupné 15 miliónov eur.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Tiago Djaló pricestuje budúci týždeň do Turína a absolvuje zdravotnú prehliadku v Juventuse, ktorému dáva prednosť pred Interom Miláno. Dlhodobo zranený obranca tam prestúpi z Lille, pričom francúzsky klub za neho dostane 3,5 milióna eur.

10. JANUÁR

PODPIS - Tomáš Poznar po skončení angažmánu v poľskej Termalice zamieril do Trnavy, kde pred desiatimi rokmi hosťoval zo Zlína. Skúsený útočník podpísal so Spartakom zmluvu do konca sezóny s opciou. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Lucien Agoumé sa z Interu Miláno sťahuje do Sevilly. Šesťmesačné hosťovanie 21-ročného stredopoliara zahŕňa opciu na prestup vo výške 8 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Syn talianskej futbalovej legendy Paola Maldiniho, Daniel, sa pripojí k Monze na hosťovanie z AC Miláno. Dvadsaťdvaročný stredopoliar zostane v 11. klube Serie A do konca sezóny. Maldini hosťoval v Empoli od minulého leta, ale vedenie milánskeho klubu sa rozhodlo tento angažmán predčasne ukončiť. Poslalo ho však do Monzy, ktorej šéfom je bývalý riaditeľ AC Adriano Galliani.

UKONČENIE ZMLUVY - Tomáš Vaclík si proti Messimu a spol. nezachytá. Český reprezentačný brankár, ktorý do MLS prišiel vlani v auguste, sa v New England Revolution nepresadil a klub s ním predčasne ukončil zmluvu.

ŠPEKULÁCIA - AS Rím hľadá ešte jednu posilu do stredu obrany a novú akvizíciu chce nájsť vo Francúzsku. Alexsandro je na zozname talianskeho klubu, 24-ročný Brazílčan hrá za Lille a v tejto sezóne nastúpil na 24 zápasov.

ŠPEKULÁCIA - Arnaut Danjuma nemá v Evertone ľahkú pozíciu, preto nie je vylúčené, že po šiestich mesiacoch zmení prostredie. Kmeňový útočník Villarrealu by mohol zamieriť do Francúzska, pričom záujem prejavil Olympique Lyon.

Danjuma nevie nadviazať na vydarený ročník 2021/2022.
Danjuma nevie nadviazať na vydarený ročník 2021/2022.Flashscore

9. JANUÁR

HOSŤOVANIE - Werner sa vracia na miesto činu. Do konca sezóny bude hosťovať v Tottenhame.

HOSŤOVANIE - Vyzerá to tak, že v prípade hosťovania Iana Maatsena je hotovo. Kmeňový hráč Chelsea zamieri do nemeckej Bundesligy, v ktorej bude hájiť farby Borussie Dortmund. Kluby uzavreli ústnu dohodu a holandský obranca je pripravený absolvovať lekársku prehliadku.

ŠPEKULÁCIA - Jordan Henderson chce opustiť saudskoarabský Al Ettifaq a nakoniec by sa nemusel vrátiť do Premier League. Záujem o stredopoliara má amsterdamský Ajax, ktorý už futbalistu kontaktoval.

PODPIS ZMLUVY A HOSŤOVANIE – Liverpool predĺžil zmluvu s českým brankárom Vítězslavom Jarošom do leta 2026, pôvodný kontrakt by vypršal po konci budúcej sezóny. Slávny anglický klub zároveň poslal príbramského rodáka na polročné hosťovanie bez opcie do Sturmu Graz.

UKONČENIE ZMLUVY - Dino Špehar už nebude v jarnej časti sezóny pokračovať v MFK Skalica. Deviaty tím tabuľky Niké ligy o tom informoval na oficiálnej stránke. Chorvátsky útočník prišiel koncom septembra, keď klub jeho príchodom zareagoval na zranenie Alexa Sobczyka. Rodák z Osijeku nastúpil za Záhorákov v šiestich ligových stretnutiach, v ktorých odohral 74 minút. V Slovnaft Cupe zaznamenal dva štarty, spolu odohral 142 minút. V domácom pohárovom zápase proti Komárnu si pripísal na konto aj presný zásah.

ŠPEKULÁCIA - Opäť nový tréner pre Lobotku? Conte videl prehru Neapolu, je pripravený nahradiť Mazzariho.

ŠPEKULÁCIA - So zaujímavou správou prišiel známy taliansky novinár Gianluca Di Marzio. Podľa jeho informácií Fiorentinu výrazne zaujali výkony Tomáša Suslova v drese Hellasu Verona. V klube, za ktorý hrá aj so svojím krajanom Ondrejom Dudom, zasiahol od leta do 14 ligových a jedného pohárového duelu.

ŠPEKULÁCIA - Arsenal údajne kontaktoval Everton, aby preskúmal možnosť získania belgického reprezentanta Amadoua Onanu. Predpokladá sa, že 22-ročný stredopoliar by mal stáť až 60 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA Weston McKennie sa po návrate do Juventusu z hosťovania v Leedse usadil v základnej zostave a podľa správ z Apeninského polostrova by sa mal dočkať odmeny. "Stará dáma" chce s americkým záložníkom predĺžiť kontrakt, ktorý mu vyprší na konci budúcej sezóny.

ŠPEKULÁCIA - Známy insider Fabrizio Romano uvádza, že PSV Eindhoven oslovil vedenie Manchesteru United s ponukou na hosťovanie pre talentovaného mladíka Facunda Pellistriho. Do hry sa malo zapojiť aj LA Galaxy, ktoré chce Uruguajčanovi predložiť dohodu o trvalom prestupe.