Boženík v zime dres nezmení, prestup do Sevilly na poslednú chvíľu nevyšiel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boženík v zime dres nezmení, prestup do Sevilly na poslednú chvíľu nevyšiel
Boženík si v La Lige nezahrá.
Boženík si v La Lige nezahrá.Profimedia
Slovenský futbalista Róbert Boženík (24) sa vracia do Portugalska. Jeho pripravovaný prestup do FC Sevilla napokon nevyšiel, hoci sa útočník nachádzal v Španielsku. Sezónu tak dohrá v Boaviste.

Boženík strávil podľa informácií portugalskej mutácie Flashscore Správ štvrtkový deň v Seville a na prestup veľmi tlačil. Slovenský zakončovateľ a kompetentní v španielskom tíme do poslednej chvíle verili, že Boavista bude súhlasiť s ponukou pohybujúcou sa okolo štyroch až piatich miliónov eur.

Najlepší strelec klubu v aktuálnej sezóne bol vytúženou posilou tímu z La Ligy, čo nedávno potvrdil aj prezident José María del Nido Carrasco v rozhovore pre noviny ABC: "Zvyčajne dôverujem úsudku športového riaditeľa. Mám veľkú dôveru v prácu Víctora Ortu a jeho tímu. Víctor má Boženíka veľmi rád a je to jeden z hráčov, o ktorých jednáme, ale nič nie je uzavreté. Preto o ňom nemôžeme hovoriť, akoby už bol hráčom Sevilly."

V médiách sa objavili informácie, že dôvodom nevydareného obchodu bol zrušený prestup Rafu Mira do Valencie, podľa portugalskej verzie Flashscore však Sevilla vyvinula aj ďalšie úsilie na zisk slovenského reprezentanta, nechcela ale ďalej zvyšovať ponuku.

Vo farbách účastníka Primeira Ligy zaznamenal Boženík v priebehu roka a pol 11 ligových a dva pohárové presné zásahy. Pred kariérnou kapitolou na Pyrenejskom polostrove hrával za Düsseldorf a Feyenoord Rotterdam. Do zahraničia zamieril spod Dubňa, kde reprezentoval žilinský MŠK.