Boženík má namierené do Sevilly, klub čaká na sfinalizovanie odchodu Rakitiča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boženík má namierené do Sevilly, klub čaká na sfinalizovanie odchodu Rakitiča
Slovenský útočník je cieľom Sevilly.
Slovenský útočník je cieľom Sevilly.LUSA
Slovenský útočník Róbert Boženík (24) by sa čoskoro mal stať hráčom španielskeho klubu FC Sevilla, ktorý si ale potrebuje spraviť priestor jedným odchodom.

Boženík je veľmi blízko k prestupu z Boavisty do celku La Ligy, ktorý potrebuje posilniť svoju ofenzívu. Ako informoval portál Relevo, oba kluby rokujú a dohoda je blízko k finalizácii.

Jediným problémom sú peniaze. Sevilla má okrem tabuľkových a výsledkových problémov aj finančné ťažkosti, ktoré brzdia kroky španielskeho klubu na prestupovom trhu. Tréner Quique Flores, tretí kouč mužstva v tejto sezóne, nemôže privádzať hráčov ako sa mu zachce. 

Andalúzska strana preto čaká na odchod chorvátskeho záložníka Rakitiča, ktorý by mal čoskoro ukončiť zmluvu so Sevillou a podpíše kontrakt so saudskoarabským celkom Al-Shabab. Tým sa uvoľnia finančné prostriedky, aby mohol prísť Boženík.

Slovák, ktorého hodnota sa odhaduje na šesť miliónov eur, sa pred touto sezónou natrvalo upísal Boaviste za 2,5 milióna eur po tom, čo v minulej sezóne hosťoval z Feyenoordu. Vzhľadom na finančné problémy oboch klubov by mal mladý útočník prísť na štadión Ramóna Sáncheza Pizjuána zatiaľ na hosťovanie do konca sezóny. Možnosťou je aj následný letný trvalý prestup.

Odchovanec Žiliny počas prebiehajúceho ročníka strelil v portugalskej lige sedem gólov, pridal dve asistencie. Ďalšie dva zásahy má na konte v rámci národného pohára. Ak prestup vyjde, bude slovenský reprezentant spoluhráčom takých známych mien ako Sergio Ramos, Jesús Navas, Youssef En-Nesyri, Erik Lamela alebo Marcos Acuňa.

Boženík by sa mal stať hráčom Sevilly.
Boženík by sa mal stať hráčom Sevilly.Flashscore