Bayern získal posilu na kraj obrany, z tureckého Galatasaraya prichádza Boey

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern získal posilu na kraj obrany, z tureckého Galatasaraya prichádza Boey

Boey je čerstvou posilou nemeckého majstra.
Boey je čerstvou posilou nemeckého majstra.FC Bayern Mnichov
Bayern predstavil svoju zimnú posilu na pravý kraj obrany. Úradujúci bundesligový šampión získal na trvalý prestup Sachu Boeyho (23), Francúz podpísal v Bavorsku kontrakt na štyri a pol roka. Do najvyššej nemeckej súťaže sa sťahuje z Istanbulu, v drese Galatasaryu pôsobil od júla 2021.

Prestupovú sumu síce mníchovský klub neuviedol, podrobnosti o nej ale vo svojom vyhlásení uviedla turecká strana. Tá zinkasuje za Boeyho jednorázovo 25 miliónov eur, pričom čiastka sa v budúcnosti môže navýšiť o ďalších 5 miliónov, záležať bude na naplnení bonusov. Okrem toho si Galatasaray vydupal aj dva priateľské zápasy s Bayernom, z ktorých bude mať päťdesiatpercentný zisk.

Účastník tureckej Süper Lig na prestupe pomerne slušne zarobil. Francúz prišiel do klubu z Rennes za cifru presahujúcu len niečo málo cez 1 milión eur. "Ako tréner nie som nutne proti, aby nám Sacha odišiel," vyjadril sa nedávno tréner Okan Buruk, keď sa dozvedel, že jeho zverenca vábi známa adresa z jednej z TOP 5 európskych líg.

"Pokiaľ na stole bude ponuka so zaujímavou čiastkou, ktorá bude mať vplyv aj na budúcnosť klubu, potom tu pre to máme svojho prezidenta a predstavenstvo. Tí situáciu vyhodnotia," dodal.

Mníchovský celok získal vytúženú výstuž defenzívy. Už v lete sa pokúšal priviesť Joãa Palhinhu z Fulhamu, no príchod sa nezrealizoval najmä pre načasovanie rokovaní, ktoré sa uskutočnili prakticky v posledný možný prestupový deň. V uplynulých dňoch bavorský gigant neuspel ani v rozhovore s Newcastlom, z ktorého chcel priviesť skúseného 33-ročného obrancu Kierana Trippiera.

Ďalšie prestupy a špekulácie