Slovan hlási zimnú posilu. Majster získal stredného obrancu z Dunajskej Stredy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan hlási zimnú posilu. Majster získal stredného obrancu z Dunajskej Stredy

Slovan reagoval na aktuálny počet stopérov.
Slovan reagoval na aktuálny počet stopérov.Profimedia
Slovan Bratislava z prípravného kempu v Katare informoval športovú verejnosť o zisku novej posily. Stred obrany úradujúceho majstra Niké ligy vystuží Spyros Risvanis (30). Grécky futbalista podpísal kontrakt platný do konca aktuálnej sezóny s opciou na ďalšie dva roky.

Risvanis už má skúsenosti so slovenskou najvyššou súťažou. Do Slovana totiž prichádza z Dunajskej Stredy, v ktorej pôsobil od júla 2022. Predtým hrával v cyperskom Anorthosise, značnú časť kariéry však strávil vo farbách klubov z rodného Grécka, kde ho pre svet futbalu vychoval tamojší Panathinaikos.

"Reagujeme na skutočnosť, že pri dlhodobom zranení Richarda Križana by sme do jarnej časti vstupovali len s tromi zdravými strednými obrancami. Chceli sme tento post doplniť. Spyridona veľmi dobre poznáme zo slovenskej ligy, kde sme ho mali dlhodobo na očiach," povedal generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. pre klubový web a dodal:

"Sme radi, že sa nám s ním podarilo rýchlo dohodnúť a stáva sa naším hráčom. Zatiaľ sme s ním podpísali štvormesačný kontrakt do konca sezóny s dvojročnou opciou na ďalšiu spoluprácu. Spyridona v Slovane vítam a verím, že sa mu bude u nás dariť."

Risvanis sa už pripojil k mužstvu.
Risvanis sa už pripojil k mužstvu.ŠK Slovan Bratislava

K novej kariérnej výzve sa vyjadril aj samotný obranca, ktorý má na konte Grécky i Cyperský pohár a aj reprezentačný štart: "Som veľmi šťastný, že budem nosiť belasý dres. Veľmi si vážim, že Slovan o mňa prejavil záujem. Vydám zo seba maximum a pokúsim sa byť pre mužstvo čo najplatnejší, aby som oplatil prejavenú dôveru."

Najnovšia posila sa k svojim novým spoluhráčom pridala na sústredení v Katare a zaradila sa do tréningového procesu. "Viem, že klub má najvyššie ciele, a teším sa na túto výzvu. Rovnako som rád, že sa opäť stretnem s krajanom Kyriakosom Savvidisom. Poznáme sa dlhé roky, v Grécku sme boli spoluhráči, v kontakte sme zostali aj na Slovensku. Verím, že všetko pôjde dobre a budeme úspešní,“ uviedol Risvanis.