Xavi po sezóne skončí ako tréner Barcelony, oznámil to na tlačovke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Xavi po sezóne skončí ako tréner Barcelony, oznámil to na tlačovke
Xavi po sezóne končí ako tréner Barcelony.
Xavi po sezóne končí ako tréner Barcelony.Profimedia
Španielsky tréner Xavi Hernández (44) po sezóne 2023/24 skončí ako hlavný tréner FC Barcelona. Oznámil to na tlačovej konferencii po prehre s Villarrealom (3:5).

"Blaugranas" prehrávali 0:2, následne otočili na 3:2, ale nakoniec prehrali 3:5 a postarali sa o jeden z najhorších výsledkov za dlhú dobu: "Od 30. júna nebudem pokračovať v Barcelone. Myslím si, že klub potrebuje zmenu dynamiky. Hráči sa oslobodia. Keď rozmýšľam ako culé, mám pocit, že najlepšie bude odísť 30. júna. Podľa mňa ešte stále môžeme odohrať dobrú sezónu," povedal Xavi.

Xavi dodal, že o tomto rozhodnutí rozmýšľal už niekoľko dní, ale posledné výsledky to celé urýchlili. "Chcem pre tento klub to najlepšie a najlepšie bude, keď na konci sezóny opustím post trénera," pokračoval. "Myslím si, že projekt fungoval veľmi dobre, ale verím, že toto rozhodnutie pomôže hráčom aj klubu. Nechcem byť prekážkou a problémom," doplnil.

Predošlé zápasy Barcelony.
Predošlé zápasy Barcelony.Flashscore

Katalánci inkasovali päť alebo viac gólov naposledy 14. augusta 2020 v slávnom zápase proti Bayernu v Lige majstrov, ktorý skončil 2:8. Na domácom štadióne sa im to nestalo od roku 1994, keď sa hral zápas so Zaragozou (4:5). "Chcem si po sezóne oddýchnuť. Moja rodina si vytrpela dosť. Chcem byť s ňou," dodal Xavi.