Stráca Xavi dôveru hráčov? Ak ma nebudú nasledovať, zbalím si kufre a odídem, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stráca Xavi dôveru hráčov? Ak ma nebudú nasledovať, zbalím si kufre a odídem, tvrdí

Po finálovej prehre musel Xavi odpovedať na nepríjemné otázky.
Po finálovej prehre musel Xavi odpovedať na nepríjemné otázky.AFP
Tréner Barcelony Xavi Hernandéz (43) je v poslednom období pod tlakom. Po prehre vo finále španielskeho Superpohára s Realom Madrid vyhlásil, že ak mu jeho mužstvo prestane veriť, tak odstúpi.

Barcelona počas víkendu neuspela v boji o cennú trofej, keď v saudskoarabskom Rijáde podľahla vo finálovej bitke svojmu odvekému rivalovi 1:4. V tabuľke La Ligy stráca na vedúcu Gironu osem bodov. Katalánci sa tento rok trápia v defenzíve, čo je v značnom rozpore s minuloročnými úspechmi. V polovici ligovej sezóny inkasovali 22 gólov, počas celého uplynulého ročníka iba 20.

"V deň, keď ma moji hráči už nebudú nasledovať, zbalím si kufre a odídem. Stále sme ešte v hre o tri trofeje. Ak nesplníme naše ciele, budem prvý, kto odíde," povedal Xavi novinárom a dodal:

"Keby som minulý rok nevyhral La Ligu, nebol by som tu. Keď mi niekto povie, že je tu problém, odídem. Milujem tento klub. Som tu, aby som mu niečo priniesol. Ak sa mi to nepodarí, pôjdem preč."

"Keď ma majitelia priviedli z Kataru, povedali, že predtým klub prežíval jeden z najhorších momentov v histórii. Sme teda v procese zmeny. Som pokojný, mierim na ďalšie tri trofeje. Myslím si, že sme bližšie k úspechu ako k neúspechu," dodal bývalý stredopoliar, ktorý v roku 2021 opustil katarský Al Sadd a prišiel na lavičku svojho obľúbeného klubu. Vo štvrtok sa "Blaugranas" v osemfinále Španielskeho pohára stretnú s mužstvom Unionistas, ktoré pôsobí v tretej najvyššej súťaži.