Bratia Williamsovci sa postarali o vyradenie Barcelony z pohára, Xavi spomínal smolný žreb

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bratia Williamsovci sa postarali o vyradenie Barcelony z pohára, Xavi spomínal smolný žreb
Bratia Williamsovci boli ústrednými postavami zápasu proti Barcelone.
Bratia Williamsovci boli ústrednými postavami zápasu proti Barcelone.Profimedia
Barcelona prehrala v dramatickom štvrťfinále Španielskeho pohára na ihrisku Bilbaa 2:4 po predĺžení. O postupe baskického tímu nad úradujúcim ligovým šampiónom rozhodli gólmi v 105. a 120. minúte bratia Iňaki (29) a Nico Williamsovci (21).

Athletic Bilbao - Barcelona 4:2 pp

Iňaki dorazil do dejiska duelu len niekoľko hodín pred výkopom z Afrického pohára národov, kde reprezentoval Ghanu. "Toto som si nepredstavoval ani v najlepšom sne. Vyšlo to perfektne. Včera som si ani nemyslel, že tu dnes budem po ťažkej rane," povedal v televíznom rozhovore útočník, ktorého národný tím skončil na africkom šampionáte už skupinovej fáze.

Bilbao išlo do vedenia už v prvej minúte zásluhou Guruzetu, ale Lewandowski a 16-ročný Jamal ešte v prvom polčase skóre otočili. Sancet vyrovnal v 49. minúte a ďalšie zásahy padli v predĺžení.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Tréner Barcelony Xavi, ktorého tím je v ligovej tabuľke tretí o osem bodov za vedúcou Gironou a o sedem za druhým Realom Madrid, po zápase uviedol, že je pokojný. 

"Hlavné tituly sú stále v hre. Hrali sme proti skvelému tímu, ktorý je doma veľmi silný. Už pri žrebe som vravel, že nám šťastie neprialo. Lamine mal šance rozhodnúť, ale môžeme byť hrdí na to, ako sme to odohrali," nechal sa počuť Xavi.

Bilbao je v lige piate, pričom sa v semifinále pripojilo k Malorke a San Sebastianu. Posledné štvrťfinále, Atlético Madrid - Sevilla, sa hrá vo štvrtok.