Spolupráca Slovákov bude pokračovať. Verona si uplatnila opciu na prestup Suslova

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spolupráca Slovákov bude pokračovať. Verona si uplatnila opciu na prestup Suslova

Suslov presvedčil o svojich kvalitách.
Suslov presvedčil o svojich kvalitách.Hellas Verona FC
Tomáš Suslov (21) už je oficiálne kmeňovým hráčom Hellasu Verona. Taliansky klub si uplatnil opciu na mladého slovenského futbalového reprezentanta a podpísal s ním zmluvu do júna 2027. Pri letnom dohadovaní hosťovania bola suma prestupu určená v rozmedzí 1,5 až dvoch miliónov eur.

Doterajším zamestnávateľom Suslova bol holandský Groningen, do ktorého ofenzívny stredopoliar prišiel v roku 2018 z Prešova. V drese klubu s prezývkou "Trots van het Noorden" odohral 96 súťažných duelov, strelil päť gólov a na ďalších 12 prihral. Groningen však v minulej sezóne zostúpil do druhej najvyššej súťaže a Suslov počas leta 2023 zamieril do Verony. V tíme je jeho spoluhráčom krajan Ondrej Duda.

Od septembrového príchodu do Hellasu zasiahol rýchlonohý futbalista do 17 ligových a jedného pohárového súboja, na svoje konto nedávno nasmeroval premiérový presný zásah v Serii A, keď premenil pokutový kop v dueli s Frosinone. Ešte pred odchodom na Apeninský polostrov sa v krajine tulipánov riešila disciplína Suslova, ktorý mal podľa trénera porušiť niekoľko jasne daných pravidiel. V tom období sa o služby Slováka zaujímal aj bratislavský Slovan.

"Mám za sebou ťažké obdobie, keďže som v klube hovoril, že potrebujem zmenu. Oni boli opačného názoru a chceli ma udržať, ale nakoniec sa to podarilo. Pre mňa bolo prioritou zostať v zahraničí. Slovan urobil všetko pre to, aby ma získal, ale som rád, že som sa dostal do Talianska," komentoval vtedy svoju aktuálnu situáciu.

Ďalšie prestupy a špekulácie