Flashscore trojica slovenských legionárov: Desaťgólový Bénes i Suslov s prvým zárezom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore trojica slovenských legionárov: Desaťgólový Bénes i Suslov s prvým zárezom

Bénes je tretí najlepší strelec v nemeckej 2. Bundeslige.
Bénes je tretí najlepší strelec v nemeckej 2. Bundeslige.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. Nakoľko sa však v januári ešte viacero líg nehrá, urobili sme výnimku. Namiesto ideálnej jedenástky Slovákov sme pre vás v spolupráci s odborným hodnotiacim systémom vybrali trojicu hráčov spod Tatier, ktorí sa od 16. januára 2024 do 29. januára predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev a vyslúžili si najvyššie hodnotenia.

Lázsló Bénes (Hamburg) 8,3

Ani jubilejný desiaty gól a siedma asistencia v 18. stretnutí 2. nemeckej Bundesligy nestačili Hamburgu na triumf. Karlsruher vyhral 4:3 na trávniku SV, ktoré spadlo na štvrté miesto. Slovenský stredopoliar prv asistoval pri znížení na 1:2, aby následne vyrovnal. Na konte mal päť kľúčových prihrávok, úspešný dribling i dve vyhrané súboje na zemi.

Priemerné hodnotenie v dlhodobej súťaži obsahuje dve sedmičky - 7,7. Opakujeme to takmer stále, ale inak sa nedá. Bénes by sa pokojne mohol volať aj "Pán Konzistentný".

Andrej Fábry (Arad) 7,6

Má za sebou tri mesiace, na ktoré by najradšej zabudol. Po tom, čo od polovice júla do októbra dal v najvyššej rumunskej súťaži štyri góly a na jeden prihral, sa do štatistík jedným či druhým spôsobom nezapísal osem ligových duelov v rade.

Až prišiel súboj so Sepsi, v ktorom asistenciou pri otváracej trefe pomohol k triumfu 2:1 počas 70 minút na hracej ploche.

Tomáš Suslov (Verona) 7,6

Po tom, čo prvé prihrávky nazbieral v Serii A začiatkom decembra, si na Apeninskom polostrove konečne otvoril aj strelecký účet z penalty v nadstavenom čase prvého dejstva. A mohlo to byť veselšie, keď približne desať minút pred ním sa z bieleho bodu mýlil krajan Ondrej Duda.

Suslov sa zastabilizoval v základe Hellasu, ktorý však doma proti Frosinone iba remizoval 1:1. Krídelník bol pri lopte len zriedkavo, o čom hovorí počet dotykov (33), úspešných prihrávok (13 z 15 vyslaných), na druhej strane vyhral šesť z 10 súbojov na zemi, predviedol dva úspešné driblingy a dvakrát bol faulovaný.