Flashscore trojica slovenských legionárov: Blond vlasy priniesli explóziu Hrnčára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore trojica slovenských legionárov: Blond vlasy priniesli explóziu Hrnčára

Vľavo Koyalipou zo Stredoafrickej republiky, vpravo Hrnčár zo Slovenska. Obaja si pri výhre Beverenu pripísali známku 8,6.
Vľavo Koyalipou zo Stredoafrickej republiky, vpravo Hrnčár zo Slovenska. Obaja si pri výhre Beverenu pripísali známku 8,6.Profimedia/Flashscore
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. Nakoľko sa však cez novoročné obdobie viacero líg nehrá, urobili sme výnimku. Namiesto ideálnej jedenástky Slovákov sme pre vás v spolupráci s odborným hodnotiacim systémom vybrali trojicu hráčov spod Tatier, ktorí sa od 2. januára 2024 do 15. januára predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev a vyslúžili si najvyššie hodnotenia.

David Hrnčár (Beveren) 8,6

V zápise figuroval ako pravý obranca a prakticky sám režíroval triumf druholigového Beverenu nad rezervou Standardu Liège. Na prvý zásah nahrával. Druhý, ktorý sa ukázal ako víťazný, strelil, aby v závere, predtým, než v 84. minúte striedal, si zopakoval spoluprácu z úvodu s Koyalipouom.

Beveren ťahá v lige šnúru piatich výhier a deviatich duelov bez prehry. Od priameho postupu do Jupiler Pro League však delia Hrnčára a spol. momentálne tri body. Možno to je aj vďaka zmene farby vlasov - blond priniesol niekdajšiemu hráčovi Slovana Bratislava či Zlatých Moraviec tri kanadské body.

Martin Koscelník (NAC Breda) 8,1

Prvý raz sa od 20. októbra 2023 podieľal na góle. V druhej najvyššej holandskej súťaži ho sám strelil, čím dokonal obrat Bredy na ihrisku Emmenu z 0:2 na 3:2. Už tradične lietal po pravom kraji obrany a podporoval útok. Mal 78 dotykov s loptou, dvakrát bol faulovaný a pripísal si aj jednu kľúčovú prihrávku. 

Ľubomír Šatka (Samsunspor) 7,8

Do nového roka vstúpil správnou nohou. Samsunspor odohral od 6. do 14. januára tri ligové súboje, v ktorých bol 28-ročný stopér zakaždým v základe a pomohol k dvom výhram dvomi čistými kontami. Aj vďaka tomu nabral klub zo severu Turecka smer nahor zo zóny zostupu.