Flashscore zostava slovenských legionárov: Gólový pozdrav Hrnčára i ďalšej štvorice krajanov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Gólový pozdrav Hrnčára i ďalšej štvorice krajanov
Hrnčár sa fanúšikom pripomenul zásahom v Belgicku.
Hrnčár sa fanúšikom pripomenul zásahom v Belgicku.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 5. do 11. decembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Flashscore zostava slovenských legionárov od 5. do 11. decembra.
Flashscore zostava slovenských legionárov od 5. do 11. decembra.Flashscore

Brankár

Pavol Bajza (Hradec Králové) 7,3

Mužstvo z metropoly Hradeckého kraja v novembri márne čakalo na ligové víťazstvo a nedočkalo sa ho ani v úvode decembra. Tamojší káder doma hostil Ostravu, ktorú v prvom polčase porazil 2:1. Domáci neboli od výhry vôbec ďaleko a slovenský gólman túto nádej podporil siedmimi dôležitými zákrokmi. V poslednej 10-minútovke sa však dvakrát presadil nigérijský legionár Tanko, čím tri body nasmeroval na konto Baníka. Bajza bol s hodnotením 7,3 tretím najlepším hráčom zápasu.

Obrancovia

Jakub Holúbek (Piast Gliwice) 7,2 

Na ihrisko silného Lechu z horných priečok tabuľky poľskej Ekstraklasy zavítal Piast, v ktorého obrane sa predstavil aj Holúbek. Bývalý hráč Trenčína či Žiliny odohral plnú minutáž a bol pri tom, keď sa štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času z pokutového kopu presadil jeho spoluhráč Dziczek, čím rozhodol o dôležitom triumfe. Gliwice sa ziskom troch bodov mierne vzdialili od poslednej ligovej trojice.

Tomáš Huk (Piast Gliwice) 7,9

Po boku Holúbeka nastupil do rovnakého merania síl aj ďalší Slovák. Dvadsaťosemročný zadák bol so známkou 7,9 druhým najlepším mužom na ihrisku a dostal sa aj do ideálnej zostavy 18. kola Ekstraklasy. Značne dopomohol svojmu mužstvu k dôležitému zápisu čistého konta i plnému počtu bodov. Z posledných štyroch súbojov to pre Huka bolo tretie 90-minútové vystúpenie vo farbách Piastu.

Dávid Hrnčár (Beveren) 8,1 

V rámci 15. kola belgickej Challenger Pro League nastúpil na pôde Oostende vo farbách Beverenu obranca Hrnčár a po deviatich mesiacoch dostal svoj individuálny výkon do tmavozelených čísel hodnotenia. Stalo sa tak po tom, čo v 38. minúte využil šikovnú prihrávku Salecha a zvyšoval na 2:0. Zároveň si tým dal aj pekný darček k 26. narodeninám a stanovil konečný rezultát zápasu. Lepšiu známku si zo stretnutia odniesol iba jeho kolega z druhého kraja obrany Bryan Goncalves.

Stredopoliari

Leo Sauer (Feyenoord) 7,4

Za stavu 1:1 v stretnutí 15. kola holandskej Eredivisie ukázal tréner Slot v 66. minúte na Sauera, ktorého poslal do hry. Mladý talentovaný hráč svoju príležitosť využil na zaknihovanie druhej asistencie v seniorskom drese Feyenoordu. V piatej minúte nadstavenia sa neulakomil pohľadom na prázdnu bránu Volendamu a loptu naservíroval spoluhráčovi Paixaovi, ktorý spečatil výsledok 3:1. Celok z Rotterdamu tak ostáva na druhej priečke tabuľky.

László Bénes (Hamburg) 7,4 

Po presnom zásahu a asistencii zo 120-minútového pohárového predstavenia, ktoré vyvrcholilo pre Hamburg smolnými penaltami a vypadnutím, sa Bénes zapísal na listinu strelcov aj v rámci 16. kola 2. Bundesligy. Jeho mužstvo hostilo súpera z Paderbornu a slovenský futbalista v 11. minúte privítal oponenta svojím gólom. Kádru z prístavného mesta to napokon nestačilo ani na bod, prehral 1:2. Dvadsaťšesťročný ofenzívny hráč bol jediným zástupcom domácich, ktorý mal aspoň zelené hodnotenie.

Adrián Kaprálik (Górnik Zabrze) 7,2 

V základnej zostave lodivoda Kedzioreka sa znovu objavil aj Kaprálik. V bitke tabuľkových susedov zavítal jeho Górnik na pôdu tímu Radomiak Radom. Dvadsaťjedenročný Slovák zapísal svoje meno do štatistík súboja už v 11. minúte, keď prihrávkou z vlastnej polovice vysunul Ennaliho, ktorý viac než slušne zrýchlil a napokon otvoril gólové skóre. Tesne pred prestávkou ale hostitelia vyrovnali na konečných 1:1.

Tomáš Suslov (Verona) 7,2

Po premiérovej asistencii v službách Hellasu pri remíze 3:3 na ihrisku Udinese si ďalšiu gólovú prihrávku Suslov pripísal v súboji s rímskym Laziom. V domácom boji s favoritom Verona prehrávala 0:1, až kým v 70. minúte slovenský mladík nenašiel strieľanou prihrávkou kolegu Henryho, ktorý správne nastavil svoje telo a vyrovnal na konečných 1:1.

Útočníci

Lukáš Haraslín (Sparta) 7,7 

Tretí súťažný duel v rade využil Haraslín na zápis do zápasového scenára. Po víťaznom góle na európskej scéne do siete Betisu a asistencii proti Pardubiciam sa v meraní síl s Jabloncom prezentoval ďalším presným zásahom. Po prenesení hry od Preciada si loptu ukážkovo spracoval hruďou, ďalším dotykom si vylepšil streleckú pozíciu a k strelou žrdi zvýšil na 2:0 pre pražskú Spartu, ktorá naďalej kraľuje českej najvyššej súťaži. Vo formej hrajúci ofenzívny futbalista sa ocitol aj v ideálnom tíme 18. kola FORTUNA:LIGY.

Adam Nemec (Voluntari) 7,2

Po troch súťažných predstaveniach bez zápisu na streleckej listine sa Nemec presadil opäť. Kratučkú gólovú absenciu ukončil v súboji s Rapidom Bukurešť. V 69. minúte stretnutia so štvrtým celkom rumunskej Ligy 1 zaknihoval úvodný gól, na ktorý o pár chvíľ nadviazal spoluhráč Ricardinho. Voluntari vyhralo 2:1 a z hlavného mesta si odnieslo tri cenné body.

Erik Jirka (Plzeň) 7,8

Návrat po zranení si Jirka hneď okorenil presnou ranou. V 18. minúte stretu s Českými Budějovicami sa ujal exekúcie pokutového kopu, ktorý chladnokrvne premenil. Strelil tak prvý z piatich zásahov Plzne, tá svojho oponenta napokon deklasovala pomerom 5:0 a nedovolila Slovácku dostať sa na tretie miesto. Bývalý hráč Trnavy zotrval na ihrisku do 83. minúty.