Mourinhova misia v AS Rím sa skončila, na lavičku zasadne klubová legenda De Rossi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinhova misia v AS Rím sa skončila, na lavičku zasadne klubová legenda De Rossi

Aktualizované
Mourinho končí s okamžitou platnosťou na lavičke AS Rím.
Mourinho končí s okamžitou platnosťou na lavičke AS Rím.Reuters
Tréner José Mourinho (60) s okamžitou platnosťou skončil vo futbalovom AS Rím. Vedenie klubu, v ktorom Portugalčan pôsobil od mája 2021 a vyhral s ním Európsku konferenčnú ligu, to oznámilo na svojej webovej stránke. O niekoľko hodín vedenie oznámilo aj nástupcu - stala sa ním klubová legenda Daniele De Rossi (40).

Do konca sezóny s opciou

AS Rím mal pripravenú náhradu a klubová legenda Daniele De Rossi dokončí sezónu. Bývalý taliansky reprezentačný stredopoliar strávil v klube z hlavného mesta drvivú väčšinu svojej kariéry, odohral zaň 616 zápasov a strelil 63 gólov. Dvakrát s nimi triumfoval v Coppa Italia.

De Rossi zatiaľ nemá veľa trénerských skúseností. Rok a pol sa venoval talianskej reprezentácii, ale na klubovej scéne viedol len SPAL, kde vydržal pri kormidle štyri mesiace na prelome rokov 2022 a 2023.

"Chcel by som sa poďakovať rodine majiteľov za prejavenú dôveru. Z môjho pohľadu musíme vsadiť na odhodlanie a každodennú tvrdú prácu. Dám do toho všetko, aby som zvládol výzvy, ktoré ma čakajú do konca sezóny," sľúbil "majiteľ" 117 štartov za taliansku reprezentáciu.

Mourinho ako šesťdesiaty tréner v histórii

"Chceli by sme sa Josému v mene klubu poďakovať za jeho prácu, vždy na neho budeme spomínať v dobrom. Sme však presvedčení, že okamžitá zmena je v najlepšom záujme klubu," uviedol klub vo vyhlásení.

Mourinho sa stal 60. trénerom v histórii klubu. Potvrdil úspešnosť v európskych pohároch (okrem spomínaného triumfu v EKL pomohol tímu do finále Európskej ligy), ale v Serii A sa mu nepodarilo vyrovnať Juventusu ani obom milánskym tímom. V ligovej tabuľke je AS momentálne deviate, tri priečky za mestským rivalom.

Minulý týždeň tím vypadol z Talianskeho pohára v derby s Laziom, proti ktorému Giallorossi neskórovali už 410 minút vo všetkých súťažiach. Navyše, Mourinho bol tri dni predtým vylúčený v dueli s Atalantou, po ktorom zakázal svojim zverencom rozprávať sa s médiami. V minulej sezóne nazbieral viac červených kariet ako ktokoľvek iný v lige, pričom trikrát bol suspendovaný. V tejto sezóne bol už dvakrát vykázaný z lavičky.

Forma AS v ostatných 10 dueloch.
Forma AS v ostatných 10 dueloch.Flashscore