ViOn predstavil trio gruzínskych posíl, klubu majú pomôcť udržať sa v Niké lige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

ViOn predstavil trio gruzínskych posíl, klubu majú pomôcť udržať sa v Niké lige

ViOn predstavil troch hráčov z Gruzínska.
ViOn predstavil troch hráčov z Gruzínska.FC ViOn Zlaté Moravce
Slovenský klub FC ViOn Zlaté Moravce oficiálne predstavil trio nových gruzínskych posíl, ktoré majú klubu pomôcť udržať sa v Niké lige. S mužstvom sa pripravujú prakticky od úvodu zimnej prípravy, čakalo sa na administratívne potvrdenie.

Do mužstva prichádzajú Iuri Tabatadze, Jemali-Giorgi Jinjolava a Levan Nonikašvili. Všetci sú bývalými mládežníckymi reprezentantmi Gruzínska. "Počas prípravných zápasov podávali výborné výkony, teraz ich čaká oveľa dôležitejšia úloha, pomôcť ViOnu udržať sa v najvyššej súťaži. Všetci traja hráči prichádzajú z tímu Saburtalo Tbilisi, v rámci nového projektu aktuálneho vítaza Gruzínskeho pohára s ViOn-om," píše klub na svojom webe.

Tabatadze bol lídrom tímu, v uplynulej sezóne nastúpil do 26 duelov v ktorých osemkrát skóroval a na dva zásahy prihral. "Bol som kapitánom v Saburtale dva roky, budem sa snažiť robiť moju prácu na ihrisku naplno, aby som ukázal, že som líder tímu. Mesto sa mi páči, má všetko, čo je potrebné k futbalu a k osobnému hernému zlepšeniu," povedal 24-ročný krídelník.

Obranca Jinjolava má pomôcť znížiť počet inkasovaných gólov. "Prišli sme sem vyhrávať zápasy. Verím, že ViOn zostane v najvyššej slovenskej súťaži. Je to naša mentalita a budeme sa snažiť robiť to, čo bude v našich silách, aby sme pomohli klubu," uviedol.

Aj 28-ročný stredopoliar Levan Nonikašvili verí v zotrvanie ViOn-u v najvyššej súťaži. "Spoluhráči sú veľmi priateľskí a šikovní. Tím je tiež veľmi dobrý a nezaslúži si byť v aktuálnej pozícií, len to potrebujeme ukázať na ihrisku. Môj cieľ je pomôcť udržať sa ViOn-u v Niké lige a pomôcť mu vyhrávať zápasy," nechal sa počuť. Zlatomoravčania vstúpia do jarnej časti domácim duelom s Banskou Bystricou, ktorý je na programe 10. februára.