Najťažšie rozhodnutie v živote. Čavrič mení Slovensko za Japonsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najťažšie rozhodnutie v živote. Čavrič mení Slovensko za Japonsko

Aleksandar Čavrič si v jarnej časti drese Slovana už neoblečie.
Aleksandar Čavrič si v jarnej časti drese Slovana už neoblečie.TASR
Služobne najstarší hráč, ktorý v "belasom" drese pôsobil od jesene 2016, sa oficiálne v pondelok rozlúčil s fanúšikmi. Aleksandar Čavrič (29) odchádza do japonskej Kašimy Antlers. Ako uvádza skslovan.com, kluby sa dohodli na platenom hosťovaní s následnou opciou na prestup.

Spojenie Slovan Bratislava a Aleksandar Čavrič trvalo osem rokov. V hlavnom meste Slovenska odohral 265 súťažných súbojov, v ktorých strelil 75 gólov. 

"Urobil som najťažšie rozhodnutie v mojom živote i kariére. Dva životné okamihy mi priniesli najviac emócií – tento a deň, keď sa mi narodila dcérka. Vtedy som sa veľmi tešil, teraz je to aj trochu smutné, pretože opúšťam klub, ktorý mám veľmi rád. Avšak, myslím si, že toto je presne čas, keď treba odísť a skúsiť niečo iné. Nechcem neskôr ľutovať, že som to neskúsil. Futbalový život je krátky, blížim sa k tridsiatke a chcem čas využiť naplno," prezradil pre klubový web Čavrič v rozlúčkovom liste. 

Slovan prichádza o lídra ofenzívy. Na jeseň strelil srbský rodák, ktorý sa uchádza o slovenské občianstvo, v 15 zápasoch deväť gólov a na ďalších šesť prihral. Výrazne pomohol tímu aj k postupu do play-off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy, na ktorom sa podieľal štyrmi zásahmi a dvomi asistenciami.

"Dlho sme sa spoločne s Čakim rozprávali o jeho budúcnosti. Medzi ním a Slovanom bolo, je a určite aj bude, silné puto. Sme veľmi radi, že výsledná dohoda dáva zmysel pre všetky strany, ako pre Čakiho, tak aj pre klub. S japonským klubom sme dospeli k dohode o platenom hosťovaní s následnou opciou na prestup," nadviazal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Aleksandar Čavrič mieri do piateho celku minulej sezóny. Lavičke Kašima Antlers šéfuje Srb Ranko Popovič. Tamojšia súťaž sa začína 23. februára.