Aktívne Košice v závere prestupového okna. Získali Gorosita, posilnili aj stred poľa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aktívne Košice v závere prestupového okna. Získali Gorosita, posilnili aj stred poľa

Aktualizované
Košice sú piatym slovenským pôsobiskom Gorosita.
Košice sú piatym slovenským pôsobiskom Gorosita.fckosice.sk/Šimon Pavlišin
V posledný deň prestupového obdobia sa klub z metropoly východu dohodol na posile do zadných radov. Dres FC Košice si oblečie Nicolas Gorosito (35). S vedením sa dohodol na do konca prebiehajúceho ročníka. Informáciu priniesol oficiálny web nikéligistu. O niekoľko desiatok minút neskôr potvrdil aj druhú posilu. Stred poľa doplni Deni Hočko (29).

Gorosito zo západu na východ

Argentínčan pôsobil od leta v "malom Ríme". Vo farbách Spartaka Trnava odohral v lige päť zápasov a dokopy 377 minút. Okrem najvyššej slovenskej futbalovej súťaže si s mužstvom zahral aj Európsku konferenčnú ligu či Slovnaft Cup. 

"Som veľmi rád, že som sa stal súčasťou klubu, ako je FC Košice. Prišiel som sem s cieľom predovšetkým pravidelne hrávať, ale zároveň pomôcť klubu dosiahnuť lepšie výsledky. Na Slovensku sa mi páči, tunajšiu ligu veľmi dobre poznám a som rád, že v nej môžem ďalej pôsobiť. Dokončuje sa tu štadión, ktorý bude naozaj krásny a to je ďalšia časť mojej motivácie," prezradil pre fckosice.sk 35-ročný Gorosito.

Gorosito a jeho čísla.
Gorosito a jeho čísla.Flashscore

Žlto-modré farby budú na Slovensku jeho piatym pôsobiskom. Predtým, okrem spomínanej Trnavy, hral za Senicu, bratislavský Slovan i Banskú Bystricu. V Niké lige má dokopy na konte 162 súťažných duelov.

"Bolo pre nás veľmi dôležité získať hráča do defenzívy a pravdupovediac táto úloha bola spomedzi všetkých najťažšia. S trénermi sme o tom veľa diskutovali, ale dotiahnuť do úspešného konca sme to dokázali až v posledný deň prestupového obdobia."

Gorosito pózujúci v novom košickom drese.
Gorosito pózujúci v novom košickom drese.fckosice.sk/Šimon Pavlišin

"Nie je to ideálne, ale futbal je niekedy príliš komplikovaný. Gorosito má veľké skúsenosti a veríme, že po úspešnom absolvovaní lekárskych a fyzických testov nám pomôže," povedal na margo angažovania hráča športový riaditeľ Balázs Farkas. 

Stred poľa s novým Čiernohorcom

Vedenie nezaháľalo a okrem defenzívy si zazmluvnilo novica aj do stredu poľa. Rovnako do konca ročníka, ale s možnosťou opcie, prichídza do Košíc Deni Hočko. Defenzívny stredopoliar naposledy hral v Beitare Jeruzalem v Izraeli. Prišiel tam z Pafosu, v ktorom sa stretol s asistentom trénera Jána Kozáka ml. Xavierom Simoesom. 

"Som nesmierne šťastný, že sa všetko podarilo včas stihnúť a môj transfer dotiahnuť do úspešného konca. Je pravda, že všetko sa zbehlo rýchlo, ale o to viac by som chcel oceniť rýchlosť a profesionalitu košického klubu, ktorý odviedol skvelú prácu. Verím, že rovnako úspešný budem aj ja na ihrisku a svojmu novému klubu pomôžem naplniť jeho ciele," zneli prvé slová druhého "last minute" podpisu. 

Hočko pri podpise zmluvy.
Hočko pri podpise zmluvy.fckosice.sk/Šimon Pavlišin

Košičania sú dve kolá pred koncom základnej časti s 13 bodmi na desiatej priečke. Pred barážovou pozíciou majú náskok siedmich bodov a na deviatu Skalicu strácajú deväť. Najbližšie privítajú doma práve Záhorákov.