Definitíva v prípade prestupu Mbappého? Vedeniu PSG mal oznámiť svoj letný odchod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Definitíva v prípade prestupu Mbappého? Vedeniu PSG mal oznámiť svoj letný odchod
Zamieri Mbappé do farieb Realu?
Zamieri Mbappé do farieb Realu?Profimedia
Francúzsky futbalista Kylian Mbappé (25) oznámil vedeniu Paríža Saint-Germain, že v lete opustí klub. Meno útočníka sa najčastejšie skloňuje v súvislosti so záujmom Realu Madrid.

Mbappé sa minulé leto rozhodol neaktivovať klauzulu a nepredĺžiť kontrakt s úradujúcim francúzskym šampiónom, ktorý vyprší už o pár mesiacov - 30. júna. Po tomto termíne sa stane voľným hráčom a môže podpísať zmluvu s iným klubom. Svoje rozhodnutie odísť oznámil vo štvrtok v tréningovom centre PSG, ktoré sa nachádza v západnom predmestí Paríža v Poissy.

Rýchlonohý Francúz odštartoval profesionálnu kariéru v AS Monako. Do Paríža prišiel v auguste 2017 najskôr na hosťovanie a neskôr na prestup. Katarským kapitálom dotovaný klub z francúzskej metropoly za neho zaplatil 180 miliónov eur, čo je doteraz druhý najdrahší transfer v histórii svetového futbalu.

S PSG získal päť titulov v Ligue 1 a šiesty má na dosah, trikrát vyhral Francúzsky pohár, dvakrát Ligový pohár, v covidom poznačenej sezóne 2019/20 postúpil s mužstvom do finále Ligy majstrov. V ňom nestačil francúzsky tím na Bayern Mníchov.

S Francúzskom bol Mbappé majstrom sveta v roku 2018, o štyri roky neskôr v Katare nedovolili tímu "Les Bleus" obhájiť titul Argentínčania. Okrem iného pomohol národnému výberu aj k prvenstvu v Lige národov (2020/21). Za reprezentáciu odohral zatiaľ 75 zápasov, strelil 46 gólov.