LAFC privítalo majstra sveta. Vždy som uvažoval o príchode do MLS, vraví Lloris

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
LAFC privítalo majstra sveta. Vždy som uvažoval o príchode do MLS, vraví Lloris
Llorisa čaká nová výzva.
Llorisa čaká nová výzva.AFP
Účastník americkej Major League Soccer z Los Angeles oficiálne predstavil svoju novú posilu. Tamojšie FC vo svojich radoch privítalo skúseného brankára Huga Llorisa (37). Francúz sa priznal, že vždy uvažoval o pôsobení v MLS.

Známy gólman predtým viac ako 11 rokov pôsobil v Tottenhame Hotspur, s reprezentáciou Francúzska vyhral majstrovstvá sveta 2018, zo šampionátu v roku 2022 aj z ME 2016 si odniesol striebro. Lloris vo svojej krajine kraľuje štatistike štartov za národný tím - v seniorskom výbere sa predstavil v 145 vystúpeniach, z toho 121-krát ako kapitán. Pred pôsobením v Anglicku hájil farby Nice a Lyonu. Teraz bude pokračovať v Kalifornii.

"Vždy som premýšľal o tom, že jedného dňa prídem do MLS. Čakal som na ten správny moment. Vedel som, že súťaž sa rýchlo rozvíja. Futbal sa tu stáva čoraz dôležitejším. Fanúšikovia v krajine majú väčšie očakávania. Úroveň sa každým rokom zvyšuje," vyjadril sa.

Presun do Los Angeles FC bol oznámený už koncom decembra 2023. Lloris prestupuje do klubu, ktorý v roku 2022 ovládol celú MLS a o rok neskôr prehral vo finále s Columbusom. Mestu, ktorého športové tímy sa môžu pochváliť menami ako legenda NBA LeBron James a bejzbalista Shohei Ohtani, dodá Lloris ďalšiu iskru.

"Los Angeles je mesto hviezd. Je to súčasť nášho programu a modelu, aby sme ich sem priviedli. Je vzácne, keď sa nám podarí podpísať zmluvu s kapitánom majstrov sveta. Keď sa nám naskytla táto príležitosť, chopili sme sa jej," povedal manažér LAFC John Thorrington.