Lingard si vyskúša Južnú Kóreu, so Soulom sa dohodol na dva roky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lingard si vyskúša Južnú Kóreu, so Soulom sa dohodol na dva roky
Lingard bude hájiť farby Soulu.
Lingard bude hájiť farby Soulu.Profimedia
Jesse Lingard (31), ktorý bol po letnom konci v Nottinghame Forest bez angažmánu, prekvapujúco mieri do kórejskej ligy. Bývalý anglický reprezentant sa ako voľný hráč stal posilou FC Soul.

Lingard bol s hodnotou šesť miliónov eur najhodnotnejším voľným hráčom, v uplynulých mesiacoch trénoval s West Hamom či saudskoarabským Al-Ettifaqom, no napokon sa rozhodol pre svoj prvý zahraničný angažmán na severovýchode Ázie. "Najväčšie meno v histórii K League," predstavil Soul akvizíciu, ktorá podľa nepotvrdených správ podpísala dvojročný kontrakt.

"FC Soul začal s náborom známych mien so schopnosťami a popularitou, dôsledne a účinne sa snaží podporovať vzostup K League a rozvoj kórejského futbalu. Aj tento podpis odzrkadľuje perspektívnu víziu FC Soul a Lingarda," uviedol juhokórejský celok vo vyhlásení.

"Chcem sa čo najskôr dostať do stredu diania K League tým, že preukážem svoju oddanosť tímu a vyspelý prístup. Na základe môjho rešpektu ku kórejskému futbalu sa teším, že budem čo najskôr reprezentovať K League tým, že budem hrať dobrý futbal za môj nový tím FC Soul. Teším sa na stretnutie s trénerom Gi-dong Kimom a na to, ako zapadnem," povedal Lingard po podpise zmluvy.

Lingard je produktom akadémie Manchestru United, ale až na najproduktívnejší ročník 2017/2018 nebol nikdy členom základnej zostavy. Druhú polovicu sezóny 2020/21 strávil na hosťovaní vo West Hame, v 16 dueloch Premier League dal vtedy deväť gólov, no k Londýnčanom neprestúpil a odvtedy sa futbalovo trápi.