Po postupovej eufórii nová zmluva. Haraslín spojil svoju budúcnosť so Spartou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po postupovej eufórii nová zmluva. Haraslín spojil svoju budúcnosť so Spartou
Haraslín má niekoľko dôvodov na úsmev.
Haraslín má niekoľko dôvodov na úsmev.Sparta Praha
Pražská Sparta vo štvrtok postúpila cez Galatasaray do osemfinále Európskej ligy, kde si zahrá so slávnym Liverpoolom. Fanúšikov však môže tešiť aj fakt, že slovenský futbalista Lukáš Haraslín (27) sa dohodol s klubom na novom viacročnom kontrakte.

V Prahe sa po odvete s tureckým celkom oslavovalo. Sparta v úvodnom zápase prehrala 2:3, vo štvrtok však predviedla výborný výkon a po výsledku 4:1 sa bude pripravovať na Liverpool. Haraslín sa na triumfe podieľal presným zásahom, v aktuálnom ročníku Európskej ligy má na konte tri góly. Úspech v súťaži oslávil najlepším možným spôsobom - predĺžením zmluvy.

"Chcel by som sa Sparte za túto príležitosť poďakovať. Budem sa ju snažiť maximálne využiť, pokračovať v tvrdej práci a odvďačiť sa klubu svojimi výkonmi na ihrisku. Dal sa tu dohromady vynikajúci tím. Ešte nikdy som nehral v mužstve, ktoré by takto držalo spolu aj mimo trávnika. S chalanmi trávime na Strahove i voľný čas. Aj to hralo, samozrejme, veľkú rolu v tom, aby som v Sparte ostal. Preto bolo moje rozhodovanie jednoduché," uviedol Haraslín pre klubový web.

"Teraz je to taký bláznivý týždeň - po postupe do osemfinále som podpísal nový kontrakt a potom sme sa dozvedeli, že nás čaká Liverpool," dodal ofenzívny klenot pražského tímu, ktorý v lige zatiaľ skóroval deväťkrát.

Haraslín pôsobí na Letnej od leta 2021. Najskôr hosťoval zo Sassuola, ale jeho výkony ho zaradili medzi najlepších hráčov ligy. O deväť mesiacov neskôr sa tak stal kmeňovým hráčom českého celku. Za Spartu odohral 97 súťažných stretnutí, v lige má na konte v 67 stretnutiach 20 gólov a 15 asistencií. Ďalších päť presných zásahov pridal v MOL cupe a európskych pohároch.