Vyrovnali sme sa najlepším hráčom sveta, hlási Haraslín po postupe cez Galatasaray

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyrovnali sme sa najlepším hráčom sveta, hlási Haraslín po postupe cez Galatasaray

Haraslín strelil víťazný gól Sparty.
Haraslín strelil víťazný gól Sparty.TASR
Krídelník Sparty Lukáš Haraslín (27) si postup cez favorizovaný Galatasaray do osemfinále Európskej ligy vážil o to viac, že sa jeho tím podľa neho vyrovnal svetovo presláveným hráčom. Pražský káder po úvodnej prehre 2:3 z minulého týždňa zvíťazil v domácej odvete 4:1. Slovenský reprezentant sa na triumfe podieľal gólom. V rozhovore s novinármi priznal, že s hosťujúcim trénerom Okanom Burakom (50) sa dostal do menšieho sporu.

Sparta - Galatasaray 4:1

Za Galatasaray hrajú aj bývalý hráč Interu Miláno a PSG Mauro Icardi či historicky najlepší strelec Neapolu Dries Mertens. "Vedeli sme, že majú neskutočnú silu v ofenzíve, čo potvrdili v oboch dueloch. Snažili sme sa využiť ich slabšie stránky. V druhom zápase sme ich okrem gólu možno pustili do jednej vážnej šance. Vyrovnali sme sa najlepším hráčom sveta, o to je to krajšie," povedal Haraslín.

Sparta podľa neho neustále napreduje. "Nejeden ťažký zápas sme v tejto sezóne už zvládli. Pamätáme si súboj s Dinamom Záhreb alebo Betisom, derby na Slavii. Sú to ťažké duely. Posúvajú vás nielen herne, ale aj psychicky. Sme za to veľmi radi. Obrovské poďakovanie patrí trénerovi a jeho tímu,“ uviedol rodák z Bratislavy.

Slovák priznal, že sa nepohodol s koučom Galatasarayu. "Hovoril som mu, že brankár Muslera zdržiava za stavu 1:1. To je futbal, taký výsledok sa im hodil. Keď potom zdržiaval Peter Vindahl za stavu 3:1, hovoril som, že to je to isté. Trochu na mňa vybehol, ale po zápase sme si to vysvetlili a podali si ruky, je medzi nami vzájomný rešpekt. Také emócie k futbalu patria," vyhlásil Haraslín.

V odvete zohral kľúčovú úlohu. Po faule na neho bol v 70. minúte za stavu 1:1 vylúčený Kaan Ayhan. Hosťujúci obranca pôvodne videl za zákrok žltú kartu, ale po zásahu videorozhodcu a preskúmaní opakovaných záberov hlavný arbiter Anthony Taylor verdikt zmenil.

"Obranca šiel spodkom kopačky cez moju holeň, tak som hneď hovoril rozhodcovi, že to musí skontrolovať. Keď šiel k VAR-u, vedel som, že to je červená karta. Vylúčenie nám pomohlo, ale hrali sme ako jeden muž až do konca, čo nám prinieslo víťazstvo," podotkol krídelník.

Rozdielový gól strelil pred 18 205 divákmi striedajúci albánsky útočník Indrit Tuci, ktorý zároveň asistoval pri Haraslínovom zásahu. "Famózna prihrávka. Tréner by bol na mňa možno naštvaný, keby to nevyšlo, pretože som sa trochu hore zabudol. Čakal som na túto situáciu, Indrit ma skvelo našiel a zakončil som to gólom, čo ma teší. Prvá myšlienka bola dobre si loptu spracovať, posunúť si ju a vystreliť krížne tak ako na tréningu. Veril som si," konštatoval Haraslín.

Jeho trefu ešte preskúmaval VAR. "Zdalo sa mi, že som bol tak dva metre za obrancom. Na sekundu som zaváhal, že tam môže byť ofsajd, ale potom som si povedal, že je to hlúposť, pretože som stále pred obrancom. Veril som, že gól bude platiť," uviedol reprezentant Slovenska. Jeho mužstvo narazí v osemfinále súťaže na slávny Liverpool.