Ajax cez predĺženie a s odretými ušami postupuje, Betis aj Frankfurt prekvapivo vypadli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ajax cez predĺženie a s odretými ušami postupuje, Betis aj Frankfurt prekvapivo vypadli

Aktualizované
Ajax má za sebou nesmierne dramatický dvojzápas.
Ajax má za sebou nesmierne dramatický dvojzápas.Profimedia
Futbalisti Ajaxu vyradili v šestnásťfinále Konferenčnej ligy hráčov nórskeho tímu Bodø/Glimt. Real Betis prekvapivo vypadol proti Dinamu Záhreb. Žreb osemfinále sa uskutoční v piatok o 13:00.

Gent - Maccabi Haifa 1:1

/prvý zápas 0:1, postupuje Maccabi/

V súboji dvoch tímov, ktoré sa na začiatku aktuálneho ročníka v rámci predkôl stretli so slovenskými tímami, sa nakoniec tešil izraelský klub. Ten doma vyhral 1:0 a na postup mu tak stačila remíza. Do vedenia ho poslal útočník Frantzdy Pierrot, ktorý strelil oba góly Maccabi v tomto dvojzápase. V druhom polčase sa do vlastnej brány trafil Seck, navyše hostia prišli o vylúčeného Sundgrena, ale záverečný tlak Gentu ustáli. Stretnutie sa hralo bez divákov.

Bodø/Glimt - Ajax 1:2 pp

/prvý zápas 2:2, postupuje Ajax/

Ajax v úvodnom domácom stretnutí zachránil remízu 2:2 a tým pádom pomerne hrateľný výsledok, ale aj tentoraz z toho bola dráma. Hostia síce skóre otvorili, lenže krátko po zmene strán videl červenú kartu Šutalo. Následne bol vylúčený i domáci Gronbaek. Berg už v hre 10 na 10 poslal duel do predĺženie. V ňom sa stal hrdinom Kenneth Taylor. Mladý záložník skóroval prvý raz po viac ako dvoch mesiacoch a amsterdamský tím s odretými ušami splnil pozíciu favorita.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Dinamo Záhreb - Real Betis 1:1

/prvý zápas 1:0, postupuje Dinamo/

Španielsky Betis ešte nikdy v histórii v súťažnom zápase nezdolal chorvátskeho súpera a to sa meniť nebude. V minulosti dva raz remizoval s Rijekom, tentoraz proti Dinamu Záhreb najskôr prehral a teraz uhral remízu, čo znamená, že v Konferenčnej lige končí. Klub z hlavného mesta Chorvátska postúpil medzi najlepších šestnásť tímov v niektorej zo súťaží pod hlavičkou UEFA iba tretí raz od sezóny 1969/70.

Ludogorec - Servette Ženeva 0:1

/prvý zápas 0:0, postupuje Ženeva/

O osude tohto dvojzápasu rozhodol jediný gól, o ktorý sa postaral záložník Timothe Cognat. Ludogorec bol síce lepší vo všetkých dôležitých štatistikách, ale brankár Frick chytil všetkých sedem striel smerujúcich medzi tri žrde a hlavne preto dostal od Flashscore najvyššie hodnotenie spomedzi všetkých hráčov.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Frankfurt - Royale Union 1:2

/prvý zápas 2:2, postupuje Royale Union/

Belgický klub v domácom stretnutí zachránil remízu 2:2 a na pôde favorita zvíťazil, takže postupuje medzi 16 najlepších tímov Konferenčnej ligy. Hrdinom sa stal záložník Cameron Puertas, ktorý jeden gól strelil a na druhý prihral. Dina Ebimbe korigoval skóre neskoro. Frankfurt tak prekvapivo končí už v šestnásťfinále Konferenčnej ligy.

Ferencvároš - Olympiakos 0:1

/prvý zápas 0:1, postupuje Olympiakos/

Olympiakos rovnako ako v úvodnom stretnutí vyhral najtesnejším rozdielom, čo mu pohodlne stačí na postup. Aj pred týždňom sa o jediný gól postaral marocký útočník Ayoub El Kaabi. Ten sa nachádza vo fantastickej forme, keďže počas posledných štyroch duelov strelil až päť gólov. Počas víkendu na dva zásahy do siete PAOK-u potreboval iba pätnásť minút.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Legia Varšava - Molde 0:3

/prvý zápas 2:3, postupuje Molde/

Molde rovnako ako v úvodnom zápase vyhrávalo 3:0, ale tentoraz si nenechalo streliť góly od Legie. Opätovne sa hrdinom nórskeho tímu stal útočník Fredrik Gulbrandsen, ktorý rovnako ako pred týždňom skóroval hneď dvakrát. Celkovo tak za 180 minút skóroval v štyroch prípadoch. 

Slovan Bratislava - Sturm Graz 0:1

/prvý zápas 1:4. postupuje Graz/

Prečítajte si náš samostatný článok k zápasu Slovana proti Grazu.