Ajax v nadstavení zachraňoval remízu, Betis doma prehral. Frankfurt prišiel o víťazstvo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ajax v nadstavení zachraňoval remízu, Betis doma prehral. Frankfurt prišiel o víťazstvo

Aktualizované
Frankfurt vezie z Belgicka remízu.
Frankfurt vezie z Belgicka remízu.Profimedia
Futbalisti Frankfurtu remizovali v úvodnom zápase šestnásťfinále Konferenčnej ligy na pôde belgického klubu klubu Royale Union 2:2 Olympiakos doma zdolal Ferencváros, Betis nestačil na Dinamo Záhreb a slávny Ajax sa poriadne natrápil v dueli s Bodø/Glimt. Odvety sú na programe 22. februára, žreb osemfinále sa uskutoční na druhý deň vo švajčiarskom Nyone.

Molde - Legia Varšava 3:2

Molde doma vyhrávalo v 24. minúte už 3:0 a zdalo sa, že o všetkom je rozhodnuté. Dvakrát sa totiž presadil útočník Gulbrandsen, ktorý rovnaký počet zásahov zaznamenal v celej skupinovej fáze a pridal sa Kaasa, ale Legia dokázala znížiť a zlepšiť si pozíciu do domácej odvety. Po zmene strán sa presadili najskôr Josue a potom Augustyniak.

Olympiakos - Ferencváros 1:0

Olympiakos bol v domácom prostredí jasným favoritom, lenže dlho sa čakalo na úvodný zásah. Nakoniec padol iba jeden, postaral sa oň Ayoub El Kaabi a zabezpečil, že nový tréner Mendilibar zažil úspešný debut. Navyše sa tým ukončila dvanásťzápasová šnúra Ferencvárosu bez porážky v Konferenčnej lige. Ferencváros prehral v tejto sezóne iba štvrtý raz, predošlé neúspechy prišli na domácej scéne.

Royale Union - Frankfurt 2:2

Favorit z Frankfurtu mal skvelý úvod stretnutia. V desiatej minúte viedol o dva góly. Najskôr sa presadil Chaibi, ten potom prihral na druhý zásah Kalajdžičovi. Rakúsky útočník skóroval prvý raz po príchode na hosťovanie z Wolves. Belgické mužstvo však nezložilo zbrane a natiahlo sériu bez prehry na 15 domácich stretnutí. Rasmussen najskôr znížil, po zmene strán prihral Nilssonovi. Štvrťhodinu pred koncom síce videl červenú kartu domáci Vanhoutte, na konečnom výsledku to nič nezmenilo.

Sturm Graz - Slovan Bratislava 4:1

Celý priebeh zápasu Slovana si môžete prečítať v našom samostatnom článku.

Ajax - Bodø/Glimt 2:2

O najväčšie prekvapenie úvodného kola vyraďovacej fázy sa takmer postaral nórsky tím, ktorý v Amsterdame strelil dva góly. Oba zásahy zaznamenal mladý stredopoliar Albert Gronbaek, ktorý má na konte už šesť presných zásahov v tejto sezóne EKL. Ajax ale v závere po červenej karte Bjortufta vsietil dôležitý znižujúci gól. Z penalty ho dal Branco van den Boomen, ktorý naskočil po zranení do hry prvý raz od začiatku novembra. V siedmej minúte nadstavenia vyrovnal Berghuis, čím odvrátil šokujúcu prehru.

Real Betis - Dinamo Záhreb 0:1

Betis odohral tretí zápas proti chorvátskemu súperovi a ešte ani raz nevyhral. V sezóne 2013/14 dvakrát remizoval s Rijekou, tentoraz doma podľahol Dinamu. O jediný zásah sa postaral z pokutového kopu útočník Petkovič.

Maccabi Haifa - KAA Gent 1:0

Servette - Ludogorec 0:0