Vlada som nemal púšťať na ihrisko, sypal si Weiss popol na hlavu. Kucka výhovorky nehľadal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlada som nemal púšťať na ihrisko, sypal si Weiss popol na hlavu. Kucka výhovorky nehľadal

Weiss ml. na duel s Grazom nebude spomínať v najlepšom.
Weiss ml. na duel s Grazom nebude spomínať v najlepšom.TASR
V tábore Slovana Bratislava zavládlo po úvodnom stretnutí play-off o postup do osemfinále Európskej konferenčnej ligy na ihrisku Sturmu Graz obrovské sklamanie. Po prehre 1:4 sa najviac bude hovoriť o zbytočnom zákroku Vladimíra Weissa ml. (34), ktorý oslabil mužstvo a s najväčšou pravdepodobnosťou pochoval jeho šance na účinkovanie v ďalšej fáze súťaže.

Weiss ml. pre zdravotné problémy nefiguroval v základnej zostave. Na ihrisko vybehol v druhom polčase, no po necelých deviatich minútach putoval pod sprchy za tvrdý faul na Otara Kitejšviliho a definitívne tak zlomil nádeje svojho tímu na priaznivý výsledok.

Sturm Graz - Slovan Bratislava 4:1

"V prvom polčase sme hrali výborný futbal, mali sme viac gólových šancí ako domáci. Druhý bol nezvládnutý aj z mojej strany. Nemal som polozdravého Vlada púšťať na ihrisko, dostali sme tretí gól z penalty, potom zbytočnú červenú kartu. Následne sme zápas už len dohrávali. Viac-menej to beriem na seba. Vylúčenie som videl na VAR-e, bola to zbytočná šmýkačka. Nemal som ho tam dávať. On chcel pomôcť mužstvu, ja som chcel pomôcť mužstvu, nevyšlo to," neskrýval rozčarovanie tréner Weiss st.

Kouč slovenského majstra ale vyzdvihol výkon novej posily Gersona Rodriguesa: "Bol výborný, dal gól, bol nebezpečný, som milo prekvapený, koľko toho fyzicky vydržal. Verím, že nám v budúcnosti pomôže. Škoda, dal sa tu uhrať aj lepší výsledok. Budeme bojovať v odvete, uvidíme. Zázraky sa občas dejú. Káder je úzky, máme zranených nejakých hráčov," dodal v rozhovore pre RTVS.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Výsledok mrzel aj českého futbalistu Jaromíra Zmrhala, ktorý poslal perfektný nákop na kopačky Rodriguesa, čo rezultovalo do vyrovnávajúceho zásahu "belasých".

"Bolí to, chceli sme tu uhrať iný výsledok do odvety. Inkasovali sme rýchly gól, podarilo sa nám vyrovnať, bohužiaľ, potom sme si nechali streliť tri góly. Mrzí nás to, ale nič s tým neurobíme. Musíme ísť ďalej. Je vidieť, že majú zohratý systém. Po červenej karte sme to mali ešte náročnejšie, už sme len bránili. Asi to nikto nečakal, nechceli sme, aby zápas dopadol takto. Musíme sa dobre pripraviť a pred domácimi fanúšikmi ukázať, že na to máme," avizuje pred odvetou, ktorá bude pre Slovan mimoriadne náročná.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Statsperform

"Ťažko sa to hodnotí, 4:1 je dosť. Snažili sme sa, súper mal viac z hry, no penalta ich možno ešte viac nakopla. Potom ešte to vylúčenie...doma musíme podať úplne odlišný výkon a pokúsiť sa o zázrak. Nemôžeme sa vyhovárať na absencie, máme to, čo máme. Hráči chýbajú, ale to sa deje v každom tíme. Sú tam ďalší, ktorí ich musia nahradiť. V odvete na nich musíme vybehnúť a pokúsiť sa streliť rýchly gól," nehľadal výhovorky kapitán Juraj Kucka. Odveta je na programe 22. februára.