Vylúčenie Weissa definitívne zlomilo nádeje Slovana, v súboji s Grazom inkasoval štyrikrát

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vylúčenie Weissa definitívne zlomilo nádeje Slovana, v súboji s Grazom inkasoval štyrikrát

Aktualizované
Dávid Strelec vyšiel strelecky naprázdno.
Dávid Strelec vyšiel strelecky naprázdno.TASR
Slovenský majster Slovan Bratislava odohral vo štvrtok prvý duel play-off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL) na pôde rakúskeho Sturmu Graz. Po prehre 1:4 sú jeho šance na postup už len v teoretickej rovine. Odveta je na programe 22. februára.

Sturm Graz - Slovan Bratislava 4:1

Fanúšikov prekvapila absencia Vladimíra Weissa ml. v základnej zostave. Asistent trénera Boris Kitka pre kamery RTVS prezradil, že sa necítil byť v stopercentnej kondícii a tak sa rozhodli neriskovať. Domáci udreli už po štyroch minútach hry. Po tímovej kombinácii dostal loptu do siete pravačkou Mika Biereth a prekonal náhradného gólmana Trnovského.

Vedenie Grazu trvalo len niekoľko minút. "Belasí" vybojovali loptu v strede ihriska, zmocnil sa jej Zmrhal a jeho nákop využila nová posila Gerson Rodrigues. Luxemburský futbalista obišiel gólmana Jaroša a nemýlil sa. Gól po dlhšom skúmaní musel potvrdiť systém VAR.

V 17. minúte opäť pohrozili hráči slovenského majstra. Strelec sa po dobrom pase od Barseghjana dostal pred brankára, no prihrávku využiť nedokázal a loptu posunul Rodriguesovi. Jeho strelu zblokoval jeden z hráčov Grazu, video však napokon označilo situáciu za ofsajdovú. Pred prvou odohratou polhodinou hry boli Rakúšania opäť na koni. Sarkaria zahrával priamy kop, Affengruber hlavičkoval a v šestnástke Slovana uspel po zásahu hlavou kapitán Jon Gorenc Stankovič.

Šťastie skúšal aj Zmrhal, jeho ranu Čech Jaroš vyrazil na roh. V 38. mohol zvýšiť vedenie svojho tímu rakúsky reprezentant Alexander Prass zo štandardnej situácie, minul ale žrď Trnovského svätyne. Polčas uzavrel neúspešný pokus Tigrana Barseghjana.

Po zmene strán boli domáci aktívni, hrýzť skúsil Sarkaria, ale Trnovský si s jeho pokusom poradil. V 64. minúte sa skóre opäť menilo. Po faule Barseghjana na Otara Kitejšviliho v pokutovom území bol nariadený pokutový kop, ktorý premenil sám faulovaný hráč a zaznamenal svoj premiérový zásah sezóny v pohárovej Európe.

Tigrana vzápätí na ihrisku nahradil striedajúci Vladimír Weiss ml., no po deviatich minútach na trávniku bol vylúčený. Jeho tvrdý a zbytočný faul na Gazibegoviča najskôr rozhodca "odmenil" žltou kartou, po zásahu systému VAR svoj verdikt zmenil a ukázal mu červenú.

Hostia sa tak ocitli v početnej nevýhode a ich snaha o skorigovanie výsledku dostala vážne trhliny. Trnovský v záverečnej desaťminútovke prekazil šancu Horvata a Sturm gólovo udrel ešte raz, presadil sa Amady Camara. "Belasí" tak svoj výjazd do susedného Rakúska vôbec nezvládli a v odvete musia dobiehať trojgólové manko.