Spartu čaká najťažší súper, na Letnú príde Liverpool. Slavia vyzve AC Miláno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spartu čaká najťažší súper, na Letnú príde Liverpool. Slavia vyzve AC Miláno

Sparta dostala z osudia najťažšieho možného súpera.
Sparta dostala z osudia najťažšieho možného súpera.Profimedia
Piatkový žreb osemfinále Európskej ligy rozhodol o tom, že Sparta Praha sa stretne v dvojzápase s Liverpoolom. Jej večný rival zo Slavie zas vyzve AC Miláno.

Prvý duel odohrá český šampión, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentačný krídelník Lukáš Haraslín, 7. marca doma na Letnej. Odveta je na programe o týždeň neskôr na Anfielde. V rovnaké dni sa hrajú aj ostatné stretnutia.

Sparta sa do osemfinále prebojovala zo šestnásťfinále, v ktorom vyradila Galatasaray. V domácej odvete proti lídrovi tureckej ligy strelil Haraslín postupový gól Pražanov a celkovo má na konte v tomto ročníku EL tri presné zásahy.

Druhého českého zástupcu v súťaži Slaviu Praha, v ktorej pôsobia Ivan Schranz a Michal Tomič, čaká v osemfinále AC Miláno. Taliansky tím prešiel cez Rennes.

Suverénny líder nemeckej Bundesligy Bayer Leverkusen nastúpi proti Karabachu. Azerbajdžanský tím sa do vyraďovacej fázy dostal prvýkrát v histórii. West Ham United, ktorý v minulej sezóne vyhral Konferenčnú ligu, narazí na SC Freiburg.

Tretí anglický zástupca v súťaži Brighton zabojuje o postup proti AS Rím. Finále EL sa bude hrať 22. mája v Dubline. V minulom ročníku získal trofej španielsky tím FC Sevilla, ktorý v tejto sezóne účinkoval v Lige majstrov.

Kluby boli pri žrebe rozdelené na dve polovice. Prvý kôš tvorili ôsmi víťazi základných skupín EL a druhý ôsmi postupujúci zo šestnásťfinále. V osemfinále proti sebe ešte nemohli nastúpiť tímy z rovnakej krajiny, čo ale od štvrťfinále už neplatí. Doma začínajú postupujúci zo šestnásťfinále, počas odviet majú domácu výhodu víťazi skupín.

Žreb osemfinále EL:

Sparta Praha - Liverpool

Marseille - Villarreal

AS Rím - Brighton

Benfica - Rangers

Freiburg - West Ham

Sporting - Atalanta

AC Miláno - Slavia Praha

Karabach - Bayer Leverkusen

Program EL:

Osemfinále: 7./14. marca

Štvrťfinále: 11./18. apríla

Semifinále: 2./9. mája

Finále: 22. mája (Dublin)