Hancko bol kapitánom, pohodlná výhra AC. Galatasaray zdolal Spartu, prekvapenie v Brage

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hancko bol kapitánom, pohodlná výhra AC. Galatasaray zdolal Spartu, prekvapenie v Brage
Aktualizované
Hancko ako kapitán viedol Feyenoord proti AS Rím.
Hancko ako kapitán viedol Feyenoord proti AS Rím.Profimedia
Futbalisti Feyenoordu remizovali v úvodnom zápase šestnásťfinále Európskej ligy na domácej pôde s AS Rím 1:1. Galatasaray doma zdolal Spartu Praha. Odvety sú na programe 22. februára, žreb osemfinále sa uskutoční na druhý deň vo švajčiarskom Nyone.

Feyenoord - AS Rím 1:1

V repríze finále EL z roku 2022 nastúpil slovenský obranca Dávid Hancko ako kapitán Feyenoordu a absolvoval celé stretnutie. Jeho krajan Leo Sauer bol iba na lavičke náhradníkov. Domácich poslal do vedenia v závere polčasu Igor Paixão. Najnižší hráč v stretnutí sa presadil hlavou.

Bol to jeho prvý zásah od 20. decembra a takisto premiérový v aktuálnej sezóne európskych pohárov. Po zmene strán však práve Hancko prehral súboj a Romelu Lukaku vyrovnal. Belgičan sa presadil už šiestykrát v siedmom stretnutí tohto ročníka Európskej ligy. Celkovo má v EL na konte 26 gólov, rovnaký počet ako Aduriz. Lepší sú iba Aubameyang a Falcao (obaja po 30).

Tréner De Rossi absolvoval svoj európsky debut v pozícii trénera a domov odchádza určite o niečo málo spokojnejší ako jeho náprotivok. Feyenoord mimochodom na jeseň odohral dvojzápas v skupine Ligy majstrov proti Laziu. V ostatných desiatich súbojoch s talianskymi tímami prehral len jeden (6-3-1).

Galatasaray - Sparta Praha 3:2

Slovenský krídelník Lukáš Haraslín prišiel na ihrisko v 65. minúte, pred ktorou sa udiali takmer všetky najdôležitejšie veci. Galatasaray dvakrát viedol, oba zásahy pripravil Icardi, ale Sparta v oboch prípadoch vyrovnala. Navyše po hodine hry videl červenú kartu domáci obranca Nelsson.

Túto výhodu mali hostia iba necelých dvadsať minút, keďže predčasne pod sprchy putoval aj Rynes. V nadstavení o výhre istanbulského tímu rozhodol veľmi dobre hrajúci Mauro Icardi. Český tím však v domácej odvete určite nebude bez šance na postup.

Šachtar Doneck - Marseille 2:2

Stretnutie hrané v Hamburgu otvoril presným zásahom Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý je spoločne s Pedrom a Lukakuom na delenom prvom mieste tabuľky strelcov celej súťaže, všetci sa presadili zhodne šesťkrát. Gabonský útočník navyše vsietil 30. gól odkedy sa Európska liga premenovala na súčasný názov v roku 2009 a na čele historickej tabuľky vyrovnal Falcaa.

Obranca Clauss zaznamenal v siedmom stretnutí EL už svoju piatu asistenciu. V závere mohol o konečnom výsledku svojím prvým gólom na európskej scéne rozhodnúť Ndiaye, ale aj keď poslal Marseille do vedenia, tak vyrovnať stihol mladý Eguinaldo.

Young Boys - Sporting 1:3

Neskutočnú formu má počas tejto sezóny švédsky útočník Viktor Gyökeres, pretože jeho zásah z pokutového kopu znamenal, že počas aktuálneho ročníka sa v rámci všetkých súťaží podieľal na 38 góloch (28+10), pričom odohral iba 30 zápasov. Mladý obranca Inácio sa presadil už tretí raz v tejto sezóne Európskej ligy. Sporting si do domácej odvety odnáša veľmi dobrý výsledok. Young Boys navyše v závere prišli o vylúčeného Camaru.

AC Miláno - Stade Rennes 3:0

Milánsky tím si vytvoril výbornú pozíciu pred odvetou. Víťazstvo režíroval Ruben Loftus-Cheek, ktorý sa presadil dvakrát. Počas posledných ôsmich duelov sa presadil šiesty raz, pričom predtým za štyri roky strelil iba tri góly. AC navyše skórovalo v každom z úvodných deviatich duelov kalendárneho roka, naposledy sa to tomuto celku podarilo v roku 2014. Posledným stredopoliarom milánskeho klubu s dvomi gólmi na európskej scéne bol Kaká v roku 2007. 

Benfica - Toulouse 2:1

Benfica sa síce dostala do vedenia, keďže pokutový kop premenil Ángel Di María, ale hostia dokázali vyrovnať zásluhou Deslera. Nakoniec si ale remízu do domácej odvety nevezú, nakoľko argentínsky majster sveta premenil v nadstavenom čase aj druhú penaltu, a tak Benfica dokázala uspieť, lenže na francúzskej pôde to nebude mať jednoduché.

Braga - Karabach 2:4

Najväčšie prekvapenie úvodného kola vyraďovacej fázy rozhodne obstaral Karabach, pretože na pôde favorizovanej Bragy strelil až štyri góly a pred domácou odvetou má skvelú pozíciu. Dva razy sa presadil Zoubir. Moutinho z pokutového kopu v závere ešte znižoval, ale portugalský celok má aj tak pred sebou veľmi náročnú situáciu.

Lens - Freiburg 0:0