Prestup Benrahmu a Fornalsa zlyhal. Na vine je West Ham a nedostatok rešpektu, tvrdí Lyon

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestup Benrahmu a Fornalsa zlyhal. Na vine je West Ham a nedostatok rešpektu, tvrdí Lyon

Benrahma v drese West Hamu United.
Benrahma v drese West Hamu United.Reuters
Anglický West Ham dal povolenie na prestup dvojici svojich hráčov. Said Benrahma (28) mal zamieriť do Lyonu, zatiaľ čo Pablo Fornals (27) mal otvorené dvere do Betisu. Ani jeden z nich však nakoniec nezmenil adresu pred koncom zimného prestupového obdobia. Olympique Lyon následne obvinil "kladivárov" z nekalých praktík. Vedenie potvrdilo zlyhanie transferu, ale neuviedlo dôvod.

Francúzi sa Benrahmu nechcú vzdať

Lyon v piatok vo svojom vyhlásení uviedol, že West Ham sa ani nepokúsil podniknúť kroky potrebné na potvrdenie Benrahmovho prestupu v systéme FIFA Transfer Matching System, kde je nutné prestupy nahlásiť, aby mohli byť schválené. Pritom k dohode mali dospieť oba kluby a samotný hráč už podpísal zmluvu vo francúzskom prístavnom meste.

"Po tomto nepochopiteľnom správaní nebolo možné požiadať o medzinárodný transferový certifikát pred uzávierkou prestupov," uviedol Lyon vo vyhlásení. "Olympique Lyon hlboko ľutuje túto situáciu a rozhodnutie, ktoré svedčí o hlbokom nedostatku rešpektu zo strany West Hamu voči inštitúcii a hráčovi," dodal.

Francúzsky celok sa však svojho vysnívaného podpisu nevzdáva. "Klub si vyhradzuje právo iniciovať všetky príslušné kroky potrebné na neskoršie potvrdenie transakcie a v prípade potreby vyvodiť zodpovednosť voči West Hamu," uvádza sa tiež vo vyhlásení.

Londýnsky celok sa voči tvrdeniam Lyonu verejne nevyjadril. V e-maile zaslanom agentúre Reuters potvrdil, že transakcia nebola dokončená včas, ale neuviedol dôvod. "Vyzerá to tak, že na poslednú chvíľu sa vyskytli nejaké problémy s administratívou. Dozvedel som sa o tom až včera neskoro večer," nechal sa počuť na piatkovej tlačovej konferencii tréner West Hamu David Moyes.

Problémy aj s Fornalsom

Podobná situácia postihla aj Fornalsa, ktorý sa vo štvrtok popoludní dohodol na prestupe s Betisom. Podpísal už zmluvu do júna 2028 - rovnako ako Benrahma však musí čakať na potvrdenie prestupu.

Kým tím zo španielskej Sevilly pripravil všetky dokumenty pre FIFA, West Ham mal údajne problémy s počítačom a transfer zlyhal. "Svoju prácu sme urobili včas a správnym spôsobom. Sme optimisti, hoci v týchto záležitostiach musíme byť opatrní," povedal novinárom generálny riaditeľ Betisu Ramón Alarcón.

"Myslím si, že je veľká šanca, že Pablov prestup bude schválený. Momentálne však nemôžem nič potvrdiť," doplnil optimisticky novinárom aj tréner "kladivárov" Moyes.