Košice zdolali Skalicu, v piatkovej predohrávke svoj bývalý klub zostrelil Medved

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice zdolali Skalicu, v piatkovej predohrávke svoj bývalý klub zostrelil Medved

Košičania majú tri body.
Košičania majú tri body.Profimedia
V piatkovej predohrávke 21. kola slovenskej futbalovej Niké ligy vyhrali futbalisti Košíc nad Skalicou 2:1.

Košice - Skalica 2:1

Košice začali aktívnejšie, ale v prvej šanci si Faško penaltu nevypýtal a pri druhej mieril Žan Medved z dobrej pozície nad. Útočník domácich ale následne gólovo udrel, pretože prihrávka Faška prešla cez Hradeckého a slovinský futbalista prekonal Lukscha. Skalický brankár zakrátko fauloval Obouneta a nováčik získal pokutový kop.

K tomu sa postavil Medved a premenil ho, čím zaznamenal svoj druhý gól v stretnutí, celkovo siedmy v sezóne, čo je jeho najvyšší zápis v jednom ročníku. Jeho zásahy boli o to zaujímavejšie, že v predošlej sezóne nastupoval práve za Skalicu. Hostia znížili, po chybe Davisa sa na listinu strelcov zapísal Adam Morong.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Medved mohol zaznamenať aj hetrik, hlavou mieril vysoko nad. Po chybe v zadných radoch Záhorákov mal tretí zásah domácich na kopačke Obounet, avšak osamotený prestrelil brvno. Vyrovnať mohol Haša, ktorý nasmeroval svoj pokus na zadnej žrdi do hráčov pred sebou.

Líder košickej ofenzívy sa dostával do príležitostí aj naďalej. Najskôr tesne minul, potom priamo našiel Lukscha. Skalica tak mohla vyrovnať, avšak Černek nemieril presne. Košice získali tri body a na desiatom mieste tabuľky ich majú celkovo 16, čo je o päť menej ako deviata Skalica.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore