Najlepší hráči jesennej časti Niké ligy: Junas držal Skalicu, Marcin ťahal Michalovce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepší hráči jesennej časti Niké ligy: Junas držal Skalicu, Marcin ťahal Michalovce
Kapitán Marcin proti Spartaku Trnava.
Kapitán Marcin proti Spartaku Trnava.TASR
Jesenná časť Niké ligy vyvrcholila 17. decembra. Dvanásť klubov prežíva po osemnástich kolách odlišné pocity. Niektorí majú v predstihu istú majstrovskú skupinu, iní musia bojovať na jar nielen o ňu, ale aj o prvé víťazstvo. Flashscore Správy sa pozreli na všetky kluby a vybrali z nich, na základe interného algoritmu známok, ťahúňov. Začíname poslednou štvoricou.

Martin Junas (Skalica) 6,8

Zhruba polrok sa trápil so zraneným svalom. Keď si ho dal dokopy, vrátil sa do brány vo veľkom štýle. Potvrdil, že vie podržať svoj tím v tom najdôležitejšom čase. Aj vďaka nemu má Skalica príjemné sviatky, keďže počas jeho štyroch čistých kont si udržal 443 minútovú nepriestreľnosť.

Zverenci Pavla Majerníka v období od 7. októbra do 4. novembra neprehrali štyri zápasy v rade. Sériu im "pokazil" majstrovský Slovan na Tehelnom poli. Aj tam však nemal Junas ďaleko od čisté konta, keďže inkasoval až v 84 minúte. Jeho výkon vyzdvihol v hodnotení jesene aj šéf lavičky.

Martin Junas a jeho čísla.
Martin Junas a jeho čísla.FB: MFK Skalica/Flashscore

Jeseň ukončil taktiež nulou, keď vychytal Podbrezovú. Bola jeho piata v priebehu uplynulej polsezóny. Potreboval na to trinásť zápasov. Inkasoval v nich šestnásť zásahov. Záhorací si držia štvrtú najlepšiu defenzívu spomedzi všetkých nikéligistov. Dokopy 56 zákrokmi k tomu určite prispel aj Martin Junas. Podľa pokročilých štatistík zabránil navyše 3,42 gólu (xCG).

Ďalší traja hráči: Adam Morong (6,8), Yann Yao (6,8), Martin Nagy (6,7)

Erik Pačinda (Košice) 6,9

Navrátilec medzi elitu si svoju opätovnú príslušnosť v najvyššej súťaži predstavoval úplne inak. Jeseň ako z hororu potvrdzuje nedávna séria desiatich prehratých kôl po sebe. Košičania siahli po výmene trénera. Nevymenili však kapitána. Erik Pačinda patrí k najskúsenejším v kádri. Keď mu to zdravie dovolilo, patril k pilierom ofenzívy. Žiaľ, pre zranenia naskočil iba do siedmich súbojov, v ktorých sa dvakrát strelecky presadil. Košickú jeseň hodnotili Flashscore Správy s Michalom Faškom, ktorý taktiež patril k oporám tímu.

Ktovie, ako by ofenzíva Košíc vyzerala v ďalšej časti sezóny so zdravým Pačindom.
Ktovie, ako by ofenzíva Košíc vyzerala v ďalšej časti sezóny so zdravým Pačindom.Flashscore

Ďalší traja hráči: Dávid Gallovič (6,7), Michal Faško (6,6), Lukáš Fabiš (6,6)

Matúš Marcin (Michalovce) 6,8

Keď si niekto spätne pozrie jesenné vystúpenia Michaloviec, do oka mu spadne jeden muž - Matúš Marcin. Kapitán Zemplínčanov si držal konštantnú formu. Svojou rýchlosťou robil súperom problémy a využíval ju často ku skórovaniu. V sedemnástich dueloch takmer dorovnal svoj minulý ročník. V ňom sa mu podarilo streliť sedem gólov a pridať dve asistencie.

Jesenná bilancia Marcina.
Jesenná bilancia Marcina.Flashscore

Rozdiel je však v tom, že potreboval tridsať zápasov. Tentoraz mu na šesť zásahov a dve asistencie stačilo sedemnásť. Niet preto divu, že sa s jeho menom spája angažmán v Košiciach či v nižšej poľskej súťaži. Z trinástich strelených gólov mužstva bol pri viac ako polovici. Ak v zime odíde, Michalovce majú problém. A nielen ten, že v osemnástich kolách nevyhrali ani raz... Viac o michalovskej jeseni prezradil pre Flashscore Správy samotný kapitán.

Ďalší traja hráči: Igor Žofčák (6,5), Juši Šimamura (6,5), Franck Bahi (6,5)

Karol Mondek (Zlaté Moravce) 6,6

Podobnú štatistiku vedú aj Zlaté Moravce - bez víťazstva. Herné trápenie po desiatom kole bolo badateľné. ViOn strelil iba desať zásahov počas celej jesene. Suverénne najmenej v Niké lige. Štyri z nich dal Karol Mondek. Jeden z kapitánov kabíny, ktorý priblížil jesenný marazmus v rozsiahlom rozhovore pre Flashscore správy. 

Ďalší traja hráči: Jakub Švec (6,5), Denis Duga (6,5), Roman Čerepkai (6,5)

Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.
Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.Flashscore