Ružomberok nevzdáva boj o prvú šestku, zmena trénera bola pozitívnym ťahom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok nevzdáva boj o prvú šestku, zmena trénera bola pozitívnym ťahom

Frühwald odchytal záver jesennej časti.
Frühwald odchytal záver jesennej časti.mfkruzomberok.sk
Futbalisti Ružomberka počas jesennej časti menili trénera a následne sa výsledkovo zodvihli, ale na prvú šestku majú stále stratu siedmich bodov. Napriek tomu si brankár Tomáš Frühwald (21) myslí, že tento boj ešte nie je stratený a v úvode jari sa s tým bude dať niečo urobiť.

Mladík sa do brány postavil premiérovo v sezóne koncom októbra, pričom pod koučom Smetanom nechýbal medzi tromi žrďami ani raz. "Z osobného hľadiska som rád, že po príchode nového trénera som dostal šancu v každom zápase, za čo som mu vďačný a snažím sa užiť si každú jednu minútu. Cítim dôveru, ktorú sa chcem na ihrisku splatiť dobrými výkonmi," povedal v rozhovore pre Flahscore Správy.

Frühwald sám cíti, že niekoľko stretnutí ušlo Liptákom pomedzi prsty. "Určite by sme boli radi v tabuľke vyššie. Veľa zápasov sme mali takých, že výsledok bol v náš prospech, ale nakoniec sme o body prišli a odišli len s remízou. Tým sme stratili dosť cenných bodov, ale napriek tomu boj o prvú šestku nevzdávame. Každopádne to bude veľmi náročné. Budeme potrebovať aj šťastie a aby nám do kariet zahrali výsledky iných mužstiev," pokračoval.

Postavenie Ružomberka v tabuľke.
Postavenie Ružomberka v tabuľke.Flashscore

Ružomberok čaká po novom roku veľa práce, ak chce naplniť stanové méty. "Pred sezónou sme si dali za cieľ dostať sa do prvej šestky a čo najďalej v pohári, kde sme postúpili do jarného štvrťfinále. Hlavne musíme bojovať až do konca, pretože ciele stále máme šancu naplniť," verí Frühwald.

Veľmi pozitívne vníma trénerskú zmenu, keďže bývalého hlavného kouča Tomka nahradil súčasný Smetana. "Priniesol hlavne novú šťavu do tímu a to sa odzrkadlilo aj na posledných zápasoch a výsledkoch. Bola to naozaj pozitívna zmena. Takisto priniesol nový herný štýl. Stále sa chceme prezentovať určitým futbalom, ale v prvom rade potrebujeme zbierať body a na to sa zameriavame. V každom zápase chalani vydajú zo seba maximum. Počas posledných stretnutí sme podali zodpovedné výkony, ale niekedy sa nám ešte nedarí dotiahnuť tie dobre rozohrané kolá do úspešného konca," pokračuje.

Posledné zápasy Ružomberka.
Posledné zápasy Ružomberka.Flashscore

Záver jesennej časti bolo poznačné aj počasím. "Mali sme to šťastie, že sme hrali na výborne pripravených ihriskách, ale ako sme mohli vidieť, tak na niektorých štadiónoch neboli podmienky ideálne. My hráči sa však musíme prispôsobiť, pretože tieto veci neovplyvníme," tvrdí Frühwald.

Po vianočnej prestávke vstúpia Ružomberčania do náročnej januárovej prípravy. "Tréner nám prezradil, že počas prípravy sa budeme viacej zameriavať na kondičné veci, takisto sa povenujeme ofenzívnej stránke. Dúfam, že odohráme kvalitné prípravné stretnutia s dobrými mužstvami a že sa spoločne zlepšíme vo všetkom, aby sme mohli bojovať o prvú šestku," dodal na záver.