Finálová bitka vo Wembley, boj Humenného o prežitie a strategický duel v Podbrezovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finálová bitka vo Wembley, boj Humenného o prežitie a strategický duel v Podbrezovej

Liverpool a Chelsea sa pobijú o trofej.
Liverpool a Chelsea sa pobijú o trofej.Profimedia / Flashscore
Záverečný víkend mesiaca február upriami pozornosť na hokejové klzisko i futbalové trávniky. V Tipos Extralige zabojujú Humenčania o prežitie s Novými Zámkami. Aktuálna sezóna EFL Cupu sa dočká svojho absolútneho vyvrcholenia vo Wembley. Niké liga uvidí napínavý zápas v Podbrezovej, kde sa bude bojovať o miesto v TOP 6.

Humenné - Nové Zámky (piatok, 18:00)

Pozornosť slovenskej hokejovej extraligy tentoraz nebude upriamená na vrchné poschodia tabuľky. Dôležitý boj totiž čaká káder Humenného, ktorý na svojom klzisku privíta Nové Zámky. Na východe republiky si teda sily zmerajú mužstvá zo spodných priečok a v hre je záchrana príslušnosti medzi elitou. Jednoducho povedané, ak si Humenčania chcú udržať nádej, v dueli s býkmi musia bodovať.

Výhra hostí za tri body by znamenala, že nováčik sa po roku opäť vráti do druhej najvyššej súťaže. Pred poslednými štyrmi kolami by Novozámčania v prípade triumfu v základnej hracej dobe mali 12-bodový náskok a aj lepšiu bilanciu zo vzájomných stretov. Práve týmto by svojho oponenta odsunuli do Tipos SHL.

Výsledky tohtosezónnych duelov Humenného s Novými Zámkami.
Výsledky tohtosezónnych duelov Humenného s Novými Zámkami.Flashscore

Chelsea - Liverpool (nedeľa, 16:00)

Súboj 92 tímov o trofej Anglického ligového pohára vyustil do finálového duelu poslednej dvojice. Wembley privíta bitku Chelsea a Liverpoolu. Absolútny triumf v súťaži by radi dosiahli obaja manažéri, štatistiky ale favorizujú Jürgena Kloppa, ktorý v súťažných zápasoch proti mužstvám Pochettina prehral iba raz z 13 prípadov. Do kariet Londýnčanom nehrajú ani ich ostatné vystúpenia na slávnom štadióne, kde prehrali päťkrát v rade.

The Reds by radi naštartovali svoj sen o zisku štyroch trofejí, ktorý je stále reálny. Blues si chcú napraviť pokazený dojem z aktuálneho ročníka Premier League. Liverpool sa z prvenstva v EFL Cupe naposledy tešil v roku 2022 po finále práve s Chelsea, celok zo Stamford Bridge ovládol túto súťaž pred deviatimi rokmi.

Podbrezová - DAC (nedeľa, 17:30)

Dve kolá pred záverom základnej časti Niké ligy nemá istotu prvej šestky ani druhý tím tabuľky. Rovnako sú na tom teda aj štvrtý DAC a siedma Podbrezová, ktorých od seba delia iba dva body. Meranie síl na ihrisku železiarov tak bude viac než dôležité. Domáci by sa trojbodovým triumfom dostali práve pred svojho súpera, ten by v prípade výhier Trenčína a banskobystrickej Dukly vypadol z TOP 6.

Lepšou jarnou formou sa môžu pochváliť hráči zo Žitného ostrova, z dvoch zápasov vyťažili plný počet bodov. Zverenci Romana Skuhravého získali zo súbojov proti tabuľkovo horším tímom štyri body - zdolali Michalovce a remizovali s Košičanmi. Októbrový stret Dunajskej Stredy s Podbrezovou sa skončil domácim víťazstvom 3:2.

Tabuľka Niké ligy po 20. kole.
Tabuľka Niké ligy po 20. kole.Flashscore

Pre slovenských fanúšikov futbalu bude zaujímavé sledovať aj ďalšie dve vystúpenia. Martin Dúbravka sa v sobotu o 21:00 s Newcastlom predstaví na pôde ašpiranta na titul - Magpies zamieria do Londýna na stret s Arsenalom. Francesca Calzonu čaká ligová premiéra na lavičke Neapolu, tím SSC vyzve v nedeľu o 15:00 mužstvo Cagliari. Serie A tak uvidí duel trápiaceho sa úradujúceho majstra s 19. celkom tabuľky.