Bolo cítiť drajv, chválil Medved. Rozhodli naše chyby a neefektivita, smútil Morong

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bolo cítiť drajv, chválil Medved. Rozhodli naše chyby a neefektivita, smútil Morong

Medved oslavujúci prvý gól duelu.
Medved oslavujúci prvý gól duelu.Šimon Pavlišin/FC Košice
Tretie domáce víťazstvo Košičanov v Niké lige im uľahčuje pozíciu pred záverom základnej časti a skupinou o udržanie. Žan Medved (24) sa svojím šiestym a siedmym gólom priblížil k najlepším strelcom v súťaži, ale predovšetkým východniarom vystrieľal tri body proti Skalici.

Košice - Skalica 2:1

Úvodné minúty patrili hosťom, avšak Košice následne prevzali opraty a do polovice prvého dejstva stretnutie vybavili. Medved mohol pokojne streliť päť gólov, avšak začal prestrelením už v šiestej minúte, aby sa následne dvakrát presadil. Faškov pas prešiel cez chybujúceho Hradeckého, ktorý loptu nezachytil, slovinský útočník šiel sám na bránu a Lukscha suverénne prekonal. 

"Ťažký zápas, ale veľmi nás teší, že sme doma získali konečne tri body. Som rád najmä za chlapcov, ľudí, ktorí prišli na zápas, pre realizačný tím i všetkých, ktorí robia v klube. Všetci odovzdávame svoje maximum," hodnotil Medved v mixzóne. 

V 20. minúte sa pískala penalta, keď Luksch podrazil Obouneta, ktorý sa naťahoval po dorážke. Všetko vyplynulo zo zisku lopty, keď Faško obral Gažiho, posunul na Medveda, ktorý vypálil, brankár zakončenie neudržal a pohroma bola na svete. Systém VAR situáciu ešte odobroval dobré tri minúty, keď sa skúmal Faškov zákrok, aby sa nakoniec Medved postavil k exekúcii a suverénne zvýšil na 2:0.

Penaltový moment. Obounet padá cez Lukscha.
Penaltový moment. Obounet padá cez Lukscha.Šimon Pavlišin/FC Košice

"Nemáme určenú prvú voľbu na penaltu, jednoducho zoberie loptu ten, kto sa najlepšie cíti. Dobre sme do duelu vstúpili, od začiatku bolo cítiť náš drajv, chceli sme vyhrať. Prvých 25 minút sme mali všetko pod kontrolou, potom sme však dostali zbytočný gól po našej chybe."

"Chyby sa však stávajú, pretože keby nie, tak by sa každý zápas skončil 0:0. Druhý polčas bol boj, mali sme v hlavách tri body, čo nám môžu priniesť. Zabojovali sme do konca a som rád, že to zostalo doma," tešil sa sedemgólový kanonier v prebiehajúcom ročníku Niké ligy. Medved sa zároveň presadil proti klubu, v ktorom hosťoval počas jarnej časti minulej sezóny. V hodnotení Flashscore mu výkon vyniesol známku 8,7 a s prehľadom sa stal hráčom zápasu.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Odpoveď hostí prišla okamžite, hoci iba raz. Chybovali aj domáci, po pase Hašu zostal vpravo úplne voľný Adam Morong a ani on nemal problém s prekonaním Figueireda. Skalica mohla do polčasu vyrovnať, keď Krčík centroval na malé vápno, Haša v nábehu a vo výskoku prehlavičkoval Fabiša, ale trafil iba doprostred brány.

"Videli sme celkom vyrovnaný súboj, na lopte sme boli o trochu lepší ako Košice, ktoré hrozili väčšinou z brejkov alebo po našich stratách. Bohužiaľ, góly sme dostali po chybách, ktoré by sa nemali stávať. Dokázali sme dať len jeden, hoci sme si vytvárali dosť šancí či pološancí, ale efektivita nebola taká, akú by sme si želali," reflektoval Adam Morong.

Košice si mohli výsledok niekoľkokrát poistiť, Medved hlavičkou namieril nad, Obounet dostal loptu po chybe ako na zlatom podnose, avšak osamotený zvnútra veľkého vápna trestuhodne prestrelil. Domáci sa stiahli, nechceli chybovať, čo sa im pri pohľade na tabuľku ani nedá vyčítať. Stálo pri nich viackrát šťastie, lopta sa odrážala pred malým vápnom aj v ňom, nepresadili sa znovu Haša, dvakrát Černek, ktorý zabudnutý na zadnej žrdi hlavou do protipohybu v 86. minúte tesne minul.

"Máme Košiciam čo vracať, rozhodla naša neefektivita. Keby sme dali druhý gól, verím, že by sme to dotiahli do víťazného konca," smutne konštatoval Morong s výhľadom na meranie síl súperov v skupine o udržanie. "Odchádzame však bez bodu, čakajú nás ďalšie zápasy, najbližšie pohárový, na ktorý sa sústredíme, potom posledný v základnej časti. Verím, že sa na nadstavbu naladíme víťazne," doplnil na záver.

Východniari sa víťazstvom vzdialili pred sobotou Michalovciam na desať, Zlatým Moravciam už na dvanásť bodov, pričom túto dvojicu ešte čaká vzájomná bitka v poslednom kole základnej časti. V ňom sa Košice predstavia na pôde Banskej Bystrice, Skalica privíta Trenčín. 

Ešte pred budúcim víkendom, keď sa hrajú všetky duely posledného 22. kola základnej časti Niké ligy v zhodnom čase v sobotu o 15:00, sa Záhoráci predstavia v Lipanoch, kde ich čaká štvrťfinále Slovenského pohára. Ak postúpia, vyrovnajú svoj minulosezónny výsledok, keď v semifinále prehrali až po predĺžení s bratislavským Slovanom.

Tabuľka Niké ligy pred sobotňajšími zápasmi 21. kola.
Tabuľka Niké ligy pred sobotňajšími zápasmi 21. kola.Flashscore