Flashscore zostava 21. kola Niké ligy: Dvojgólový Medved obkolesený nadvládou Trnavy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 21. kola Niké ligy: Dvojgólový Medved obkolesený nadvládou Trnavy
Žan Medved ďakuje po zápase fanúšikom, po jeho ľavici bývalá opora Dunajskej Stredy Eric Davis.
Žan Medved ďakuje po zápase fanúšikom, po jeho ľavici bývalá opora Dunajskej Stredy Eric Davis.FC Košice/Šimon Pavlišin
Základná časť Niké ligy sa blíži ku koncu, jej predposledné 21. kolo ovládol z hľadiska Hodnotenia Flashscore Žan Medved (24). Nielen slovinský útočník, ale celkovo osem hráčov z ideálnej jedenástky si vytvorilo osobné maximum v obdržanej známke. Zostave tentokrát dominujú piati futbalisti trnavského Spartaka.
Ideálna zostava 21. kola Niké ligy.
Ideálna zostava 21. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Milan Borjan (Slovan Bratislava) 7,9

Podľa štatistík mal inkasovať 1,82 gólu v dueli proti Trenčínu, avšak aj vďaka nemu si majster udržal čisté konto a upevnil pozíciu na čele Niké ligy. Zuby si na ňom vylámal najmä domáci Kupusovič, ktorému vychytal možný hetrik. V rámci Hodnotenia Flashscore to bol Kanaďanov najlepší výkon v aktuálnom ročníku nielen v najvyššej súťaži, ale v rámci všetkých vystúpení. 

Obrancovia

Mateus Brunetti (Dunajská Streda) 8,0

Opora defenzívy DAC. Pomohol k ďalšiemu čistému kontu, no ofenzívni kolegovia nepotvrdili postup do skupiny o titul. Priemerné hodnotenie 7,1 naznačuje, že patrí k tomu najlepšiemu v kádri vicemajstra. 

Tomáš Hubočan (Žilina) 8,1

V základnej zostave prvého mužstva sa ocitol len štvrtý raz od svojho príchodu. Napriek žltej karte predviedol fantastický výkon (najlepší v ročníku), pričom nevyčnieval len na stopérskom poste. Pri mladom kádri sú jeho obrovské skúsenosti extrémne cenné. 

Hubočan si pomaly nachádza cestu do základnej jedenástky Žiliny.
Hubočan si pomaly nachádza cestu do základnej jedenástky Žiliny.Flashscore

Sebastián Kóša (Trnava) 7,9

Trnava v tohtotýždennom výbere jasne dominuje. Aj 20-ročný stopér predviedol najlepší výkon v sezóne vo všetkých súťažiach. Stál pri čistom štíte, vďaka čomu si Spartak zaistil účasť medzi najlepšími v nadstavbovej časti.

Stredopoliari

Roman Procházka (Trnava) 7,9

Opäť raz najlepší výkon sezóny. Opakujeme sa, ale tento týždeň bol výnimočný. Asistencia na druhý zásah Ďuriša bola vôbec jeho prvou v Niké lige v 17 zápasoch, gól v nich nestrelil. Aj to je niečo, od čoho sa môže odraziť do jarných mesiacov.

Jan Hladík (Ružomberok) 8,2

V novom roku predvádza fantastické výkony, so spoluhráčmi nečakane drží Ružu na dostrel prvej šestky. Skóroval, vďaka čomu si otvoril strelecký účet v Niké lige a vybojoval penaltu, ktorú Martin Boďa pretavil na víťaznú trefu v súboji so Zlatými Moravcami. A hádate správne, pridávame poznámku "najlepší výkon v sezóne".

Ján Bernát (Trnava) 7,9

Bude zaujímavé sledovať, či klub z malého Ríma pretaví v lete (a možno skôr) ďalšie hosťovanie na prestup. Bernát vyslal hneď štyri kľúčové prihrávky, mal totožný počet úspešných driblingov a 68 dotykov s loptou.

Dominik Javorček (Žilina) 7,9

Vybojoval penaltu, vďaka ktorej Žilina získala remízu a pomohol zabezpečiť deľbu bodov, ktorá sa, pochopiteľne, nepáčila hosťom z Michaloviec. Javorček odohral plnú minutáž, ani raz na ľavej strane nefauloval, pričom aj on vyslal dva kľúčové pasy a mal s loptou 86 dotykov.

Útočníci

Žan Medved (Košice) 8,7

Pokračuje v skvelej forme. V decembri zaznamenal bilanciu tri góly a asistencia, február načal gólom do siete Trnavy v pohári a proti Podbrezovej bol hráčom zápasu podľa nášho hodnotiaceho systému. Uplynulý víkend si dvomi trefami vyslúžil status hráča kola. So siedmimi zásahmi sa pomaly môže pozerať na špicu tabuľky kanonierov, prvý Róbert Polievka ich má na konte 11.

Michal Ďuriš (Trnava) 8,5

Po uplynulom kole je sedemgólový aj bývalý reprezentačný útočník, ktorý za dvanásť minút vybavil bitku s Banskou Bystricou. Brankára Hrušku nechal v úlohe štatistu, keď mieril k ľavej a pravej tyči.

Erik Daniel (Trnava) 7,9

Ďurišovi na úvodný zásah asistoval práve Daniel. Krídelný hráč zaknihoval už piatu prihrávku na gól v aktuálnom ročníku Niké ligy v 20 dueloch. Ako Medved, Ďuriš, tak aj Daniel obdržali najlepšiu známku v sezóne. Kolo plné výborných výkonov.

Hráč kola: Žan Medved

Zdá sa, že hosťovanie Moussanga Obouneta v košickom FC Žanovi Medvedovi pomáha. Slovinský útočník sa bleskovo zohral s gabonským rýchlikom. Spolupráca funguje, Medved lopty šikovne sklepáva, čo sa potvrdilo aj v piatok, keď vyhral sedem z desiatich vzdušných súbojov. Po jeho vyrazenej strele bol Obounet faulovaný v pokutovom území, aby následne najlepší strelec nováčika penaltu premenil. 

Trio výborne dopĺňa Michal Faško, ktorý vysiela finálne prihrávky - viď tá pri otváracom zásahu, keď šiel Medved po chybe Hradeckého sám na brankára. O to väčšia škoda, že Košiciam chýba a bude ďalšie týždne chýbať iný ofenzívny líder - Erik Pačinda.

Štatistiky Žana Medveda z duelu proti Skalici.
Štatistiky Žana Medveda z duelu proti Skalici.FC Košice/Šimon Pavlišin/Flashscore